ÁSZF és adatkezelés


Általános felhasználási, adatkezelési és szerződéses feltételek

Oké, tudom, hogy minden honlapra, főleg, ahol hírlevél-feliratkozás meg vásárlás van, kell egy ÁSZF, ahol elolvashatod a jogaidat. Ez a szöveg persze mindenhol kábé ugyanaz és hótt unalmas. Megírni is nehezen akaródzik, nekem elhiheted. De lássuk.

1. A Szolgáltató által kezelt személyes adatok köre, azok tárolásának időtartama és továbbításának esetei

Mint látod, a hírlevél-feliratkozáskor, illetve az ajándék igénylésekor a nevedet és az emailcímedet adod meg. Amikor pályázatra jelentkezel, elkérhetem a postai címedet, telefonszámodat, életkorodat és foglalkozásodat is. Ha számlát állítok ki a nevedre, akkor a számlázási adatokat a Számlázz.hu felületen tárolom. Az adataid addig maradnak nálam, amíg Te le nem iratkozol, vagy én úgy nem döntök, hogy töröllek a listáról – például ha soha nem nyitod meg a hírleveleket. Az adataidat nem továbbítom, nem adom át vagy el senki másnak. A feliratkozáskor megadott adataidat nem én gyűjtöm és tárolom, illetve nem végzek adatfeldolgozást, hanem a MailChimp rendszerében kezelődnek. A rendelési adatokat a honlap (törlésig) menti, tárhelyszolgáltatóm az EZIT Kft. Az adatkezelési elveim összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen a következőkkel: 2011. évi CXII. törvény, 1995. évi CXIX. törvény, 2001. évi CVIII. törvény és 2008. évi XLVIII. törvény.

2. A feliratkozók hozzájárulásának megszerzése, a módosítás joga

Ha bármelyik, honlapon található panelben megadod az emailcímed, vagy írsz nekem, vásárolsz nálam, pályázatot adsz le, automatikusan felkerülsz a levelezési listára, ahonnan bármikor leiratkozhatsz, illetve később visszairatkozhatsz. Ha nem vagy még 16 éves, csak szülői/gondviselői engedéllyel iratkozhatsz fel, itt és most szólok.

3. A Szolgáltató adatkezelésének szabályai

Teljes titoktartásra esküszöm. Normális körülmények között nem adom át senkinek az adataidat. Nem merem azt mondani, hogy soha, mert ha egy írásellenes elit kommandó karmai közé kerülök, és megfenyegetnek, hogy családom testi épsége múlik azon, hogy megadom-e a Mailchimp és Számlázz.hu jelszavamat, akkor előre szólok, hogy gyáva leszek.

4. Az adatok védelme, adatkezelési felelős

Összes adatod a Mailchimpnél és a Számlázz.hu-nál tárolódik, nálam sem elektronikus, sem papíralapú nyilvántartás nincs. Nagyon biztonságos jelszóval védem ezt a két adatbázist. Az adatkezelési felelős én vagyok, én biztosítom az adatvédelemmel kapcsolatos személyi és tárgyi feltételeket. A teljes nevem Somogyiné Nádasi Krisztina, lakcímem 1119 Bp. Etele út 12., ha kapcsolatba lépnél velem, a fenti dobozokban megteheted, vagy írhatsz közvetlenül a krisznadasiwrites at gmail dot com címre. A NAIH számom: NAIH-94333/2016.

5. A honlapon történő megrendelés

PayPalon keresztül fizethetsz, akkor én perceken belül megkapom az ellenértéket és a megrendelésről való értesítést, vagy banki átutalással, amiről szintén órákon belül kapok értesítést. Amint valamelyik értesítést megkapom, már készítem is össze a csomagodat, amit jellemzően egy héten belül megkapsz (napközben, a szállítási címként megadott címre. A rendelésnél megadott emailcímedre küldöm az e-könyvet, epub formátumban, ha mobit kérsz, rendelésnél a megjegyzésben meg tudod mindezt mondani. Ha megrendeled a könyvet, akkor ez megrendelésnek számít, kötelességed fizetni, én meg teljesítek.
Ha e-könyvet kértél, ott nem értelmezhető az elállás, de ha nyomtatott könyvet vásároltál, és nem szerepel benne dedikálás, akkor saját költségeden visszaküldheted, és ha sértetlen állapotban megérkezik, visszautalom a könyv árát – itt jó tudni, hogy ha PayPallal fizettél, akkor ezért a PayPal tőlem tranzakciós díjat vont le, tehát ez esetben a tranzakciós díjjal csökkentett összeget tudom visszautalni, bankszámlára. Ha átutalással fizettél, akkor nyilván nincs ilyen tranzakciós díj. A vonatkozó törvényi háttér: 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet és 2001. évi CVIII. törvény („Ektv.”). Ha pedig az online vásárlással kapcsolatban panaszt szeretnél tenni, itt teheted meg!

6. Ha csak olvasgatsz (felhasználási feltételek)

Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha a honlap cikkeinek olvasása súlyos írhatnékot okoz, ihletet vagy motivációt ad. De bármi más következményért sem. Minden infó, amit megadok, a legjobb tudomásom szerint igaz és hiteles, de ha hülyeséget írtam, örülök, hogy szólsz.
Mindent megteszek, hogy az oldal ne legyen lassú vagy elérhetetlen, te pedig ígérd meg, hogy nem zavarod, nem hekkeled meg a működést. Azáltal, hogy a cikkeket olvasod, a beleegyezésedet is adod, hogy nem nyúlod le őket. Kérem, hogy sem az ötletet, sem a posztot ne másold. Idézni szabad, ilyenkor add meg kérlek az idézet mellett közvetlenül a honlapom címét is.
Ha úgy érzed, nem fed le valamit a fenti szabályzat, írj nekem és pótlom a hiányt. Köszönöm, ha elolvastad, szép napot!