Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Írók az írói létről

Korábban már írtam a moly.hu oldalról, hogy miért érdemes íróként, olvasóként egyaránt jelen lenni ezen a felületen. Most pedig egy izgalmas kihívásra invitállak titeket, melyet én hoztam létre az oldalon.

Olvassunk írókról és könyvkiadókról!

Olvassunk írókról és könyvkiadókról! 

A kihívásban létrehoztam egy Könyvespolcot, ahová azokat a könyveket várom, amelyek írókról, szerkesztőkről vagy egyéb könyvkiadással, kéziratokkal foglalkozó emberekről szólnak. Hozzászólásban pedig írjátok meg azt a találó idézetet, amely az írói/kiadós szakmával kapcsolatos. Természetesen minél több van, annál jobb! Kedvcsinálóként mutatok néhány igazi gyöngyszemet az eddigi idézetekből.

Ilyen érzés írónak lenni – idézetek a kihívásból

– Jól érezted magad?
– Kiválóan. Igazi nyaralás volt. Búvárkodtam, finom ételeket ettem, robogót kölcsönöztem. Tudod. Szerencsére egyetlen kézirat sem volt nálam. Csupa normális könyvet olvastam. Szuper volt!

Peter Stjernström: A világ legjobb könyve

– Ezt még nem hallottam, de jó. Majd beleveszem a következő regényembe.
– Regény? Csak nem… író?
– Ötletekért jöttem. A látogatásom nem önnek szólt, már ha meg nem sértem. Teljesen szakmai alapon figyeltem.
– És? – kérdezte a férfi csillogó szemekkel.
– És? – kérdezett vissza a lány.
– Talált valami hasznosíthatót? Valami olyat, aminek olvastán az emberek szeme bepárásodik, ahogy most az enyém is.

Cornelie C.G. -Teremtő erő

– Becky? – Felkapom a fejem, és látom, hogy Clare nyújtja felém a hónap híreit tartalmazó listát. – Befejezted a Lloydsról szóló cikket?
– Már majdnem kész – hazudom.

Sophie Kinsella – Egy boltkóros naplója

Egy nagyközség művelődési háza. Beszélgetünk az egybegyűltekkel. Ezt úgy nevezik: író-olvasó találkozó. De azért még sikerülhet jól is.
Ez is jól sikerült. A vége felé egy szőke, szemüveges hölgy azt kérdezte tőlem: milyen érzés híres embernek lenni? Világos (kék, zöld, szürke?) szeme volt, kicsit félrehajtott fejjel várta a választ. Mert úgy gondolta, hogy én híres ember vagyok.
Akkor, hirtelenében, azt válaszoltam, hogy amennyiben rám gondol, noha nem érzem magam híres embernek, hát jó is, meg rossz is. De talán inkább jó. Majd gondolkozom rajta.

Janikovszky Éva – Mosolyogni tessék!

A Molyról egyébként írtam még a blogon egy másik témában is, ahol megtudhatjátok, hogyan készíthettek várólistát. Remélem, felkeltettem a játékos éneteket, és csatlakoztok a kihíváshoz!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .