Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Fantázia, szerelem, történelem

Különböző zsánerű történetekkel jöttek a résztvevők a múlt heti regényíró tanfolyamra.

Múlt hét pénteken került megrendezésre az idei első KNW Novel School regényíró tanfolyam, melynek keretein belül beszélgettünk és tanultunk a dramaturgiáról, stílusról, párbeszédekről, és számos más témáról, ami leginkább a történetírókat érinti. Mivel meseíró is volt köztünk, kitértünk a mese sajátosságaira is az egyes tippek kapcsán. A háromnapos regényíró tanfolyam során nem csak tanultunk: több feladatot is megoldottunk, illetve a kurzus végére egy igazán szuper kis csapattá kovácsolódott össze a társaság.

A 2022. februári KNW Novel School regényíró tanfolyam csapata

Megkértem a résztvevőket, hogy röviden számoljanak be a hétvégi élményeikről. Lássuk, mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok, és miért is volt olyan különleges ez a hétvége!

Mit adott neked a KNW Novel School?

“Lélekemelő és vidám volt a közösen eltöltött három nap. Sokat tanultam az írásról, magamról. Köszönöm a lehetőséget, az útmutatást! Biztosan megkereslek még, de nem hirtelen, csak kevéssé vagy egyszer csak.

Azért mentem el a tanfolyamra, hogy írástechnikailag fejlődjek, de sokkal többet kaptam. Három nap alatt az idegen arcokból kedves ismerősök lettek, mi több, írótársakra találtam bennetek. Annyira beszippantott az alkotói légkör hangulata, hogy ha testben nem is, de lélekben még két napig veletek voltam. Sokat tanultam magamról; és még többet arról, hogy mennyi mindent nem tudok a regényírásról. Már néhány apró változtatástól jobbak lettek a meséim. S hogy mitől lenne jobb a tréning? Még három naptól.”

– Kondorossy Ági

“Titkok, technikák, érdekességek. Nagyon sokat tanultam az elmúlt három napban, amit minden műfajban tudok hasznosítani. Nem mellesleg a hangulat is szuper volt. Köszönöm Krisz!”

– Korda Zsuzsa

“Választhattam szülinapomra: KNW NOVEL SCHOOL vagy e-book olvasó. Jól döntöttem. A legjobbkor jött, rengeteget tanultam, eddig is tudtam, hogy meg tudom írni a regényemet, de most már azt is tudom, hogyan legyen jó! Nagy köszönet mindenért!”

– Kőrös András

A regényíró tanfolyam során rengeteget írtunk!

“Energiabomba volt számomra a hétvége. Sokat tanultam, és rengeteg jó élménnyel távoztam. Igazán fontos lett számomra a társaság, és most már azt is tudom, hogy nyomásra 20 perc alatt is tudok írni. 🙂 A legjobban a szereplők és a párbeszéd témája tetszett, de a tanfolyam egészét élveztem: nem voltak unalmas részek, vagy hiányosságok: úgy érzem, minden megvolt. Köszönök mindent!”

– Pető Reni

‘Őszintén örülök, hogy részese lehettem a hétvégi írójedi-kiképzésnek. Én, aki már egy ideje a „B oldalt hallgatom”, túl néhány hullámvölgyön, megingáson, hitevesztettségen, az élet értelmének időnkénti megkérdőjelezésén, igazán üdítőnek találtam, hogy olyan emberek között lehettem, akik előtt cél van, és azért még tenni sem restek.Krisz, hiteles voltál előttem, mint író, lejött a tapasztalat, a rutin, a mögöttes lexikális tudás, az olvasottság. Ami viszont még fontosabb, elhittem, belőlem is írót akarsz faragni (figyelted, hogy ebből a mondatból hogy kihagytam a „hogy”-okat?). Elhittem neked, hogy hiszel bennem akkor, amikor még sokszor a nyílzáporban pislogó lufiárus reménytelenségével ülök a klaviatúra előtt. Valahol azt írtad, hogy ha csak azért küldi valaki neked az írását, hogy az egekig magasztald, csalódni fog. Kemény, könyörtelen profizmust vártam, és lélekben fel voltam készülve a bántó őszinteségre. Ehhez képest Krisz, kedvesen, köntösben kaptuk a kritikát (mekkora alliteráció, banyek, erre büszke vagyok), miközben a profizmus sem szenvedett csorbát.”

– Kőrös András

“Nagyon örülök, hogy el tudtam jönni. Rengeteget tanultam, bár azt hittem, meg fog fájdulni a fejem a sok információtól, de nagy rendezetten vezetted fel a témákat. 🙂  Köszönök mindent!”

– Marozsák Eperke

“Hihetetlen, milyen jó társaságban és hangulatban telt a hétvége! Egy váratlan új dolog, amit megtanultam, a hosszú és rövid mondatok fontossága volt, ezen kívűl talán a párbeszédekről tudtam meg sok új információt. Szerintem minden alaposan ki lett vesézve, és az elmélet-gyakorlat aránya is tökéletes volt. Érdekes kihívásokkal kellett szembenéznünk, de én nagyon élveztem őket!”

– Mitág Tamás

Ha megtetszett a Novel School hangulata, és szívesen jönnél te is a tanfolyamra, májusban tartjuk a következő alkalmat! Ha kíváncsi vagy a részletekre, itt olvashatsz többet a KNW Novel Schoolról!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .