Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Írj regényt 2021-ben a KNW blog segítségével! – 12/1. rész: tervezés

Új év, új kezdet. 
Eddig csak halogattad a regényírást? Itt az ideje, hogy komolyan nekiláss végre! 
Ebben a cikkemben már beharangoztam, hogy indítok egy olyan cikksorozatot, amellyel minden hónapban hozzásegítelek a regényed megszületéséhez. Ez azt jelenti, hogy 2021-ben minden hónap első péntekjén keresd a friss blogposztot, mert ez rengeteg tippet fog adni neked ahhoz, hogy az év végére összeálljon a kéziratod első verziója.
Kezdjünk is bele a tervezéssel és vázlatkészítéssel! 

Először is oszlassuk el magunkban a kétségeket!

Amikor az emberek nem mernek belevágni egy könyv megírásába, mindig elő tudnak hozakodni valami meggyőzőnek látszó érvvel. Ezekben a cikkekben segítek eloszlatni a kételyeidet: 

Ha már van ötleted, érdemes róla beszélni. Ezzel megelőzheted, hogy belecsússz egy klisébe, vagy egy logikai bakiba. Kérj tőlem konzultációt bátran, és segítek a kezdetektől. 

Beszéljünk ihletről és tehetségről

Ha szeretnéd, hogy az ötlettől egészen a végletekig fogja valaki a kezed, akkor bátran ajánlom neked a mentori rendszerem. Erről itt, illetve  itt olvashatsz bővebben. 

Így indulj neki! Tervezz, készíts vázlatot!

  • Kétféleképpen írhatsz regényt: ösztönösen vagy tervezetten. Hosszabb válaszra vágysz? Olvass tovább! Mégis, hogyan kezdjek neki a regényírásnak? 
  • A szereplőid jellemét kidolgoztad? Ne felejts el feliratkozni a hírlevelemre, töltsd le ingyenesen a szereplő jellemrajzának kérdőívét!
  • Tényleg kell tervezni? Szerintem ez egy nagyon fontos téma, érdemes elolvasnod ezt a bejegyzést is a tervezésről. 
  • Hogyan lesz a könyvötletből vázlat? Ha te is úgy vagy vele, hogy motoszkál benned valami történet, valami ötlet, valami csíra, de fogalmad sincs, hogyan lesz ebből könyv, ez a cikk neked való.
  • Egy vendégposztban bemutatok neked néhány kezdő írót,egészen pontosan azt, hogy kinek milyen vázlatolási módszer jön be. 

Szeretnél alapos és jól átgondolt vázlatot készíteni? Keress meg bátran ezzel kapcsolatban és konzultáljunk róla, akár személyesen, akár Skypeon.  Iratkozz fel a hírlevelemre is, hogy ne maradj le egyetlen cikkemről se!

Remélem, hasznosnak találtad ezt az összegzést!. A következő bejegyzés  február 5-én, pénteken érkezik, és a kutatás és helyszín témakörét öleli fel. 

Írásra fel! 

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .