Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Főszerepben a történet közepe- Könyvtitkok klubnap

Ismét remek hangulatban telt a hétvégi KÖNYVTITKOK klubnapunk, ahol nem másról, mint a történetünk közepéről beszéltünk egész nap. Ez az a pont, ahol ugyanis több akadályba is ütközhetünk az írás folyamán. Megmutatom miről is esett szó.

Ezen a ponton eldőlhet, hogy mennyire lesz végül hosszú a regényed.

Van időd megállni, elgondolkozni, hogy hová is tartasz. Az eddig megírt részekben van-e elég csavar, milyen ütemben derülnek ki dolgok. Lehet úgy érzed, hogy még nem telt el elég idő ahhoz, hogy minden szál a helyére kerüljön. Itt van lehetőséged bővíteni. A dramaturgiát kedvedre alakíthatod, csavarhatod, betehetsz több akadályt, több bonyodalmat is akár.

Bevezethetsz egy új helyszínt. Vagy megvizsgálhatod a szereplőidet, biztosan elég ennyi mellékszereplő, róluk elég információ derült ki eddig? Gondolkozz el a szerelmi szálon ha tartalmaz ilyet a történeted. Eléggé kihúztad a romantikát? Van esetleg olyan, aki megpróbálja elcsábítani a főszereplőt?

Mindig ilyen vidáman telik a Könyvtitkok klubnap

Eleget hátráltattad a főhősöd?

Minden izgalmas regény kulcsa, hogy a főszereplők nem kapnak meg mindent azonnal, amit akarnak. A te feladatod, hogy minél jobban késleltesd az ő céljainak elérését. Akár egy váratlan fordulattal, akár egy új vagy meglévő szereplő közbenjárásával. Ha túl hamar oldódik meg a konfliktus, az unalmassá teszi a történetet, az olvasó pedig nem szeret unatkozni. Szórakozásra, kikapcsolódásra, új ingerekre vágyik.

Az online jelenlét sem akadály a történet közepének megbeszélésére.

Hogyan dolgoztunk mi a történetünk közepén?

Azon túl, hogy megbeszéltük azokat a fontos tényezőket, amelyek mindenképp átgondolást igényelnek, egyéni munkák is folytak. A leghatékonyabb módszert dolgoztam ki annak érdekében, hogy ne kelljen túl sok mindenki történetére koncentrálni egy délután alatt, ami lássuk be elég fárasztó lenne. Mindenki párban dolgozott, így közvetlenül rá tudtak mutatni egymás regényrészletének gyenge pontjaira. Illetve a további lehetőségekre, amelyekkel a történet tovább fejlődhet.

Darvas Petra mentoráltam már a következő regényén dolgozik

Téged is érdekel a KÖNYVTITKOK Klubtagság? Ezt tartalmazza a fél éves tagság:

  • 5 klubnapon való részvételt személyesen vagy online!
  • A klubnap nyomtatott segédanyagát (munkafüzet, szövegrészletek, kérdések, feladatok stb.)!
  • Részvételt a zárt Facebook-csoportban, ahol minden kérdésedre választ kapsz!
  • Havi 1 elemzést néhány ezer szóban egy olyan témáról, amit egy klubnapon megbeszéltünk vagy tervbe van véve. Gondolhatsz rá úgy, mint egy mély, szakmai cikkre, a blogon olvasott posztok többszörös részletességével!
  • Az új kiadványaimból, melyek 2021-ben vagy utána jelennek meg, kedvezményt adok!

A következő klubnap témája a szinopszis, fülszöveg, könyvcím. Összeházasítjuk a fogalmazást a marketinggel!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .