Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Szereted a humoros női detektíveket?

Te is szívesen olvasod azokat a krimiket, amelyekben nincsen durva gyilkosság, csontreccsenés és spriccelő vér – vagy ha mégis, akkor vicces köntösben látjuk? Akkor a Frida Lorne-sorozat neked való!

C. F. Reka: Frida Lorne nyomoz – A titkok étterme

A Frida Lorne nyomoz krimisorozat 5. kötetében a kotnyeles Fridát egy olasz pizzériába sodorja az élet. Habár megbízója nem tűnik teljesen beszámíthatónak, és lehet, hogy az illető az egészet csak képzeli, a nyomozónő megérzése mégis azt súgja, hogy sötét titkot rejt az étterem. Frida megpróbálja a saját módszereivel kideríteni az igazságot, és ezzel, szokás szerint, veszélyes játszmákba is belepiszkál. Közben ismét szemben találja magát a Keleti Sárkányok bűnbandájával. Vajon mit sikerül előásnia a kitartó nyomozás végére?

Felkeltette az érdeklődésed? Az e-könyveket az írónő honlapján, itt tudod megrendelni. Illetve a GooglePlay és az AppleStore kínálatában is elérhető.

A közös munka

Réka lektori véleményt kért krimisorozata ötödik kötetére. Az egyik legjobb kézirat volt, amit 2020-ban olvastam, jó volt a sztori fő íve, a megoldása, a főszereplő kidolgozottsága. Kisebb dramaturgiai javaslataim voltak, például hogy Frida ne menjen vissza oly sokszor egy-egy helyre, ahonnan információt szerez, vagy hogy a megoldás kulcsát jelentő tárgy jelenjen meg kissé markánsabban már a regény korai szakaszában. Jól megírt, humoros, kellemes történet volt, épp az ilyen őszi napon való bekuckózáshoz ajánlom, mint a mai!

A szerző így élte meg a közös munkát

C.F.Reka: Frida Lorne nyomoz 5.kötet

„Hasznos dolgokat tanultam a Krisz által megírt javaslatokból. Mivel műszaki szakfordító vagyok, egyébként is sokat foglalkozom nyelvtannal, de még így is voltak számomra új helyesírási és nyelvhelyességi meglátásai. Ezt tudnám leginkább kiemelni, mivel ennek külön örültem, hogy még ilyen téren is tudtam fejlődni a tanácsai alapján. Egyébként minden szempontból is szívesen ajánlom őt bárkinek, mert a lektori véleménye szakmailag megalapozott, választékos és sokrétű.”

Ha téged is érdekel a lektori véleményezés, szerkesztés, itt olvashatsz róla többet! 

Olvass bele!

„– Miről lenne szó? – érdeklődtem azért. – Miféle bűntényt látott az ismerőse?
– Gyilkosságot.
A feleletet csend követte.
Beletúrtam hosszú, hullámos, tűzvörös hajamba, és tűnődve mutatóujjamra csavartam egy tincset. Végül annyit kérdeztem:
– És a rendőrség nem foglalkozott érdemben egy bejelentett gyilkosság kivizsgálásával? Már ne is haragudjon, de meglehetősen nehéz elképzelni.
– Nem hittek Leonardnak.
– Leonard? Így hívják az ismerősét?
– Igen.
– És, miért nem hittek neki?
– Nem tudom. – Carolina szelet kavaró gesztussal széttárta a karját. – Én sem értem.
Sajnos, bennem kezdett gyanú éledni. Magamban reménykedve, hogy tévedek, rákérdeztem:
– Mondja csak, honnan ismeri ezt a bizonyos Leonard nevű úriembert?
– A kórházból.
A gyanúm ugyan némi alátámasztást nyert, de azért még próbálkoztam:
– Úgy érti, hogy amikor a férjét az agykárosodása miatt a sürgősségin kezelték, akkor találkozott vele?
– Nem. Abban a másik kórházban volt benn, még régen. Már sok-sok éve kijött ő is. Beletámasztottam a homlokom a tenyerembe. Akkor ezennel hivatalos ténnyé vált a gyanúm: Carolina abból az elmegyógyintézetből ismeri Leonardot, ahol jó pár éve a jóslós képzelgései miatt őt magát is elhelyezték.”

Kíváncsi lettél a történetre? Az e-könyveket az írónő honlapján itt tudod megrendelni. Illetve a GooglePlay és az AppleStore kínálatában is elérhető.

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .