Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!
Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Készül az Írói jegyzetek új kiadása

Van egy jó hírem: mivel már csak néhány példány van az Írói jegyzetek című segédkönyvemből, ami a regényed tervezésében segít, arra gondoltam, hogy ezzel a könyvemmel is megteszem, amit tavaly a Hogyan írjunk könyvet? című könyvemmel tettem: frissítek a tartalmán!

Az Írói jegyzetek jelenleg tartalmaz egy kérdőívet a regényötleted kidolgozásra, helyet a regénycím ötleteléséhez, illetve a nevek kidolgozásához. Két részletes jellemrajzot is találsz a kötetben: egyet a főhősnek és egyet az ő ellenlábasának; valamint négy jellemrajzot a további fontos mellékszereplőknek. 
Az Írói jegyzetek tartalmaz kérdőívet a világépítéshez, amit akkor is ki tudsz tölteni és segítséget ad, ha mai korban játszódik a regényed, de egy általad kissé ismeretlen helyszínen.

Ebben a kötetben megírhatod a cselekményvázlatot, elkészítheted az események diagramját és naptárát. Vezetheted benne a saját írói naptáradat, azaz hogy mely napokon írtál és hány szót. Megírhatod a kötetben a fülszöveget, és kapsz egy 30 oldalas segédletet a kész regényed szerkesztésére.
A kötet tartalmaz úgy 50 üres oldalt a szabad jegyzetelésre, jelenet skiccelésére.

Ebből a kötetből van még néhány, ha gyorsan rendelsz, lecsaphatsz rá a régi áron!

Mi változik az Írói jegyzetek harmadik kiadásában?

Egyrészt néhány helyen szeretnék bővebb útmutatót adni neked, például:

  • az ideális regénycím megtalálásához, 
  • a fülszöveg megírásához,
  • a cselekménydiagramhoz.

Másrészt az üres oldalak rovására szeretnék egy jelenetelemző kérdőívet is a kötetbe illeszteni, ahol a kérdések megválaszolása révén jobban látod, az adott jelenetednek megvan-e a célja, a relevanciája a cselekményben, illetve mennyire lett jó, hogyan tudod javítani. Ezt a kérdőívet a Könyvtitkok haladó regényíró klub tagjainak dolgoztam ki, és nagy hasznukra van, ezért gondoltam rá, hogy e segédkönyv kereteibe átfogalmazva megjelentetem nyilvánosan is.

A borító új dizájnt kap, mert a régit is szerettem, de így neked is változatosabb lesz a tervezés, ha az új regényed új köntöst kap. Gondolkodom azon is, hogy a kötet mérete nagyobb legyen. Szerinted? Vátsak B5 méretre, legyen a papír kicsit szélesebb és magasabb? Vagy te inkább A5-ös jegyzetfüzetbe szeretsz írni? 

Várható megjelenés: 2021 május.

Hogy egyik cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .