Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Jegyzetek az Olvasás éjszakájáról

Ha nem szeretsz kimozdulni otthonról, nem szereted a könyvek illatát, a könyvesboltokat, a beszélgetéseket és az okos-vicces programokat, akkor az Olvasás éjszakája nem neked való.

olvejsz2
Kalapos Éva dedikál (fotó: Bach Máté)

Nekem viszont való. Én idén is olyan jól éreztem magam, hogy csak na! Mivel tavaly a Fókusz Könyváruházban szuper kis programot dobott össze az Atheneum kiadó gárdája, most is rájuk szavaztam. És nem bántam meg.  Örömmel hallgattam a beszélgetéseket az e-könyvekről, a szerkesztés menetéről, az írói marketing szükségességéről. Beszélgettem ismerősökkel és még-nem-ismerősökkel mindenféle könyves kérdésről, és örültem, mikor valaki felismert. (Ez van, bizony hiú vagyok ám!). A legjobban az tetszett, amikor Virág Emíliától kértem dedikálást, ő kérdezte, kinek írja, én válaszoltam, erre ő csak nézett-nézett: „Az a Krisz?”, és elvigyorodott.

olvejsz6
Virág Emíliával
Diotoro_3d2
Ilyen „Az én Diótöröm” borítója – egyszerű, de hangulatos

Az is jólesett, amikor Csordás Attila, az Ekönyv Magyarország ügyvezető igazgatója kérdezte, hogyan fogy a nyomtatott „Hogyan írjunk könyvet?”, és hogy itt a boltban kapható-e. Szerencsére két példány még volt, így a kezébe is tudtam adni, aztán bezsebeltem az elismerést: eddig még mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam, mennyire kézreálló és figyelemfelkeltő, mégis harmonikus a borító. Attila meg is kérdezte, hogyan készülnek a borítóim, és elárulta, hogy „Az én Diótörőm” borítója a kedvence.  Beszélgettem Zsenits Györgyi korrektorral a félreírásokról és a logikai bakikról, Kalapos Évával az új könyvéről (no, itt beégtem, mert úgy hallottam, Masszázs a könyv címe, mire kiderült, hogy Massza, de Éva jó fej volt és nem vágta el a torkomat), és Facebook-kezelésben tudtam újat mondani Garaczi Lászlónak, aki épp erről a témáról beszélgetett Hartay Csabával.

olvejsz4
Zsenits Györgyi és Csordás Attila (fotó: Bach Máté)

Képzeljétek, az egyik fő attrakció az volt, hogy a résztvevők írhattak egy verset vagy szösszenetet, illusztrálhatták is, és mindez e-könyvben meg fog jelenni! Sajnos lecsúsztam a lehetőségről, mert az első húsz érdeklődőnek volt minderre lehetősége, de az ötlet kiváló. Remélem, valahonnan majd az is kiderül, hol lehet ezt az e-könyvet letölteni!

olvejsz5
Bíró Szabolccsal

Az estére az tette fel a koronát, amikor színpadhoz jutott az írók együttese, az Olvéjsz Band. Bíró Szabolcs (Anjouk) énekelt, Mucha Attila (Konyha, sör, főzés), Barlog Károly (a képen; Maxim) és Toroczkay András (Búcsú Éhestől) gitározott, Schreiber András filmkritikus szaxizott, Bánó Attila (Kinizsi özvegyétől Horthy testőréig) pedig dobolt. A hangulat ilyen volt!

olvejsz1
Olvéjsz Band (fotó: Bach Máté)

Te voltál? Hol, milyen programon, mit ajánlasz a többieknek jövőre?

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .