Kell egy kis pihenés! 1


Fontosnak tartom, hogy minden héten legalább egy blogposzttal megjelenjek az életedben, de az utóbbi időben ez egyszerűen nem ment. Biztos te is vagy úgy vele néha, hogy annyira átcsapnak a hullámok a fejed felett, hogy csak a túlélésre koncentrálsz. Nos, így volt ez velem mostanában. A szeptembert annyi munkával töltöttem, amennyit előre el sem tudtam volna képzelni. Minden nap 10-16 órát dolgoztam, hétvégén írtam a cikkeket, október első hetében már a főzést-mosást is elhanyagoltam… hiába, a határidő!

Ezt a cikket azért írom, hogy te is fogadd el, ha vannak olyan időszakok az életedben, amikbe szinte belehalsz, annyira gáz, és nem rázhatod le magadról a feladatot – de aztán vége lesz, eljön a határidő és hátradőlhetsz, igen, megcsináltad, lehet végre pihenni.

Én most a pihenős létformámban vagyok. Már csak kisebb határidőim vannak, nem egyszerre 8000 oldalról beszélünk, hanem csak 80-ról, van időm élni, aludni, olvasni – és, bevallom, rögtön el is folytam. Kedvetlen vagyok, ma reggel sem igazi örömmel ültem le a szerkesztendő kézirat mellé. De tudom, hogy mindez csak a fáradtság következménye, hogy most semmihez sincs kedvem, ellébecolok a lakásban, rendet rakok, hónapok óta elhúzódó elintéznivalókhoz nyúlok hozzá.

Amikor valóban kihajtod magad, amikor igazán stresszes az életed, ne kínozd magad azzal, hogy „már megint nincs időm x-re”. Például az írásra. Olyankor dolgozz azon, hogy mihamarabb visszatérj a normális kerékvágásba, majd pihend ki magad, utána pedig fogadd el az időszakos fásultságot – aztán keress valamit, ami feldob, amitől visszatér az életkedved. Ha van egy üres órád, fogj egy jegyzetfüzetet és ülj ki egy padra a parkba, a játszótérre, a tópartra, és firkálj. Írj le ötleteket, kezdj el egy új novellát, készíts vázlatot, vagy akár rajzolj.

Én még a fásult időszakomban tengődöm, de már attól, hogy megírtam neked ezt az üzenetet, jobban érzem magam, és megjelent bennem egy halvány motivációs csíra. Szerintem megiszom a kávét, ami itt vár a billentyűzetem mellett, aztán felteszem ezt a cikket a blogra. Hátha te is éppen ebben az időszakodban vagy, és hátha neked is segít, hogy nem vagy egyedül.

*Köszönöm, ha megosztod a cikket!*
Share

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egy kis gondolat “Kell egy kis pihenés!

  • Kuti Veronika

    Jókor jött, köszi! Nekem most jön a hajtós időszak, a határidő előtti utolsó másfél hónap, de már félek az utána jövő kipukkadástól.
    És igen, nyugodtan hagyhatom a következő hetekben néha a mosást, ha kell az idő másra. 🙂