Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Így rendeltem az új jegyzetfüzeteket

A nyomda egy hét alatt elkészítette a jegyzetfüzeteket, nagyon szépek lettek (itt rendelheted meg az órás-tollas, itt a világítótornyos, itt a madártollas füzetet), és arra gondoltam,

elmesélem nektek, hogyan készültek!

A folyamat egyszerű volt.

1)Három nyomdától kértem tanácsot és árajánlatot, milyen papírt javasolnak.

Megtudtam, hogy a könyveknél a 80 grammos papír használata jellemző, ha ofszet papírról beszélünk (ez a hófehér papír), és ami a filctollat is bírja, az már minimum 120 grammos, a vízfestékhez pedig már a 170 grammosat javasolják, azonban ezeknek kötetbe kötése drágább, ha egyáltalán a nyomda foglalkozik vele, mert speciális ragasztókötéssel kell készíteni ahhoz, hogy egyben maradjon.

Némi tanakodás után a 140 grammos papírt választottam, és jól döntöttem, mert igaz, hogy filctollal is írhatok bele, nem üt át a lapon. (A filctollal színezés már igen, kipróbáltam – de csak közelről vizsgálva látszik, fényképen egyáltalán nem.) Így hát naplóírásra, bullet journal vezetésére is alkalmas az új jegyzetfüzet!

2)A következő kérdés a borító volt.

A képeket a Freepik oldalán kerestem, és Wordben készítettem el a kiterített borítókat. Nem bonyolult a folyamat: tudom, mekkora az A/5 méret, a nyomda megadja a gerincszélességet, körbe rászámolok 5mm kifutót, és egy pontosan ekkora lapméretet adok meg a Wordben, aztán pedig kitöltöm képpel.

Igazából ott ütköztem akadályba, hogy annyi szép képet találtam, hogy nem tudtam eldönteni, melyik legyen a befutó. Az jutott eszembe, hogy vajon a nyomdának mennyire kerül sokba többféle borítót gyártani és ezt ragasztani rá a papírkötegekre? Megkérdeztem hát. És kiderült, hogy két-három borítóval megéri megrendelni, ezért aztán a Facebookos szavazás eredményhirdetésekor már tudtam, hogy háromféle borítót fogok választani.

3)Átvétel

A eredményhirdetéssel egyidőben adtam le a végleges borítókat a nyomdának (Word dokumentumból pdf-fé konvertálva, majd CMYK színskálára átváltva), és pontosan egy héttel később már fel is vettem a dobozokat. A nyomdát csak ajánlani tudom, szépen és gyorsan dolgoztak, nagyszerű volt a kapcsolattartó is, minden apró kérdésemre azonnal válaszolt. Keressétek ti is bátran az Europrintinget bármilyen nyomdai kérdéssel, Budapesten, Csepelen vannak!

A jegyzetfüzetek pedig a szekrényembe pakolva várják, hogy valaki felhasználja őket.

Ha te is szeretnél egyet, rendelj, amíg el nem fogy!

Itt rendelheted meg az órás-tollas, itt a világítótornyos, itt a madártollas füzetet!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .