Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Így készülj az 92. Ünnepi Könyvhétre!

Mint egy korábbi posztomban már megírtam, lesz Ünnepi Könyvhét szeptemberben!
2021. szeptember 2-5. között, a tervek szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén kerül megrendezésre. Reméljük, az eső idén elkerül majd minket!

Összegyűjtöttem pár érdekességet a könyvhéttel kapcsolatban, íme:

A kiadók könyvheti ajánlatai

A könyvkiadók nem bízzák a véletlenre a dolgot, segítenek a vásárlóknak előre felkészülni különféle könyvlistákkal. Összesen 536 darab magyar szerzőktől származó könyvből lehet válogatni (ez a 2021. január 1. és július 31. közötti megjelenések száma). A 2021. január 1. és szeptember 2-a között megjelenő nemzetközi szerzők könyveiből pedig 372 darabot neveztek meg a listában. A 92. Ünnepi Könyvhét hivatalos jegyzéke pedig 2021. augusztus 1. és szeptember 2. között tartalmaz még további 234 megjelent vagy megjelenő könyvet. Ez nem kevés, ugye?

Készíts bevásárlólistát!

A könyvheti forgatagban gyakorta előforduló jelenség a könyvmolyok körében, hogy a töménytelen mennyiségű könyvakció szinte szédítően hat. Mindenhonnan könyvillat árad, újabbnál újabb megjelenések, leárazások csábítanak minket.

Személyes találkozásokat szervezünk barátokkal, kiadókkal, írókkal. Én magam idén péntek délelőtt megyek ki a Könyvhétre. Idén előadást nem tartok, de ha meglátsz, gyere oda hozzám nyugodtan!

Dedikálások tömkelege, előadások, könyvjelzők, akciók, még több könyv és még nagyobb csábítás. Azt sem tudjuk, hová kapjunk: a fejünkhöz vagy a pénztárcánkhoz!

Hogy elkerüld a felesleges túlköltekezést, tudatosan is megtervezheted a bevásárlólistád. Nyilván, mindannyian tudjuk, hogy egy-két potyaszerelemkönyv úgyis bekerül a vászontáskába, de talán kicsit megkönnyítheti a dolgunkat, ha tudatosan készülünk a könyvhétre.

A könyvheti listákat itt találod.

Történeteket írsz – vagy szeretnél? Gyere el a háromnapos KNW Novel School regényíró tanfolyamra Budapestre, ahol egy hétvége alatt végigbeszéljük a dramaturgiával és a szereplők kialakításával kapcsolatos fontos részleteket! Remek szórakozás lesz, ha érdekel a regényírás! Rendeld meg most kedvezménnyel!

Szemezgetés a kiadók könyvheti ajánlatából, magyar szerzők 2021. január 1 – július 31. között megjelent köteteiből

Athenaeum Kiadó: Limpár Ildikó (szerk.)- Rémesen népszerű, Szörnyek a populáris kultúrában /Társadalomtudomány, tanulmány/

Athenaeum Kiadó: Vámos Miklós- Apák könyve /Szépirodalom/

Budapest Főváros Levéltára: Simon Katalin- A kocsmáktól a fogadókig. A vendéglátás keretei és története Óbudán /Várostörténeti/

Európa Kiadó: Barna Imre- Kérdezd meg tőle! /Szépirodalmi regény/

KOÓSKÖNYV: Prónik Judit- A Szemerédy-ház titkai /Romantikus, történelmi regény/

Magvető: Mesterházi Mónika: Nem félek /Verseskötet/

Pagony: Czernák Eszter: Irány a nagycsoport! (Sárkányovi 3.) /Mese/

Szemezgetés a kiadók könyvheti ajánlatából, nemzetközi szerzők 2021. január 1 – szeptember 2. között megjelent köteteiből

21.Század Kiadó: Bridget Collins: A könyvkötő /Fantasy regény/

Athenaeum Kiadó: Claudia Hochbrunn, Andrea Bottlinger- Pszichiáter látott már? /Ismeretterjesztő/

Ciceró Könyvstúdió: Brian K. Vaughn: Paper Girls – Újságoslányok 1. /Képregény/

Fumax: Seanan McGuire: Cukorszín égbolt alatt /Regény/

General Press Könyvkiadó Kft.: Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete /Romantikus regény/

Manó Könyvek: Yvonne Struck: Anyám, a pasik és egyéb zűrök /Ifjúsági regény/

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .