Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Hogyan írjunk első csókot?

A jó romantikus regény titka a felek közti rokonszenv lassú építése, és az egymásra találásuk nehezítése válogatott akadályokkal, külső tényezőkkel, belső konfliktusokkal. Erről korábban írtam egy teljes cikket (kattints ide), amivel ma külön szeretnék foglalkozni, az az első csók.

A szerelmesregények olvasói elvárják, hogy a történet elragadja őket, hogy egy olyan álomvilágba érkezzenek, ahol érzelmek hada vonul át rajtuk olvasás közben. Emiatt különösen fontos, hogy megfelelő részletességgel írd le, ahogy fizikailag közelednek egymáshoz, megérintik egymást, majd megtörténik az első csók.

Az érintések annyira fontosak, hogy ezt a technikát, a megfelelő figyelmet a filmekben is egyre gyakrabban alkalmazzák az utóbbi években. Amikor épül a románc a felek közt, a kamera rendre a kezüket mutatja, hol érinti meg az egyik személy a másikat.

Ugyanilyen fontos a csók is. Ne rendezd le a pár első csókját azzal, hogy magához húzta, átölelte és megcsókolta. Az olvasó ennél részletesebben szeretné ezt olvasni, hiszen így éli bele magát igazán a hangulatba! 

És hogy mennyi az elég hosszú?

Nos, nem láttam még túl hosszú leírást, szóval engedd el a fantáziád, és mutasd meg mozzanatról mozzanatra, hogyan is csókolózik a pár!

Milyen hosszú legyen egy csókjelenet?

Milyen egy csók elég hosszú leírása?

A minap hallgattam egy sikeres hangoskönyvet, amelyben megfelelő hosszú a csókjelenet, és lefordítottam neked. (Catelyn Meadowstól a Snowed in at the Cottage c. történetről van szó, itt tudod jogtisztán meghallgatni.)

Ne csak elolvasd ezt a részletet, hanem elemezd a részletességét, majd másold is ki kézzel magadnak a füzetedbe, hogy jobban rögzüljön, és ennekutána írd meg a saját regényed csókjelenetét!

“- Akarsz azzal a fickóval találkozni? – Boon elengedte Grace kezét. 

A tekintetük összekapcsolódott, a férfi a lányra figyelt, és azzal a gondossággal, amivel a törékeny tárgyakat is kezelte, félretűrte a hajat a lány arcából. Grace-t meglepte az érintés váratlan intimitása, az ajka megremegett, küzdenie kellett, hogy megértse a kérdést.

– Nem vagyok oda a vakrandikért – nyögte ki elhaló hangon.

A helyiség egyre sötétebb lett a kandalló fakuló fényében, Boon szeme csillogott, mintha a válasz mulattatná.

– Senkit sem ismerek, aki odalenne értük – mondta, és aztán nyelt egyet, az arckifejezésén látszott, ahogy a választ feldolgozza. – Tehát nem is ismered?

A férfi félrebiccentette a fejét, tekintete a lány szájára siklott.

– Nem – sóhajtotta Grace.

Boon a lány nyakának hajlatába simította a másik kezét, és közelebb hajolt.

– Akkor nincs köztetek semmi? 

Grace szíve nagyot dobbant.

– Nem.

– Akkor nem bánod, ha megcsókollak? – A szemhéja lejjebb ereszkedett, szeme egyszerre perzselőn és éhesen csillant meg.

Grace ujjbegyei bizseregtek, nem tudott megszólalni, tekintetét rabul ejtette a férfi, ajkai maguktól nyíltak szét, kiengedve a leheletét. A férfi még közelebb húzódott, a lány állát hüvelykujjával felfelé biccentette. Grace aggódott, mi történik majd, ha a férfi megcsókolja, de vehemensen akarta is. Aggódott, hogy nem lesz jó ebben az egészben, ugyanakkor annyira kívánta ezt a csókot, hogy alig volt vele tisztában, mit is gondol éppen. Lassan fogadta el, mi történik vele, hagyta, hogy szeme önként lecsukódjon, így megadva a férfinak a szótlan választ. Érezte Boon leheletét a bőrén, ahogy egyre közelebb ért hozzá, míg a szája az övéhez nem ért, csupán megérintve, gyengéden, mint tengerhullám a homokos partot. Épp csak annyi történt, hogy Grace többet akarjon. A férfi mindössze ízelítőt adott, a lány pedig nem akart túl korán túl lelkesnek mutatkozni, így hagyta, hogy a férfi diktáljon. 

Grace a férfi mellkasára tette a kezét, Boon mindkét keze a lány arcát ölelte, ajkai mutatták csak a vágyát, másodjára is halványan érintette a lány száját, és csak harmadszorra maradt hosszabban a lány ajkán. Akkor az intenzitás is megváltozott, és Boon a mellkasához vonta Grace-t. A lány az ujjait a férfi hajába fúrta, engedve, hogy a férfi ledöntse a kanapéra.

Ahogy a férfi ajka szétnyitotta az övét, Grace azt kívánta, ez a csók burkolja be őket, nem akart a világon semmi mást. De egyedül voltak, a havazás által elzárva, ami azt jelentette, jó ideig valószínűleg még egyedül is maradnak. Grace nem hagyhatta, hogy elragadja őket a vágy, bármennyire is szerette volna, és bármennyire is érezte, hogy a férfi szintén szeretné, így átvette az irányítást. Kiélvezte a férfi ajkainak ízét, és lassított a tempón. A férfi félrefordította a fejét, ismerkedve a lány szájával. Grace egész teste izzott és kivirult Boon érintései alatt, belebolondult az élménybe, mintha hipnotikus dallam hívta volna. Boon ajka puha, mint a bársony, keze erős, mint a hám, melyet lovára vetett, és Grace bele akart feledkezni ebbe az ölelésbe, belebújni, és itt maradni. 

A csók fokozatosan lassult, és Grace arra figyelt, milyen a szája érintése az övén, belélegezte a leheletét, érezte, ahogy a férfi pulzusa száguld. Amikor visszahúzta a fejét, Boon parázsló tekintetével találta magát szemközt. A férfi szája vége felfelé kunkorodott, mint egy kérdőjel, és a lány úgy érezte, a mennyek minden segítsége jól jön majd a következő percekben. 

– Hű – nyögte Grace, feljebb ülve a kanapén. Szüksége volt némi távolságra kettejük közt.”

A könyvben a többi csókjelenet sem sokkal rövidebb – a fenti rész a 7,5 órás hangoskönyvből 5 percen át tart. 

Ha te erotikus regényt írsz, akkor  látod, hogy az erotikus jelenetnek ehhez képest mennyivel hosszabbnak kell lennie – ha csupán egy csókleírás ideálisan ilyen hosszú. Az erotikus regények írásáról szóló cikkemet itt találod, illetve egy másik cikket arról, kell-e a nem erotikus regénybe szexjelenet, pedig emitt, Könyv Guru oldalán.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .