Hozd el a Művészeti Akadémia ösztöndíját! 12


Még szinte fel sem ocsúdtunk a Móricz-ösztöndíjból meg az NKA-pályázatból, máris itt egy újabb kiírás, amely havi apanázst ígér az írónak csak azért, hogy írjon!

Ha még nem láttad, érdemes megnézni: 3 évre, nem tévedés,

3 évre kaphatsz havi 200 ezret!

Bolondnak is megéri, az írók meg aztán közismerten mind őrültek kissé (vagy kicsit jobban).

Kilenc kategóriában összesen 100 fő kaphat ösztöndíjat – azt nem tudni, hogy nagyjából azonos arányban oszlanak el az ösztöndíjak, tehát minden kategóriában kb. 10 díjazott lesz, vagy nézik, hogy melyik kategóriában hány pályázat érkezik és ehhez arányosítanak, vagy esetleg ha sok jó építészeti pályázat érkezik, akkor több építészeti ösztöndíjat osztanak. De ez ne tartson vissza, jelentkezz!

A kategóriák egyébként:

 1. építőművészet;
 2. film- és fotóművészet;
 3. iparművészet és tervezőművészet;
 4. irodalom;
 5. képzőművészet;
 6. művészetelmélet;
 7. népművészet;
 8. színházművészet;
 9. zeneművészet.

A jelentkezés nem bonyolult.

A letölthető formanyomtatványokat töltsd ki, írj egy szakmai önéletrajzot és gondold át, hogy abban a három évben, ami alatt ösztöndíjat kapsz, mit szeretnél elvégezni. Nem biztos, hogy három könyv megírását várják tőled, az is lehet, hogy egy regény vállalása elég, ha a téma olyan komoly, hogy azt mondják: na, ezt megéri támogatni!

Az önéletrajz és írói terv elkészítéséről írtam már tanácsokat a Móricz-ösztöndíjas cikkemben, ezt nézd meg!

Határidő:

 1. május 17. éjfélig töltheted fel a dokumentumokat!

Kizáró ok:

ha nem vagy 18 éves, vagy ha betöltötted az 50-et.

Vagy ha az Akadémián dolgozol, persze.

Eredményhirdetés:

augusztus közepén!

Minden részlet megtalálható itt!

*Köszönöm, ha megosztod a cikket!*
Share

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 Gondolat “Hozd el a Művészeti Akadémia ösztöndíját!

 • Dyta Kostova

  Sehol sem találom a letölthető adatlapot, amit ugye hiánytalanul kell kitölteni. Már össze-vissza kattintgattam az mma oldalain, de sehol nincs. Aki megtalálja, átküldi nekem? (dytakostova@gmail.com)
  Ezen kívül több olyan feltétel is van, aminek kb. nem lehet megfelelni: mi az a negyedik pont ott, hogy portfólió? Csináljon az ember kisfilmet magáról?
  A szakmai önéletrajz is elég karcsú, plusz ajánlást se tud az ember lánya leakasztani a polcról, ahhoz ismerni kéne nagy embereket, de ha meg már ismernék őket, nem kellene pályázatokkal szöszmötölni. A Móricznak is ez a hátránya, nem si nyertem eddig, pedig négyszer páláyztam, az ideit is beleértve, és lassan kifutok a korhatárból.

 • Dóra

  Kedves Krisz!

  Mindent összeállítottam a pályázathoz, viszont arra vonatkozólag nincs tapasztalatom, hogy mit értenek a végzettséget igazoló okirat másolatának saját kezüleg történő hitelesítén? Ez a hagyományos közjegyzős hitelesítés, vagy elegendő ha magam aláírom?

  Köszönöm a választ!
  Üdvözlettel

  • Krisz Bejegyzés szerzője

   Szia, szerintem ha ráírod, hogy “az eredetivel megegyező másolat” és szignálod, az a saját kezűleg történő hitelesítés, de érdemes rákérdezni. Megtennéd, hogy ideírod majd a választ nekünk is?

   • Dóra

    Megkérdeztem egy ügyvéd ismerősömet, szerinte elegendő, ha ellátom a saját aláírásommal, mivel külön nem írtak közjegyzői hitelesítésről. Szóval akkor marad a saját szignózás és reméljük ez elég lesz.

  • Dyta Kostova

   Kedves Dóra,

   TE hol találtad meg az adatlapokat? Le tudod írni részletesen, vagy esetleg át tudod küldeni őket e-mailben? (dytakostova@gmail.com)
   Én már annyiszor átnéztem, de csak útmutató, pályázati felhívás, és sehol a konkrét adatlap, amit ugye hiánytalanul ki kell tölteni…

   • Dóra

    Kedves Dyta!

    http://osztondij.mma-mmki.hu/

    Ezen a felületen kell regisztrálni (jobb felső sarokban), és a rendszerbe belépve kell kitölteni az adatlapot, először csak egy általános információsat, és később enged a rendszer tovább. Ott kell feltölteni is a csatolmányokat. A legvégén pedig, amikor már teljes a jelentkezés akkor lehet majd a végső adatlapot nyomtatni és aláírni, majd visszatölteni. Bonyolultnak tűnik, de nem az. Csak regisztrálj, lépj be a felületre, és kövesd ott a teendőket.
    Majd jelezz, hogy sikerült-e.

    • Dyta Kostova

     Kedves Dóra!

     Regisztráltam, és töltögettem az adatlapot. Majd a sok-sok infó után felsorolják a kötelezően csatolandó dokumentumokat, aminek a végén szerepel ez: “szakmai ajánlólevél (2 darab)”. Kezdek elbizonytalanodni, de mintha azt lvastam volna, hogy ez nem kötelező…. Te hogy oldottad meg a kérdést?

     • Dyta Kostova

      Közben megtaláltam, nem kötelező, de előnyt jelent.
      Na szóval, ez a pályázat túl nagy falat, ez nem nekünk van kitalálva, kapcsolatrendszer nélküli embereknek. A portfóliós dolgot sem értem, legfeljebb ha zenei részről próbálkozik valaki, de irodalomnál ezt mégis hogy? 🙁
      Krisz, ez minden évben ki van írva, hogy le kell telnie a három évnek, amit a mostani nyertesek majd igénybe vesznek?.

 • Gábor

  Sziasztok!
  A pályázat nagyon hangzatos és kecsegtető ajánlattal is bír, de alaposabban átolvasván, az embernek olyan érzése támadhat, mintha ez nem feltétlen olyan személyekre lenne szabva, akik csak hobbiból írogatnak. Nem rendelkezem semmilyen humán végzettséggel (már ha a művészi és művészetelméleti munkássághoz ez szükséges), sem pedig szakmai elismerésekkel (természetesen olvastam, hogy ilyen irányú végzettség nem feltétel). Nem is volt még semmilyen ilyesfaja tevékenységem, ergó üres a portfólióm.
  Úgy gondolom, hogy ha a pályázó ezen opcionális csatolmányok nélkül indul el ezen a kiíráson, akkor vajmi kevés esélye van arra, hogy érdemi eredményt szerezzen.
  Jól értelmezem a pályázatot?

  • Krisz Bejegyzés szerzője

   Szerintem akinek eredeti ötlete van, az eséllyel indul. Gondolom, a nyertesek fele ismert név lesz, de abban bízom, hogy olyanok is kapnak ösztöndíjat, akik pl. szerény körülmények között élnek és a nyeremény hozzásegíti őket, hogy kicsit kevesebb munkát kelljen vállalniuk és megírhassanak egy mesterművet. Nekem éppen az nem logikus, hogy aki már befutott, akinek könyvei jelennek meg, az miért is kapjon ösztöndíjat, hiszen az emberek vásárolják a könyveit, megvan a bevétele. De nem látok a zsűri fejébe.