Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

13+1 dolog, amit a lezárásról tudni kell

Közeledik az év vége. Hogy állsz a regényed befejezésével?
Ebben a témában 13+1 cikket írtam, jelen posztban összefoglalom ezeket! 

Tehát fejezd be a könyvet! 

1. Milyen érzés leírni azt, hogy vége? Persze, hogy jó – de rengeteg bizonytalanság is társul hozzá. Ebben a cikkemben segítek, ha ilyen érzések nyomasztanak, azt boncolgatom, milyen tényezők hátráltathatják a végleges befejezést.

2. Amikor a lezárást tervezed, a cselekményt vizsgáld, valamint a szereplők jellemfejlődését! 

3. Nem elég felírni az utolsó lapra, hogy vége, arra is ügyelni kell, hogy legyen elég hosszú a lezáró rész.

4. Végre megírtad, de vajon jó is a lezárás? Ebben a cikkben összegyűjtöttem, mire kell különösen odafigyelned! 

5. 10 megoldást is összeszedtem neked, hogyan ne zárd le a történeted, mert bizony klisé lesz belőle.

A könyv vége, mint marketingeszköz

6. A befejezést marketing szemszögből is vizsgáltam, ugyanis a könyv, melyet írtunk, maga is egy könyvmarketing eszköz, akár szakkönyvet, akár regényt vagy egyéb kötetet állítottunk össze.

A különböző műfajokba tartozó regények lezárásáról is írtam külön cikkeket. 

7. Hogyan fejezzünk be romantikus regényt?  Kiválasztottam öt különböző szerzőt, aki romantikus műveket ír, nézzük meg az ő utolsó bekezdéseiket és tanuljuk meg tőlük, amit lehet!

8. Hogyan fejezzünk be ifjúsági regényt? Kiválasztottam öt különböző szerzőt, aki ifjúsági műveket ír, nézzük meg az ő utolsó bekezdéseiket és tanuljuk meg tőlük, amit lehet!

9. Hogyan fejezzünk be dokumentumregényt?  Ebben a cikkben ennek az érdekes hibridműfajnak az írásával kapcsolatban szeretném bemutatni, milyen egy történet ideális lezárása.

10. Hogyan fejezzünk be fantasztikus regényt?  Sok kezdő (azaz az első könyve előtt álló) író alkot fantasy műfajban, így ebben a cikkben szeretném bemutatni, milyen egy fantasztikus történet ideális lezárása.

11. Hogyan fejezzünk be tudományos-fantasztikus (sci-fi) regényt? Ebben a cikkben a science fiction műfajba tartozó történetek befejezéséből vonunk le következtetéseket. Nézzünk meg öt különböző szerzőt és művet, ezek utolsó bekezdéseit és tanuljuk meg belőlük, amit lehet!

12. Hogyan fejezzünk be történelmi regényt?  Ebben a blogcikkben a történelmi regények befejezéséből vonunk le következtetéseket!

13. Hogyan fejezzük be a krimi írását?  A bűnügyi regény, azaz krimi befejezését vizsgáljuk meg ezúttal öt különböző történet segítségével.

+1 Hogyan zárjunk le egy sorozatrészt? Mit tegyünk, ha a történetünk több kötetes? Hogyan fejezzük be az egyes köteteket?

Szívesen mondok véleményt a regényedről akár félkész állapotban is. Ha érdekel a lektori véleményezés, szerkesztés, itt olvashatsz róla többet! Ha pedig szükséged van segítségre, kérj tőlem bátran konzultációt!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .