Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

10 híres szerelmi történet Valentin-napra

Szeretni és szeretve lenni az egyik legjobb dolog a világon. A jeles nap alkalmára összegyűjtöttem neked 10 népszerű szerelmes történetet, hogy ezekkel kuckózz be, ha olvasmányaidban minőségi romantikára vágysz.

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

A 18. századvégi Angliában játszódó történetet szinte nincs is ember, aki ne ismerné. Az öt Bennet nővér férjkeresése korántsem megy olyan zökkenőmentesen, mint gondolják. Elizabeth és Mr. Darcy örökös játszmázása kellően felcsigázza az olvasókat, egészen a könyv legvégéig izgulhatunk kettejük szerelméért.
A könyv érdekessége, hogy akkoriban, amikor ezt Austen írta, a szerelmi történetekben a nők nem vonták kétségbe a férfiak jellemét és elaléltak tőle, ha lelkes udvarlójuk akadt. Austen azon írók egyike, aki feltárta az igazságot a valódi érzelmek játékáról.
Ha még nem ismered a könyvet, ne lepődj meg, hogy nincs benne sok párbeszéd, sőt, környezetleírás sem. Austen azt mesélte, mi történt.

Gabriel Garcia Marquez: Szerelem a kolera idején

Ez a történet nem köntörfalaz, rögtön az elején egy szerelmi háromszög kellős közepében találjuk magunkat. A gyönyörű Ferminának választania kell két udvarolója közül. Ez a választás azonban annyira nem is egyszerű… vagy 50 évig eltart, mindeközben érdekesebbnél érdekesebb események szemtanúi lehetünk egy buja, ám letűnt világban.

Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

„Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…” Mi lehet ennél romantikusabb egy második világháborút megjárt ifjú katona szájából? Ez a történet szívszorító és gyönyörű.

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

Az időutazó felesége egy igen különleges történet, tekintve, hogy főszereplőnk, Henry időeltolódási rendellenességgel született, azaz véletlenszerűen tűnik el néha, attól függően, hogy a genetikai órájának milyen kedve van. Clare és Henry rajnogástól fűtött szerelmi kapcsolata az irodalomtörténet egyik legkülönlegesebb szerelmi szála.

Agatha Christie: A titokzatos kék vonat

Nem igazán tudok olyan listát összeállítani, amin nem szerepel Christie-kötet. Ha a rejtély mellett szép szerelmes szálra is vágysz, akkor ajánlom ezt a kötetet, amelyben a főhősnőnek két férfi is udvarol, és Katherine jellemábrázolása olyan finom, aprólékos, mintha nem is krimit olvasnánk.

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Louisa és Will története korántsem indul zökkenőmentesen. A cserfes lány és a mogorva, tolószékes férfi kapcsolata szép lassan mélyül el, miközben a lány feladata az lenne, hogy lebeszélje a férfit a programozott öngyilkosságról. Kettejük története egyszerre gyönyörű és megrázó, teli érzelmekkel.

Cecelia Ahern: Bárcsak láthatnál

Ez a kedvenc romantikus regényem, már többször újraolvastam. Az alapsztori különleges: a főszereplő Elizabeth egyedül neveli nővére kisfiát, és a fiú által emlegetett képzelt barátról kiderül, hogy Elizabeth látja. Sőt, nemcsak hogy látja, hanem bele is szeret. Ahern mesterien oldja meg a sztori logikáját, ez a sztori egyszerre fájdalmasan igazi és hihető!

George Eliot: Middlemarch

Szereted a klasszikusokat? A Middlemarch egy sok száz oldalas kötet, ami védekezésre is alkalmas, számomra egyértelműen újraolvasós. A korhoz képest viszonylag sok benne a párbeszéd, a nyolc könyvből álló történet első része azonban már behúz, mert hitelesen meséli el, miért akar hozzámenni a fiatal Dorothea az idős tudóshoz. Middlemarch, a városka több lakóját is megismerhetjük; amikor befejeztem az olvasást, fájt, hogy nem lakhatom többé Middlemarchban!

Graeme Simsion: A Rosie projekt

Az Asperger-szindrómás Don Tillman úgy véli, nincs szerelemre kódolva az agya, ezért ki kell találnia egy tervet a nagy ő megtalálására. Egy kérdőív segítségével próbálja megtalálni a számára ideális feleségjelöltet, és gondolhatod, hogy nem lesz egyszerű. A Rosie projekt igen szórakoztató történet, amely bármikor beszippantja az olvasót.

 Isaac Marion: Eleven testek

Most azt gondolhatod, hogy itt bizony kilóg a lóláb, hiszen a főszereplő srác egy zombi. Igen ám, de mi lehetne annál romantikusabb, minthogy egy lány iránt felbukkanó érzések újra dobogásra késztetnek egy szívet? Na ugye. Ha felhőtlen szórakozásra vágysz, ez a könyv tetszeni fog neked!

Kommentben várom, neked melyik a kedvenc romantikus regényed!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .