Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Így építs franchise hálózatot!

Varga Vivien: Hogyan indulj el a saját utadon?

Gondolkodsz rajta, hogy saját vállalkozásba fogj?
A 2019-es év fiatal vezetője, Varga Vivien azt ajánlja, lépj be egy meglévő hálózatba, és megmutatja, hogyan tedd ezt sikerrel!
Vivien Magyarországon elsőként, életszerű példákon keresztül, személyes és pozitív hangvétellel vezet be a franchise világába. Mindezt cége, a Stilianos Babauszoda fejlődésének bemutatásával, hálózattá alakulásával szemlélteti. Üzenete, hogy a siker felépíthető és elérhető, így a könyv elolvasását követően akár te is kedvet kaphatsz vállalkozás indításához!

Felkeltette a könyv az érdeklődésed? Itt tudod megrendelni.

A közös munka

Varga Vivien egy félkész kézirattal keresett meg. A munkát azzal kezdtük, hogy tisztáztuk a céljait. Ugyanis a könyvírás ötlete onnan jött, hogy sok ismerőse kérte Vivient, írja meg a saját sztoriját. Ő először a teljes magánéletét tervezte megírni, a fókuszt az üzletre helyezve, azonban a lehetséges célközönség igényeit elemezve oda jutottunk, hogy nincsen a piacon olyan könyv ami konkrétan a franchise vállalkozás nyitásának fortélyairól szólna, észszerű lenne tehát megfordítani a koncepciót.
Vivien így átdolgozta az ötleteit úgy, hogy a franchise hálózathoz csatlakozás, illetve a hálózatkialakítás legyen a vezérfonal, és erre fűzze fel a csakis idevágó anekdotákat saját életéből.

Az így keletkező félkész anyagot újra átnéztem és megbeszéltük, hol és miben kerekedjen ki, majd Vivien megírta a szöveget. Ezt úgy szerkesztettük, hogy közben további strukturális tanácsokat is adtunk Viviennek, aki így finomra hangolta az egyes fejezeteket. Ezután még egy kör szerkesztés következett, mert Viviennek fontos volt, hogy ez a könyv valóban minden mércének megfeleljen, majd következett a helyesírás-ellenőrzés.
A tördelés is több szakember összehangolt munkájának eredménye, a végtermék pedig magáért beszél!

A szerző így élte meg a közös munkát

Varga Vivien

A közös munka kezdetén elveszettnek éreztem magam, mivel egy teljesen új területre tévedtem. Krisz a könyvírás során mindvégig segítőkész, alapos és rendkívül türelmes volt. Szakmai tudásával és odaadásával mindvégig támogatott, még az ezredik levelem után is. Nehézségek és elbizonytalanodások közepette együtt vettük az akadályokat, és szakmailag mögöttem állt.
Józan gondolkodásával végig segítette a könyv sikerét, azáltal, hogy szerkesztői, szakmai szemmel tanácsokat adott és irányt mutatott. A közös munka során rengeteget tanultam és fejlődtem, és tudom, hogy ha újra könyvet írok, akkor is őt választom.

Ha téged is érdekel a lektori véleményezés, szerkesztés, itt olvashatsz róla többet! 

Milyen a stílusod? Van írói hangod? Milyen a szövegeid nyelvi szintje? Biztos kézzel írsz rövid történeteket? Ha ezek a kérdések foglalkoztatnak, akkor a SZTORILABORban van a helyed! Itt ugyanis történeteket írunk hétről hétre! A feladatok kereteit én adom, a tartalmat és a stílust te, a visszajelzést pedig mindannyian. Három időpont közül választhatsz, ráadásul online is csatlakozhatsz. Olvasd el a részleteket és jelentkezz!

Olvass bele!

Gyakran úgy kelsz fel, hogy valami hiányzik az életedből?
Elindulsz otthonról, mert muszáj. De a munkád már nem a hivatásod, nincs kedved bemenni, eleged van a mókuskerékből és az egyhangú tevékenységből. Menetrend szerint teszed a dolgod, úgy érzed, hogy karrieredben nincs előrejutás – ugyanakkor iszonyú a törtetés, lelketlenül átgázolnak egymáson az emberek. Ez nem a te világod! Estére fizikailag és pszichésen is fáradt vagy, nincs időd a mindennapok megélésére, a családodra, a minőségi közös időre, a kikapcsolódásra.
Az is lehet, hogy anyaként a néhány otthon töltött év után másra vágysz. Az anyaság sok szépséget és örömöt ad, de lassan túl rutinossá válnak a mindennapok. Szeretnél az otthonodon kívül is valami hasznosat megteremteni, értéket adni?
Vállalkoznál – de csak stabil háttérrel és szakmai támogatással?
Saját üzletet szeretnél – de nem egyedül?
Biztonságra törekszel, de félsz, hogy önállóan még nem tudnád
megteremteni?

Varga Vivien: Hogyan indulj el a saját utadon?

Van egy – talán – jó ötleted? Vagy még keresed a lehetőséget, mert kitartó csapatjátékos vagy? Vannak olyan tapasztalataid, melyekre építve bele szeretnél vágni egy vállalkozásba?
Inspirál egy új és saját cég megteremtése, vezetése? A multinál töltött évekre gondolva tudod, hogy te máshogy csinálnád?
Gondolkodtál már a franchise lehetőségén?
Lehet, hogy a franchise mint üzleti modell esetleg még nem érdekel. Vagy legalábbis most még azt hiszed, hogy nem. Pedig érdemes vele megismerkedned, mert Magyarországon is évről évre egyre felkapottabb
üzleti lehetőségről van szó, azonban még kevésbé ismert és elterjedt modell, pedig ez lehet a jövőd, a boldogságod kulcsa!
Ha megálmodtad, milyen legyen a munkád, az életed, mi legyen a hivatásod, de nem ezt éled, ez a könyv neked szól. Ha karrierváltáson gondolkozol vagy pályaválasztás előtt állsz, ez a könyv neked szól.

Válaszokat ad, segítséget nyújt, sőt újabb ötleteket vet fel és megoldásokat mutat be, melyek még előrébb visznek a céljaid megvalósítása felé.
Tarts velem! Váltsuk valóra az álmodat együtt!

Varga Vivien franchise hálózatot hozott létre abból, hogy szerette a kisgyerekeket, nála ilyen egy uszoda és egy babaúszásóra

A Z U S Z O D A I N D U L Á S A
A családdal belekezdtünk a kivitelezésbe, és hamarosan meg is nyitottuk piciny kis uszodánkat a pincehelyiségben. A mai napig nevetünk rajta, hogy a tervezésnél mindenre csak annyit mondtam, hogy elég, nem kell nagyobb, kisebb is lehet, nem fognak ide annyian járni. Így minden helyiség és tér olyan lett, mintha egy manócsaládnak készült volna.
Utólag persze másképp látom, milyen volt az uszoda, de akkor maga volt nekem a csoda. Imádtam úgy, ahogy volt. A szerény kis delfines mintától elkezdve az olcsó, bordó műanyag székeken át egészen az
utólag matricázott, fitneszteremből átvett recepciós pultig mindent.
A nyitás előtt már telefonáltak néhányan, de csúszott a kivitelezés, és mire mindenkit felhívtam, az érdeklődő anyukák egy része elment máshová, vagy nem volt már aktuális a jelentkezés. Végül néhány fővel elindult az első szombati napunk. A recepciót édesanyám vállalta, én mint oktató és mindenes igyekeztem helytállni.
Az első órán rettenetesen izgultam, a gyomrom görcsbe rándult, azt hittem, hogy kiugrik a szívem a helyéről, de elkezdtük. Nem tudom pontosan, hogy mi fogta meg, majd marasztalta a szülőket. Bár törekedtem rá, hogy oktatói és pedagógiai tudásomból a maximumot hozzam ki, azt hiszem, igazán az győzte meg őket, hogy benne van a szívem. Imádtam minden órát, minden gyereket és az egyes alkalmak után feltöltődve jöttem ki a vízből.
A folyamatos növekedéssel párhuzamosan később az uszodát is fejleszthettük, majd bővült a csapat és a család is.

A Stilianos név egyre szélesebb körben vált ismertté. Azt hiszem, a névválasztás is szerencsésnek bizonyult; mindenképp olyan cégnevet szerettem volna, ami méltóképpen tükrözi a célokat és a különlegességet, amit képviselünk. Amikor először találkoztam Szent Stylianos nevével, rögtön elvarázsolt – maga a név és a hozzá tartozó történet is. Szent Stylianos ugyanis szeretettel fordult a gyermekek és családok felé, gyógyított, tanított. Mosolygós, harmonikus lényével nyugalmat, boldogságot sugárzott, ma a gyermekek, magzatok védőszentjeként, valamint az árvák védelmezőjeként is tisztelik.

Varga Vivien: Hogyan indulj el a saját utadon?

Stylianos értékrendje közel áll hozzánk, évszázadokon átívelő üzenete a cég hitvallásának egyik alappillére. Mivel a gyermekek a jövőt képviselik, tanításuk és egészséges fejlődésük elősegítése kiemelkedően fontos. Ezt a koncepciót vittem bele már az uszodaépítésbe is. A medencét a kezdetektől fogva kizárólag gyermekeknek szántam. Az volt a célom, hogy gyerekparadicsomot hozzak létre, ahol ők biztonságban, higiénikus környezetben, klórmentes vízben fejlődhetnek, mozoghatnak. (Az első egységünk óta még tudatosabbá váltam, hiszen a kialakult rendszer és a minőség-ellenőrzés még komplexebbé tette a vállalkozást.) A legfőbb szempont az volt számomra, hogy minden a gyerekekről és a gyerekeknek szóljon.
A mesés tapétától kezdve a berendezésen át, a színeken és a formákon keresztül a hangulatig mindent úgy alakítottam, hogy ez tökéletes hely legyen. A sok biztonsági, higiéniai és praktikus szempont mellett a családias légkör megteremtése volt a legfontosabb. Az, hogy hazajárjanak hozzánk a szülők és úgy érezzék, olyan helyen vannak, ahol ők és gyermekeik is fontosak. Hamar kiderült, hogy ez sikerült, és amire még álmomban sem gondoltam volna: hogy a rendszerem másokat is érdekel.
Én pedig hirtelen franchise átadó, franchise rendszergazda lettem.

Ha szívesen olvasnád tovább, akkor rendeld meg a könyvet innen!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .