Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Itt a karácsony!

Írj történetet karácsonykor!

Mikor írtál utoljára novellát? És karácsonyra esetleg írsz valakinek ajándékba?

Az ügyfeleimnek fenntartott Facebook-csoportomban, a KNW Írókocsmában már hagyománnyá vált, hogy minden évben megajándékozzuk egymást karácsonyi novellákkal és versekkel. Egy megbeszélt időpontban leülünk a képernyő elé, feltöltjük és elolvassuk az egymásnak írt történeteket, kommenteken keresztül pedig beszélgetünk egymással. Mindeközben gőzölög a kezekben a bögre forró csoki, tea vagy forralt bor. Ugye, milyen hangulatos?

Ugyanezt te is megteheted személyesen, a szeretteid körében. Egy kedves novella, egy szép vers szívmelengető meglepetés mondjuk a karácsonyi vacsora után. Hogy legyen motivációd, javaslom, írj fel 10 szót, ami először az eszedbe jut, egy-egy cetlire, tedd őket egy sapkába, és húzz ki magadnak hármat. Ennek a három szónak kötelezően bele kell épülnie a történetedbe. Meglátod, sokkal gyorsabban jön így az ihlet: kapsz egy kis segítséget, de nehezítést is e szavak által!

Hogy motiváljalak még egy kicsit, olvasd el ezt a cikket, amely kifejezetten a karácsonyi történetek írásáról szól! Sőt, a kezdéshez is adok neked tippeket! A jó nyitómondatokkal kapcsolatban ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, komplett ötleteket pedig ebből a cikkből meríthetsz!

Olvass történetet karácsonykor!

Ha pihennél inkább az ünnepek alatt, és írás helyett olvasnál, akkor a következő könyveket ajánlom figyelmedbe:

Az ügyfeleim is írnak karácsonyi történeteket, Velencei Ritának például nemrég jelent meg az Édes meglepetés című könyve, ajánlom figyelmedbe, ha egy kedves, bekuckózós női regényt keresel!

Ezen kívül itt van Palencsár Ibolya kutyás mesekönyve is, ebben sem fogsz csalódni!

Itt a blogon az alábbi karácsonyi történeteket olvashatod:

Mészáros Lajos: Karácsonyi borzongás

Nádasi Krisz: Karácsonyi kívánság

Puha Andrea: Az angyal próbanapja

Kiadott könyved van?

Ha karácsony, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a saját könyvünket az olvasók orra elé tegyük! Írtam erről egy összefoglaló posztot tele sok könyvmarketing tippel, például hogy tégy karácsonyi címkét a könyvedre, vagy add ki az e-könyvedet karácsonyi borítóval. Kattints ide a cikk olvasásához!

Itt pedig arról olvashatsz, MIÉRT érdemes karácsonykor marketingezni a könyvedet.

Csudálatos készülődést kívánok neked!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Itt a karácsony!”