Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Mit írtatok a téli szünetben?

Nagyon szeretem a munkám – azért is foglalkozom éppen ezzel. Kéziratokat olvashatok és véleményezhetek, szerkeszthetek, találkozhatom veletek és megbeszéljük az ötleteiteket, novelláitokat, segítek nektek a könyvkiadás rögös útján.

Arra gondoltam, talán kíváncsi vagy, mivel is foglalkoztam januárban. Dolgom volt bőven, megtáltosodtatok az ünnepek alatt és rengeteg levelet és anyagot küldtetek ezekben a hetekben!

Mit írtok ti?

Az idei év legelső munkája Bagó Tünde első regényének szerkesztése volt, amely egy Sztorilabor novellaíró klubon kiadott feladat ihletésére született. Tünde már kiadót keres ennek a remek történelmi kisregények. Ha érdekel a 2. világháború története, Tündét addig is kövesd a blogján!

Ha szereted a past fictiont, Roland Rittertől az Intelligens dinoszaurusz teória a te könyved!

A következő kézirat, amit olvastam, Roland Ritter idénre várható újabb past fictionje, ami az ősemberek korába viszi el az olvasót. Roland első könyvéről, az Intelligens dinoszaurusz teóriáról itt olvashatsz többet!

Dr. Szántó Szilvia mentálhigiénés tanácsadó a fiataloknak írt szakkönyve után most egy témába vágó regénybe kezdett bele. Mentori rendszerben írta a történetet, fejezetenként szerkesztem, kéthetente találkozunk és beszéljük meg a továbbiakat. ha erős az idegrendszered, már most rendeld elő, mert ez egy tabutémákat döntögető regény lesz!

A harmadik regényén dolgozik Kucsora Zsolt is, aki az autós kalandregény kategóriáját megteremtette hazánkban. Az első könyvéről itt írtam, a másodikról itt. A harmadik félkész: az első kéziratváltozatról már megírtam a lektori véleményt, Zsolti ennek alapján épp átdolgozza.

Készül Kiss Edina újabb novelláskötete (ez az első), Palencsár Ibolya második regénye (itt olvashatsz az elsőről), Buótyik Dorina második regénye (az első tavaly jelent meg, ennek a folytatását idén karácsonyra várhatod), és természetesen Fróna Zsófi is dolgozik A fegyverforgató történetén. Már befejezte a harmadik kötetet, most nálam a labda! (Itt olvashatsz közös munkánkról, itt az első kötetről.)

Kiss Edina: Égszínkék

Természetesen új írók műveivel is foglalkoztam az elmúlt hetekben. Hadd adjak ízelítőt ezekből is:

  • Egy lélegzetelállító ősmagyar történelmi regény abból az időszakból, amikor hun őseink még Kína területén éltek,
  • Egy különös jegyességi ajándék körül forgó romantikus regény,
  • Egy balatoni krimi egy magyar nyomozónő tollából,
  • Egy humoros New York-i krimi egy próbaidős, kezdő rendőr kalandjairól,
  • Egy tévhiteket leleplező történet arról, boldogulhat-e egy magyar lány külföldön,
  • Mesék cserepekről,
  • Mesék buborékokról,
  • Ifjúsági fantasy látókkal és védelmezőkkel a pesti panelek közt,
  • Ifjúsági regény egy tehetséges zenészlány útját követve, akire családi titkok felfedezése vár,
  • Fájdalmas, költői regény egy valódi szerelemről – egy tán nem valódi férfival.

Melyik tetszik a legjobban?

Nem fogsz meglepődni, de szakmai szövegekkel is foglalkoztam: készül egy szervezetfejlesztési szakkönyv, egy innovációs szakkönyv, szerkesztettem pszichológiai cikkeket és Pergel Attila könyve is halad az útján, az angol fordítás ellenőrzésében is segítek.

Keress te is nyugodtan, ha rám bíznád a kéziratod – illetve ránk, mert immáron két szerkesztő is erősíti a KNW csapatát, amiről hamarosan szintén beszámolok!

Hogy egyetlen hírről se maradj le, iratkozz fel hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .