Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Hangulatos zenék és zajok könyvíráshoz, regényíráshoz

Írtam már korábban egy cikket ajánlott zenékkel, mit hallgass, ha bizonyos műfajú könyvet írsz éppen, például történelmi regényt vagy karácsonyi történetet, lassabb és gyorsabb cselekményhez illő zenékkel.

A mai cikkben ettől eltérő videókat ajánlok: ezek a zenék inkább zajok, azaz háttérzajt biztosítanak neked az íráshoz az üres csend helyett. Mostanában rászoktam, hogy ilyenek szólnak nálam a háttérben, néha még akkor is, amikor szerkesztek, mert rájöttem, hogy egyszerűen jobban érzem magam tőle. Emiatt gondoltam, hogy megosztom veled a kedvenc zenéimet. A hétvégi tréning szünetében elindítottam az egyik kedvenc háttérzajomat, mert a résztvevők jelezték, hogy írás közben nem szeretnék, ha szólna bármi is, de amikor beszélgettünk, bekapcsoltam. Álmélkodva kérték, osszam meg velük a linket, mert erre tényleg lehet írni.

Nos, íme, veled is megosztom: ezek YouTube-linkek, a zavartalan élmény érdekében Ad Blocker kiegészítést javaslok a böngésződre!

Hangulatos háttérzenék és háttérzajok könyvíráshoz, novellához, regényíráshoz

Bár, kávézói hangulat

A legnagyobb kedvencem ez a tengerparti kávézó, ahol finoman szól a jazz, hallom a hullámok csobbanását, időnként felsivít egy sirály.

Ez a klip kellemes jazzt játszik, a zongorán kívül enyhén egyéb hangszereket is hallasz, de más zaj nincsen benne.

Kifejezetten karácsonyi zenére vágysz a kávézóban? Decemberben rongyosra hallgattam ezt a klipet! Éppen hogy felismered benne a klasszikusokat, közben roppan néha a tűz.

Ebben a karácsonyi hangulatú kávézóban két szám közt épp csak hallod, ahogy az emberek beszélgetnek, kicsit kéváházasabb hangulata van.

Természet

Madárcsicsergésre és a csobogó patak hangjára vágysz írás közben? Ide kattints!

Jókedvű, hawaii hangulatú gitározás, a háttérben a hullámokat hallod ebben a klipben.

Ha szívesen veszed az énekhangot is, akkor ezt a nyugalmas összeállítást hallgasd! Olyan, mintha egy erdőben ülnél egy fakunyhóban, és onnan néznéd a természetet körülötted, miközben lágyan szól a zene.

Te milyen zenét hallgatsz írás közben?

Városi zajok

Ebben a videóban esik az eső, néha elcsattog az utcán egy ember, kabócák zenélnek, varjú károg, megszólal a harang, elhalad egy lovaskocsi. Olyan halkan hallgasd, hogy alig halld az esőt, akkor lesz klassz!

Ha tülkölésre, dudálásra, száguldó autók zajára vágysz, akkor ez a te kliped. Emberek beszélnek, kiáltoznak, néha gyerek is hisztizik.

Írás és könyvek hangulata

A tetőn kopognak az esőcseppek, a kandallóban ropog a tűz. Valaki néha lapoz egy könyvben, másvalaki ír, aztán radíroz. Ha ilyen fehér zajra vágysz, kattints ide!

Ebben a másik klipben nagyobb a változatosság: néha fúj a szél, dörög az ég, valaki elsétál melletted, majd könyveket pakol a polcon.

Kedvenc YouTube-csatornáim háttérzenéhez, háttérzajhoz

Az egyik csatorna, amit szívesen hallgatok, az Alex Rainbird Music. Itt a srácok kicsi együttesektől és énekesektől válogatnak hangulatos számokat. Ezekben a válogatásokban ének is felhangzik, tehát nem teljesen instrumentális a zene. Különösen kedvelem azokat a válogatásaikat, amelyekben fókuszálnak egy témára, például a hegyekre vagy az őszi sütőtökfaragásra.

Ha nem szeretnél énekhangot, csakis zenét, vagy még azt sem, akkor a Calmed by Nature a te csatornád. 

Ha szereted bizonyos filmek hangulatát, akkor a te csatornád az Ambient Worlds. Van összeállításuk például a téli Narnia hangulatáról, a Büszkeség és balítélet zenéiből, a Karib-tenger kalózainak csatahangulatáról.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .