Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Kiadott írónak lenni? Nem lehetetlen!

Biztos észrevetted már, hogy ügyfeleim könyveiről rendszeresen írok a blogon ajánlókat. Ezzel két célom is van: egyrészt bízom benne, hogy ezek a bejegyzések inspirálóan hatnak rád is, hiszen látod, egyáltalán nem lehetetlen, hogy neked is könyved jelenjen meg! Másrészt az ügyfeleimnek is szeretnék segíteni azzal, hogy lehelyezek számukra egy lábnyomot a digitális világban – te is számíthatsz rá, hogy írok a könyvedről, ha közösen dolgoztunk rajta!

Így karácsony előtt szeretném neked megmutatni ezeket a könyveket, hátha kedvet kapsz valamelyikhez és még beválogatod a karácsonyfa alá!

Mesekönyvek

Sok ügyfelem ír történetet gyerekeknek – szerencsére, mert a mesekönyvek felhozatala szerintem nem igazán üti meg a szintet, én nem ilyen könyveken szeretném felnevelni a gyerekeimet, mint amiket a boltban meg a könyvtárban látok (tisztelet a kivételnek, persze).

Az alábbiakat meleg szívvel ajánlom az óvodás korosztálynak:

Hadd ajánljak figyelmedbe egy ifjúsági regényt is. Hegyi Tamás: Mobil nélkül c. regénye a Gerecse-hegységben játszódó történet, váratlan fordulatokkal, izgalmakkal. Kikamaszoknak, főleg fiúknak lesz érdekes!

Romantikus regényekből sincs hiány! 

Inkább az erotikus könyvek érdekelnek?

  • Ajánlom figyelmedbe B. E. Belle: Hazugok című könyvét, amelynek háttere a táncvilág, helyszíne pedig Spanyolország.
  • Huszár Zsuzsa, alias Sue Dylen regényei az erotika mellett tele vannak érzelemmel, és persze tőle mindig számíthatsz titkokra, cselszövésekre és ármányra! Társak rejtélyeiről szól az Enzo és Tilda, egy drogbáróról a Kahlo – a rosszfiú.  

Krimik és thrillerek

Okos olvasmányra vágysz?

  • M. Kovács Melinda regénye egy megfáradt házasságban élő nő történetét mutatja be a Kételyen túlban, a folytatásban, a Vétkeinken túlban pedig tovább szövi a történetet. 
  • Szereted a lélektani rejtélyt egy csepp romantikával? Aurora Elain: A rózsabogarak nem sírnak neked való. 
  • Palencsár Ibolya: Dac című története lélektani női regény egy házasság nehézségeiről, az útkeresésről és megoldásról. 
  • Kiss Edina: Égszínkék című novelláskötetének ötletével a Publicity Aim keresett meg. Különleges csokrot kaptam: bepillantást lányok és asszonyok, fiúk és férfiak életébe. Kiss Edina novellái egytől egyig különbözőek, csupán a hangulatuk mutatja, hogy egyazon szerző írta őket.

Kalandregényt olvasnál?

  • Kucsora Zsolt Eclipe című kalandregénye az autósport szerelmeseinek íródott. A második rész viszont egy vérbeli autós horrorba csap át. 
  • Roland Ritter: Intelligens dinoszaurusz teóriája egy humoros kalandregény, mely nemrég jelent meg.  Elmereng azon, hogy mi történne akkor, ha előkerülne egy kövület, ami megcáfolhatatlan bizonyítéka lenne egy ember előtti intelligens civilizációnak. Bemutatja, hogy milyen lehetett ez a dinoszauruszokból kifejlődött létforma és mi okozhatta az eltűnésüket a Földről.
  • Latinó maffia, rendőrök és katonák, bankjegyhamisítás, illúziók. Hámori Gábor regényét, a Fussatok Profikat leginkább ezekkel a szavakkal lehet jellemezni. 
  • Képregény is jöhet? Simkó Attila mentoráltam hajdani idegenlégiósként azt vette a fejébe, hogy készít egy olyan képregényt, amihez hasonlót még senki nem látott. Különleges vizuális megjelenítést képzelt el ahhoz a maga nemében egyedülálló történethez, melyhez saját élete adja az ihletet. Így született meg a Legion Forever. Erről itt és itt írtam cikket. 

Fantasyt is tudok neked ajánlani

  • Fróna Zsófia: A fegyverforgató című ifjúsági fantasy regénye nagy sikerrel került a piacra nemrégiben. 
  • Krencz Nóra trilógiájának második kötetét: A hófehér másvilágot szerkesztettem. Nóra különös világot teremtett, amelyben a nőknek és a férfiaknak is lehet egy különleges képessége, ami a halálhoz kapcsolódik: bizonyos nők képesek újraéledni, miután meghalnak, és vannak olyan férfiak, akiknek ugyan ez a képessége nincs meg, de a lányaiknak képesek ezt továbbörökíteni.
  • Egyiptomi témájú portálfantasyt is szerkesztettem: Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye rendkívül izgalmasra sikerült. 
  • Körmöndy Brigitta regénye különös, realista fantasy.

Szakmai és ismeretterjesztő könyveket is szerkesztettem

  • Mi az, hogy tér? Mi az, hogy idő? Van-e véletlen? Létezik-e végtelen? Pergel Attila ezeket a kérdéseket boncolgatja a Véletlen könyv című művében.
  • Dr.Szántó Szilvia Túlélésből kitűnő című könyve tizenöt évnyi mentálhigiénés tanácsadói munka tapasztalatait foglalja össze. 
  • Csilinkó Ádám: Az ifjú projekttitán című projektmenedzsment szakkönyvének megszületésében segédkeztem. 
  • Gamplett Gábor: Maraton életre és halálra c. könyve a szerző személyes élményei alapján íródott. Gábor majdnem belehalt a futásba, van miről mesélnie. 
  • Az Ébredés egy olyan könyv, ami egymás mellett szemléli a vallásokat, a tudományt és nem idegenkedik a spiritualitástól sem. Szerzője, Tóth Krisztián jól ismeri az európai és ázsiai vallásokat, ezek közös pontjait, hasonlóságait kereste meg és vizsgálja ebben a könyvben.
  • Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek című riportkönyve is érdekes olvasmány! Manapság egyre több az a kapcsolat, ami a neten kezdődik, ráadásul a Tinderen. Tóth Anikó Dóra arra volt kíváncsi, a mi kis hazánkban hogy is van ez, és tinderező lányokat, fiúkat kérdezett tapasztalataikról.
  • Sarkadi Kriszta Szerelmeskönyve lépésről lépésre felkészít a szerelmes életre. Elegendő naponta egy oldalt elolvasnod belőle ahhoz, hogy gyökeresen átalakuljon az, ahogyan önmagadra, az emberekre, a szerelemre és a párkapcsolatra tekintesz. Ez egy igazi gyakorlati útmutató, amelynek hatására ragyogó, energikus, jókedvű emberré válsz, aki ellenállhatatlan vonzerőt gyakorol a környezetére.
  • Kőrös Edit neve az ezotéria iránt érdeklődőknek ismerős lesz: ő a Lenormand tarot hazai szakértője. Könyvéről itt írtam!
  • Koller Krisztián és felesége, Zsuzsanna kerestek meg azzal az ötlettel, hogy szükség lenne a piacon egy olyan könyvre, ami segít a pároknak rendbetenni a kapcsolatukat. Így született meg a Társasjáték – A társ nem játék című könyv. 
  • Mond neked valamit az, hogy BULLET JOURNAL? Ha téged is érdekel, hogyan vezesd üres füzetbe a dolgaidat (az összes dolgodat), hogyan legyen egyéni bullet journalod, akkor neked is ajánlom Tóth Cili könyvét, a Kreatív időtervezést!

Szakkönyvet szerkesztettem sok egyebet is, melyről még nem számoltam be a blogon: útikönyvet, szakácskönyvet, adózási szakkönyvet, egyetemi tankönyvet a dizájnról.
Regények közt is megfordult a kezem alatt olyan, amiről még nem született bejegyzés, szerencsére olyan hosszú a sor, hogy nehezen érek a végére 🙂

Ha te is szeretnéd mihamarabb a kezedben tartani a saját könyvedet, akkor ne feledd, hogy szívesen segítek neked. Akár konzultációval, lektori véleményezéssel, szerkesztéssel, vagy éppen mint mentorod, végig fogom a kezed az egész folyamat alatt. Keress bátran, ha kérdésed van! 
Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .