Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

KNW Novel School – A regényíró tanfolyam

Te is imádsz írni – de mostanában nincs rá időd?

Gyere el hozzám három napra!

Engedd meg magadnak, hogy végre magaddal és az írással törődj!

Szeretnél feltöltődni?

Vágysz a fejlődésre?

Megérdemled, hogy néhány napra kikapcsolj és az írással foglalkozz. Gyere el a regényíró tanfolyamomra! Egy hosszú hétvége alatt végigbeszéljük a dramaturgiával és a szereplők kialakításával kapcsolatos fontos részleteket.

Sokat tanulsz majd, rögtön hasznosítod is, és remekül szórakozol egy motiváló társaságban.

Gyere akkor is, ha ez életed első írótanfolyama, és akkor is, ha voltál már hasonlón, de ott nem kaptad meg, amire vágytál!

Életed legjobb döntése lesz, ha eljössz a következő Novel Schoolra, ha tanulsz és fejlődsz, ha gyakorolsz napról napra. Csodás lesz hasonló érdeklődésű emberek társaságában tölteni néhány napot, és rádöbbenni, hogy másoknak is vannak a tiédhez hasonló kérdései és problémái!

Rendszerbe kerül majd mindaz, amit eddig tudtál, és így adódik hozzá újabb tudás és tapasztalat. Igen, tapasztalat, mert amiről beszélek, egyből ki is próbálod majd írásban és visszacsatolást is kapsz rá!

Legközelebb

Ekkor lesz: 2024. szeptember 27-29. péntek-vasárnap

Itt: KNW iroda, 1119 Budapest, Etele út 12.

Miért rendeld meg most?

Mert ez egy különleges tanfolyam. Rengeteg energiát fektetek a felkészülésbe és ebbe a három napba. Ez nem egy gyár, ahol havonta végigdarálom a szöveget, aztán fel is út, le is út. Ez nem konzerv tananyag, amit minden alkalommal ugyanúgy leadok. Itt arról tanulsz, ami téged érdekel – de csak évente háromszor hirdetem meg, hogy élvezettem tartsam meg minden alkalommal.

Foglald le a helyed a következőre már most!

Arra vágysz, hogy végighallgassanak? Azt szeretnéd, hogy egy írótanfolyam végre hozzád szóljon, személyes legyen és valóban segítsen?

Akkor gyere!

Ki ez a Nádasi Krisz?

Író vagyok. Novelláim és regényrészleteim a legnevesebb irodalmi folyóiratokban jelennek meg, a Magyar Írószövetség válogatta már írásomat „Az év novellái” közé. Hivatalos irodalmi mentornak kértek fel egy állami program keretében, előadásokat tartok a Könyvhéten, valamint kis közösségeknek és több ezer fős konferencián. Írástechnikai rovatot vezetek a Könyv.Guru oldalon, sikeressé váló könyveket szerkesztek.

Olyan írókat indítottam el a pályán, mint N. Simon Barbara, Fróna Zsófia, Karády Anna, B. E. Belle vagy éppen Pergel Attila és Ritter Roland.

Az írás a szenvedélyem.

És az, hogy te is legyél író!

Azt vallom, akármit írsz, megérdemled a bátorítást és támogatást – és a tudást, az információt. Hogy hogyan kell írni.

Irodalmat tanulni jó. Én is tanultam, mondjuk én nemcsak Magyarországon, hanem a Harvardon is. De az írás, a fogalmazás kicsit más. Ahhoz azt kell tudnod, hogyan működik az agy, az olvasói agy! Ugyanis ma már tudjuk, mitől tetszik jobban az olvasónak az egyik mondat, mint a másik. Az egyik bekezdés, mint a másik. Az egyik könyv, mint a másik.

Mert a vége ez, nem?

Szeretnéd, hogy az emberek szeressék, amit írsz.

Elárulom a titkom: én is ezt szeretném. Ennyi az egész.

Mi lesz a tematika?

1.nap: péntek

 • Bemutatkozás. Mindenki beszél magáról egy keveset: legfőképp arról, mit ír, mit tervez, és hogy mi számára a legfontosabb, amit tanulni szeretne, mert a három nap tematikáján ezek szerint változatok, ahogy lehet: beszélünk olyasmiről, ami nem szerepel a listán, és nem beszélünk arról, ami senkit nem érdekel!
 • Készítsünk vázlatot! Vagy ne? Minden, amit egy történet előzetes tervével kapcsolatban tudni érdemes: cselekményterv, időrend, szereplők. Elkezdhetem-e az írást vázlat nélkül?
 • E/1. vagy E/3.? Múlt vagy jelen idő? Hány nézőpont legyen? Mennyire ugrálhatok az idősíkok között?
 • Milyen legyen a szereplőm? A főhős és a többiek? Hány szereplőre van egyáltalán szükségem? Mit jelent, hogy motiváció és katalizátor szerep? Muszáj jellemrajzot készítenem?
 • Hol játszódjon a történet? Kell, hogy ismerjem a helyszínt? Lehet a történetem elképzelt világban? Milyen egy jó fantasy környezet, és hitelesnek kell-e lennie egy történelmi környezetnek?
 • Milyen egy jó leírás? Gyakorolni fogjuk a táj, az utca, a szobabelső leírását!

2. nap: szombat

 • Történjen valami! Mi legyen a cselekmény? Hogyan építsem fel, mikor mi történjen?
 • Aztán jön az a fránya írói válság. Leblokkoltam! Mit tegyek?
 • Dramaturgiai szerkezet: írói ígéret, konfliktus, probléma, megoldás – mit jelentenek ezek a szavak, és hogyan lesz belőlük regény?
 • Hogyan kezdjem a regényt? Ha elhozod az első fejezetedet, megnézzük és átírjuk!
 • A zsánerek. Mi a regényed témája, ki a célközönséged? Abban a műfajban mi a fontos?
 • Hogyan kelt érzelmeket a szövegem? Hogyan mutassam be a cselekményt, a szereplők mozgását? Gyakorolni fogjuk az akciók leírását!

3. nap: vasárnap

 • Ha túl vagyunk a regény felén, az már fél győzelem. Megszalad a kezünk, szárnyalunk. De figyeltünk mindenre? Hogyan alakul a konfliktus? Hány szálon fut a történetünk? Nem hanyagoltunk el bizonyos szereplőket?
 • Beszéljünk a stílusról! Szabad trágár szavakat írni a könyvekbe? Beszélhet a szereplőm idegen nyelven? Most akkor szabad …-ot írni vagy sem?
 • Milyen egy jó párbeszéd? Gyakoroljunk! Párbeszédet írunk és megbeszéljük!
 • Közeledik a regény vége. Mire figyeljünk a lezárásnál? Ha van már utolsó bekezdésed, fejezeted, hozd el, megnézzük közösen!
 • Sorozatot írnánk? Akkor hogyan zárjuk le az első kötetet? Hány kötetet tervezzünk egyáltalán? Illetve… biztosan kell tervezni?

Rendeld meg most, ha:

 • jobban szeretnél írni,
 • tudni akarod, mitől izgalmas egy történet,
 • stílusosan szeretnél írni,
 • gyakran gondolsz rá, vajon jó úton haladsz-e,
 • szeretnéd, hogy az olvasók szeressenek,
 • időt szeretnél megtakarítani az írásban és kiadásban,
 • jó lenne, ha a novelláidat elfogadnák az irodalmi folyóiratok,
 • és mindezt jó lenne másokkal is megbeszélni!

Gyere el, mert személyesen tartom, úgy az igazi az élmény!

Három nap Budapesten – a vidékieknek kedvezményes szálláslehetőséggel!

Jelentkezz akkor is, ha külföldön élsz, mert online is csatlakozhatsz, és mindent megteszek, hogy a csapat tagjának érezd magad.

Mit mond, aki már részt vett?

„Rendkívül hasznos tanácsokat kaptam és izgalommal töltött el, hogy ennyi ember előtt beszélhettem a történeteimről. A hétvégét olyan emberek társaságában tölthettem, akiknek céljuk és szenvedélyük az írás. Ez hatalmas löketet adott az írás terén.”
Tóth Szilárd

“Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon, még online formában is. A személyes kapcsolatépítést nehéz helyettesíteni, de nem éreztem hátrányban magam amiatt, hogy csupán képernyőn láttuk egymást. Sokat tanultam, és ami a legfontosabb, hogy lendületet kaptam.”

Üveges Szilvi

„Imádtam. Arra jöttem rá, hogy bár sok képzésen részt vettem, mielőtt a regényt írtam, de hallgatnom kellett volna a megérzésemre és egy évvel ezelőtt jelentkezni a KNW Novel Schoolba. Amit ezzel a felismeréssel kezdhetek, az az, hogy a második regényemhez kaptam egy nagyon erős mankót.” Csákvári Éva

“A kurzus fantasztikus volt, sokkal többet tanultunk, mint amit vártam.  Hatalmas köszönet nektek a szuper gyakorlatokért és a vidám hangulatért! “
Kozslik Gábor

Nagyon jól tanítasz, látszik, hogy egyrészt a kisujjadban van a téma, másrészt szereted is, és tapasztalatból beszélsz. Tök jó, hogy kiveszed a sallangot, és csak a legfontosabb üzeneteket adod át. Az egész napos tanulás után nagy motivációval dolgoztam a házi feladataimon, amikkel számomra meglepő módon egészen elégedett is voltam.”

Pingitzer Andrea

„A legfontosabb, hogy kaptam egy lökést, és újra elkezdtem az írással foglalkozni. A legváratlanabb az volt, hogy nem “ezt kell csinálni, és csak így jó” okosságokat adtál nekünk, hanem sokkal inkább eszközöket, lehetőségeket és ajánlásokat.” Ferencz Noémi

„Nagyon-nagyon jó volt, hogy az elméleti felvezetés után – mely szerintem alapos volt, de mégsem túlságosan megterhelő – rengeteg gyakorlatot végeztünk, amelyeket aztán meg is beszéltünk. A gyakorlatok, melyek főleg a második naptól jelentek meg, élvezetesek voltak, játékosak. Mindenkinek sikerélményt jelentettek a véletlenszerűen generált szituációk.” – Toplak Zoltán

„Úgy érkeztem meg, hogy hónapok óta nem írtam és nem tudtam fejben elrendezni a dolgokat. A három nap emlékeztetett, miért szeretek írni. És figyelmeztetett, hogy örökké fejlődni kell. Ami még fontos, hogy rengeteg tanóra, tréning és képzés van mögöttem, megtanultam, hogy a tudás egy dolog, de átadni már tehetség, képesség kérdése. És te Krisz, nagyon tehetséges vagy abban, hogy átadd azt a tudást és írás iránti szeretetet, tiszteletet, ami benned van.” Huszár Zsuzsa

„Azt gondoltam, hogy kapok egy kis kedvcsinálót és egy lépéssel közelebb kerülök az íráshoz. Most pedig nyakig benne vagyok és soha többet egy napig sem akarom abbahagyni. Köszönöm az őszinte határozottságodat, az éleslátásodat. Nagy bizalmat szült bennem.”

Máthé Réka

“Már a negyedik könyvem megírása miatt érkeztem a tanfolyamra. Sokkoló felismerésekkel, és nagyon hasznos információkkal, visszajelzésekkel távozom. Mindenkinek ajánlom, aki valaha is írásban tervez megnyilvánulni.” Gürtler Szilvi

Felkeltette az érdeklődésed? Rendeld meg most!

Találkozzunk, gyere el! Én már várom, hogy megismerhesselek!

Krisz