Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

2 ötlet, amitől sokkal jobb lesz a regényed, mint másoké

Félsz, hogy nem elég jó a regényed, az ötleted? Hogy nem lesz egyedi, nem hat az olvasóra? Hogy nem fogják megvenni?
Egyre többet tudunk róla, miért működik egy regény és miért nem. Milyen az a történet, ami fogy. Te is megnézheted, hogy ezen javaslatok alapján a te sztorid milyen!

A KÖNYVTITKOK KLUBban minden hónapban egy szombaton olyan jelenségekről mesélek, amelyek a nemzetközi könyvszakmára érvényesek, amelyek alapján a legnagyobb kiadók válogatják a kéziratokat – merthogy ezek a jellemzők fontosak a nemzetközi sikerlistákra kerülésnél és az irodalmi díjaknál. 

A novemberi KÖNYVTITKOK KLUBNAPon kifejezetten a regényed tárgyáról lesz szó, ez lesz a fő téma, megnézzük a résztvevők kéziratait és a nemzetközi kiadók azon adatait, eredményeit, melyek alapján döntenek, kell-e nekik egy kézirat vagy sem.

Szeretnéd te is tudni?

Lépj be a klubba és légy az első 12 jelentkező közt, aki részt vehet a november 14-ei klubnapon, melynek témája:

  1. a regényed ötlete, a kéziratod tárgya
  2. a romantikus szál és feszültség a történetedben

Ezen a napon rengeteget megtudsz majd magadról: 

  • milyen tárgyban írsz, hogyan nézik ezt a kiadók,
  • illetve hogy ez keresett-e,
  • alakíthatsz-e rajta, akarsz-e, mennyire lenne könnyű,
  • és belekezdünk a romantikába is, megnézzük, hogyan írsz romantikus szálat és feszültséget!

Akik már klubtagok, imádják ezeket a szombati klubnapokat, íme például egy visszajelzés az antihős (ellenlábas) és a szereplők viszonya klubnapról:

“Annyira inspiratív volt, hogy tegnap vázlatot készítettem arról, melyik karakter honnan indul, hová szeretne elérni, és hogy ez sikerül-e, illetve mit ér el helyette. Milyen jeleneteknek kell feltétlenül megtörténnie, kivel kell találkoznia, majd alatta egy tőmondatokból álló rövid, kizárólag a karakterre vonatkozó sztoriline a fentiek fényében. A harmadlagos szereplőknél összeírtam, melyik főbb karakterrel találkoznak és miért. Mire végeztem, már össze is állt, mi a teljes ív, hol kell majd csavarokat beletenni stb. Kicsit konkrétabb és átláthatóbb ez a módszer, mint amivel az első résznél dolgoztam, így majd nagyobb figyelmet tudok szentelni kedvenc antihősömnek, a stilisztikának!” Dudás Petra

A féléves tagság ára jelenleg 54.000 Ft, ezért 5 klubnapra jöhetsz el, tagja leszel a KÖNYVTITKOK Facebook-csoportnak és minden hónapban kapsz egy érdekes, részletes elezést a hónap témájához kapcsolódóan. A klubnak külön munkafüzete, feladatlapjai is vannak!

A klubnapok iránt nagy az érdeklődés, az első 12 jelentkező vehet részt a személyes alkalmon (személyesen vagy online). Azért korlátozom, hogy mindenki regényére, szövegére legyen idő a reggel 9-től este 5-ig tartó klubnapokon. Érdemes tehát mihamarabb jelentkezned és leadnod a jelentkezést a következő klubnapra!

Tedd a kosaradba a klubtagságot, ha tudni akarod, mitől jó egy regényötlet, milyen legyen a romantikus szálad! 

Ha nem jössz el november 14-én, máshol ezt a tudást nem kapod meg, gyere és beszélgessünk róla, mit írsz, mi is a regényed tárgya, miről szól, és hogy erre a könyvpiacon van-e igény!

Jobb lesz tehát a regényed, ha tudod, mi a tárgya és milyen a romantikus feszültség! Gyere a KÖNYVTITKOK KLUBba, ahol minden hónapban hasonlóan érdekes témát boncolgatunk!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .