Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Kalandok egy egyiptomi fesztiválon – megjelent Buótyik Dorina sorozatának legújabb része

Buótyik Dorina: Maahes Isten rejtélye

Buótyik Dorina: Maahes isten rejtélye

Van egy ásatás, ahol misztikus, rejtélyes dolgok történnek.
Van egy eltűnt fiú, akinek újságírók erednek a nyomába.
És egy legenda, miszerint Maahes felfalja az embereket a fesztivál után.

A regényben nemcsak Egyiptom titkai tárulnak fel. Bepillantást kaphatunk egy újság szerkesztőségi munkájába is, ugyanis a nyomozásban ezúttal nemcsak Gracie Simpson egyiptológus és férje, Louis vesz részt.

Angliában Thomas Shephard riporter is harcot vív, bizonyítania kell a főszerkesztőnek, meg kell oldania egy lezáratlan bűnügyet! Már csak azért is, hogy riválisa, Jason fölé kerekedhessen, és megmutathassa neki, igenis jobb nála a szakmában.

Buótyik Dorina új regényében egy újabb egyiptomi helyszínre juthatunk el, egy kevésbé ismert egyiptomi istenről kapunk izgalmas képet!

Ha szívesen olvasnád, ide kattintva tudod megrendelni a könyvet!

A közös munka

Dorinával az előző két regényén a mentori rendszer keretei között dolgoztunk együtt. Időnként megbeszéltük a történet folyását – majd amint Dorina elkészült néhány fejezettel, elküldte őket, én pedig rendszeresen jeleztem vissza a cselekménnyel, írástechnikával kapcsolatban, és az erre kész fejezetek szövegét szerkesztettem is.

Egyiptomban játszódó sorozatának harmadik részét is megbeszéltük, megterveztük a cselekményt – majd a Könyvhéten érkezett a pompás hír: Dorinát megkereste egy új, történelmi regényekkel foglalkozó kiadó, hogy náluk folytassa írói karrierjét. Dorina újabb könyve novemberben jelent meg a Morningstar kiadónál!

Buótyik Dorina, a Maahes Isten rejtélye szerzője

A szerző így élte meg a közös munkát

„Ez volt a harmadik munkám Krisszel. Rengeteget fejlődtem általa, sokat segített az írói pályámon, amit ezúton is nagyon köszönök. Azonban kiadó váltás miatt nem tudtunk teljes egészében együtt dolgozni, mégis a könyv cselekményszálak mozgatásában hatalmas nagy
segítség volt. Nem tudok elég hálás lenni az ötleteiért!”

Ha te is elküldenéd a kéziratodat véleményezésre, erről itt olvashatsz többet!

Olvass bele!

– Ez most más, tényleg figyelj rám. Jason lefülelte a Martin Offices egyik alkalmazottját. A gépén hamis adatokra és egy érdekes algoritmusra bukkant. Na már most, ha ez igaz, akkor szenzációs, vezető hírt fog leközölni – magyarázta izgatottan Augustina közelebb hajolva Thomashoz, hogy mások ne hallják a szavait.
– Mit mondtál? Szerinted leleplezte a Martin piramisjátékát? Végre csinált is valamit?
Augustina biccentett.
– Ha belegondolok, hogy én egy piti ügyvéd után nyomozok, aki csak azért sikkaszt, hogy a szeretőjét etesse… Ő meg egyből a nagykutyára utazik. – A nő az asztalra dőlt és a karjára fektette az arcát. – Még a végén Jason lesz a hónap dolgozója… ő lesz Gordy legújabb pincsikutyája.
Augustina elnevette magát. Előbukkantak csillogó, fehér fogai.
– Ez nem verseny – morgolódott a férfi.
Augustina összeráncolt szemöldökkel a falon lévő táblára mutatott, a dolgozók névsora szerepelt rajta. Legfelül volt Jason neve, utána következett Thomas.
– Ez csak egy tábla, amin nevek vannak. Nem jelent semmit. Gordy idióta stratégiája, így akarja motiválni az embert.
– Mindig itt lebzsel körülöttem. Nagyon zabos rám – magyarázta Augustina elhalkuló hangon.
– Mert ideje lenne valamit felmutatnod. – Mikor Augustina nem szólt semmit, Thomas megértette, miről van szó. – Még mindig dolgozol az ügyvédes sztorin?
A nő szánakozóan nézett rá.
Thomas arcára fagyott a mosoly.

A sorozat főszereplőjét, Gracie-t követhetjük egyiptomi kalandjai során

Jason sétált el előttük. Négyszögletes, erős vonalú, borotvált arcát hátrafésült, szőke haj keretezte. Kihúzta magát, megigazította drága, bézs színű öltönyét, és mint a birodalmát bejáró király, körbejáratta tekintetét az irodán, mielőtt Thomashoz és Augustinához fordult.
– Látom, megint irigykedtek – mondta öntelt mosollyal.
– Ugyan miért tennénk? – kérdezett vissza hetykén Thomas.
Jason kezében az előző napi újság volt. Meglóbálta Thomas szeme előtt, cikke ott virított a címlapon. Grimaszt vágott.
– Mindenkinél jobb vagyok, és ezt Gordy is tudja. A következő cikkem is vezető hír lesz.
Jason rájuk kacsintott, és továbbállt.
Augustina fancsali képet vágott.
– Ilyen egy beképzelt, önelégült alakot még nem hordott a hátán a Föld.
– Ami azt illeti, megmutathatnánk, hogy mit tudunk.
– Mármint versenyezzünk Jasonnel?
Thomas bólintott. Közelebb hajolt a nőhöz.
– Nekünk, bűnügyi riportereknek az a dolgunk, hogy szándékosan eltitkolt információ után nyomozzunk. Titkok, ellentmondások. Ez a mi szakterületünk. Először elolvasol egy történetet, aztán gondolkodsz rajta. A végén arra jutsz, hogy nem hiszed el, amit állítanak. Közben az agysejtjeid már működésbe lépnek, találsz egy nyomot. Hajt a vadászösztönöd, és azonnal a sűrűjében találod magad.
A nő kétkedve rázta a fejét.
– Köszönöm, hogy mindig biztatsz, de mit csináljak, ha tényleg nincs olyan írásom, amit megmutathatnék Gordynak? Mind pocsék.
Thomas a számítógéphez fordult.
– Találjam ki helyetted a sztorit? Majd te megoldod.
A nő sértődötten visszaült a székébe. Thomas a nemzetközi híreket böngészte, de semmi érdekességet nem talált, amire érdemes lett volna rávetnie magát. Egyetlen picike apróságot sem. Talán Jason tényleg ennyivel jobb lenne?”

Tetszett a részlet? Ha szívesen folytatnád az olvasást, ide kattintva tudod megrendelni a könyvet!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .