Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Add ki a könyved 2022-ben a KNW blog segítségével! – 11/12. rész: Nyomdakeresés, könyvnyomtatás

A könyvkiadásról szóló cikksorozat hamarosan a végéhez érkezik. Ez az utolsó előtti cikk, és arról lesz benne szó, hogyan add nyomdába a könyvedet, hogyan keress nyomdát, ha te magad adod ki a könyvedet, magánkiadásban.

A nyomdakeresésről elsősorban azt érdemes tudnod, hogy a nyomdát is jó előre fel kell keresni, biztosítani kell, hogy a kívánt időpontban rendelkezésre álljanak. A másik javaslatom, hogy több nyomdától is kérj árajánlatot, mert a mai időkben még inkább változik, hogy ki honnan tud papírt beszerezni, illetve hogyan tudja előállítani a könyvedet.

A nyomdakeresésről bővebben itt írtam.

Mekkora legyen a könyved?

A nyomdába adáshoz persze kell hogy tudd, mekkora a könyved. Amikor előállt a szerkesztett és korrektúrázott változatod, azt odaadtad egy tördelőnek (műszaki szerkesztőnek), hogy készítsen belőle szép belívet, és már van egy borítód is, a nyomdától érdemi ajánlatot kérhetsz. Ezeket a fájlokat nem szükséges elküldened nekik az árajánlathoz, hanem ahhoz kell, hogy tudd, milyen hosszú és mekkora borítójú könyvre kérj árajánlatot. Tehát hogy hány oldalas lesz a könyved, és hány centi széles, hány centi magas.

A regény méretének eldöntéséhez ajánlom ezeket a cikkeket:

Ha megvan a kiválasztott nyomda, akkor a megállapodott időpontig add le nekik a kéziratot a megállapodott formátumban. A saját történetemet a “Hogyan írjunk könyvet?” első kiadásáról itt olvashatod, tele tanulságokkal!

A “Hogyan írjunk könyvet” című kiadvány második kiadásának a leadása is izgalmasra sikeredett, erről itt írtam.

Hiba maradt a könyvben? Ez sem tragédia. Valószínűleg te is észre fogsz venni majd a kinyomtatott könyvedben hibákat. Ne keseredj el! Olvasd el inkább ezt a cikket.

Arról is írtam blogposztot,  milyen a könyvnyomtatás maga. Kattints ide!

A könyvkiadásról szóló cikksorozat következő, utolsó részében arról lesz szó, hogyan juthat el a boltokba a nyomtatott és az e-könyved. Tarts velem decemberben is!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Az ‘Add ki a könyved 2022-ben a KNW blog segítségével!’ sorozat további részei:

1. rész: Tervezés – hogyan lesz a kéziratomból kiadott könyv? 

2. rész: Kézirat szerkesztése, véleményezése

3. rész: A kézirat javítása

4. rész: Kiadókeresés

5. rész: A könyvcím és a szinopszis

6. rész: A kézirat formátuma és leadása

7. rész: A jó borító

8. rész: A könyved legeleje és a legvége

9. rész: Kiadás előtt ellenőrizd

10. rész: 5 marketingtipp a könyved kiadása előtt

12. rész: A könyv terjesztése

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .