Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!
Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Idén várható tanfolyamok, események

Ebben a cikkben szeretném neked összefoglalni, hogy milyen, regényírással, könyvírással kapcsolatos tanfolyamokra, eseményekre számíthatsz még idén. Így áttekintheted, hogy melyiket tudod beütemezni még erre az évre. 

KÖNYVTITKOK – haladó regényíró tanfolyam (5 napos)

Időpontja: 2020. augusztus 7. (péntek) – 11. (kedd)

Miről szól?

Az elmúlt években rengeteget tanultam az írásról, és összeszedtem a haladó író eszköztárát.  Ezekből összeállítottam egy olyan kurzust, amihez hasonló sehol nincs. Tényleg. Ez az a tudás, aminek fényében a kiadók kéziratokról döntenek – aminek birtokában a lektori véleményeket írom a kéziratokról. Egyrészt hosszú ideje tanulmányozom, mitől működnek az igazi bestsellerek, mint mondjuk A szürke ötven árnyalata vagy A Da Vinci-kód,  de rengeteget tanultam arról is, hogyan tükröződik az író a szövegében. És arra gondoltam, mindezt a tudást egy kurzusban szeretném neked átadni.

A KÖNYVTITKOK neked való:

 • ha írtál már legalább egy kisregényt, azaz van egy egybefüggő történeted, ami minimum 30 A4 kéziratoldal,
 • minél több szöveged van, annál hasznosabb lesz a tréning,
 • minél több könyvet olvastál, annál inkább élvezed majd, mert sok létező könyvről beszélgetünk,
 • gyere el, ha kimondhatatlanul érdekel, mitől lesz egy regény igazán sikeres, és van is egy konkrét könyv, amiről szeretnéd tudni, mi a titka.

KNW Novel Klub – minden regényírónak

Időpontja: 2020. szeptember 25. (péntek) – 27. (vasárnap)

Miről szól?

Mindenről, ami a történetíráshoz kell. A vázlatkészítés mellett a szereplők jellemét és motivációját is megvitatjuk. Beszélünk a helyszínekről, narrációról, dramaturgiai ívről, lezárásról. A három nap alatt nemcsak elméletre számíts, azaz beszélgetésre, hanem gyakorlatra is, azaz írni is fogunk! Úgy megnő a motivációd, hogy írsz majd másnap, két hét és három hónap múlva is!

A KNW Novel Klub neked való:

 • Ha érdekel a regényírás.
 • Ha regényírás előtt állsz, és szeretnél eleve jót írni, kíváncsi vagy mások tapasztalatára.
 • Ha elkezdtél már egy vagy több regényt, de megakadtál, motivációra van szükséged.
 • Ha tudni akarod, jó úton jársz-e, jók-e az írásaid, szeretnél visszacsatolást kapni, beszélgetni az írásról.

A KNW Novel Klub történetíróknak szól, tehát elsősorban regényíróknak, novellistáknak, másodsorban meseíróknak, illetve olyan szakkönyvíróknak, akik szeretnének történeteket vinni a könyvükbe (storytelling).

INSTAGRAM íróknak

Időpontja: 2020. október 11. (vasárnap), 10-16h.

Miről szól?

Most lehetőséged van részt venni egy csoportos konzultáción, ahol másfél óra díjáért cserébe egész nap együtt lehetsz velem és más írókkal, és annyi kérdést tehetsz fel, amennyit csak bírsz!

Beszélünk róla, hogyan használjuk az Instagramot és mi a legjobb módja, hogy az írók itt találjanak olvasóközönségre. Létrehozod az Instagram-fiókod. (Ha még nincs, most semmiképp ne hozd létre, várd meg a tanácsadást!) Ha már van fiókod, az a kérdés, hogyan szolgálná ki jobban a céljaidat. Megírod az új Instás bemutatkozásodat és felállítjuk az egyénre szabott stratégiádat. Mindenkiről, mindenkivel személyre szabottan beszélgetek. Adok kérdőíveket is ehhez! Beszélünk az Instagram sztoriról, a kulcsszavakról, a linkekről. Létrehozzuk az első posztjaidat a stratégia alapján: a képeket és szövegeket is. Így máris több hétre elegendő anyagod lesz, amikor a kurzusról hazaindulsz, nemcsak a módszertanod lesz meg a képek elkészítéséhez!

Az INSTAGRAM íróknak neked szól:

 • ha jelent már meg könyved,
 • ha még csak írod,
 • ha van Facebook-oldalad,
 • ha nincs Facebook-oldalad,
 • ha szakkönyvet, üzleti könyvet írsz a vállalkozásod támogatására,
 • ha regényt, mesét vagy novellákat írsz.

Adózás, könyvelés íróknak – előadás

Időpontja:2020. október 17. (szombat) 10-16h

Az előadást tartja: Sinka Júlia.

Sinka Júlia író, közgazdász, adószakértő és oktató. A hagyományos és a magánkiadás vállalkozói oldaláról, könyvelési és adózási tudnivalóiról is pontos képe van. Több mint negyedszázados gyakorlata van magánszemélyek, kis-és középvállalkozások adózásában és könyvvitelében. Okleveles adószakértőként a nemzetközi adózás és az áfa a szakterülete, így a külföldi kiadás felé kacsintgató íróknak is kompetens segítséget tud nyújtani.

Konkrétan könyvkiadással kapcsolatos kérdésed van? Én is ott leszek, az ebbe a témába tartozó felvetéseket én fogom megválaszolni.

Miről szól?

Az előadás két részből áll. Az első része klasszikus előadás, témái:
Szerzőségünk, mint üzleti modell. Szerzői jogdíj adózása – magánszemélyként, adószámmal vagy anélkül? Adószám vagy van, vagy nincs, de adót fizetni kell  – hogyan is? Szerzői jogdíj adózása magánszemélyként, a személyi jövedelemadó törvény hatálya alatt. Szerzői jogdíj és egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás. A felhasználási szerződés.  Szja-tv., Tao. tv., esetleg KATA vagy KIVA? Szerzők társadalombiztosítása, járulékfizetési kötelezettsége. Szerzői jövedelem külföldről. Az író (is) könyvel. Az író és az áfa – adófizetési kötelezettség, számlázás. A nap második fele interaktív beszélgetés lesz, amelyben ti kérdeztek, és a szakértő válaszol. Mindenkinek lesz lehetősége a saját helyzetéről konkrét kérdéseket feltenni.

Az Adózás, könyvelés íróknak neked szól:

 • Ha tervezed, hogy valaha is könyved lesz, és ezzel kapcsolatban bevételed is.
 • Ha nem szeretnél adótanácsadót keresni és drága pénzért megvitatni vele ezeket a kérdéseket. 

Remélem, hamarosan találkozunk! Ha kérdésed van, írj!

Leave this field blank

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .