Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Grafomán ötlettár – új KNW könyv!

Rengeteg ötletem van, miről szeretnék neked könyvet írni, összeállítani, ami a segítségedre van a mindennapi regényírásban, novellázásban, vagy egyéb írásban. Igen, jól olvastad: létezik egyéb írás is. Amikor fogalmazol ugyan, de nem feltétlenül fiktív történetet.

Szeretsz naplóbejegyzést írni?

Ha szeretsz magadról írni, ha szereted azokat a kérdéseket, amelyek elgondolkodtatnak önmagaddal kapcsolatban, akkor jó barátod lesz a következő kiadvány, amit tervezek. Ez lesz a GRAFOMÁN ÖTLETTÁR, egy olyan többszáz kérdéses ötletgyűjtemény, amelynek a legtöbb felvetését használhatod önismereti naplózásra, és mindet használhatod a történeteid fiktív hőseinek jellemformálására és a velük történtek leírására.

Hogyan működik a Grafomán ötlettár?

Felteszek egy kérdést. Például hogy mi az a legutóbbi konyhakatasztrófa, mi ért. A családban valaki milyen ételt rontott el, és hogyan?

Nálam a legutóbbi ilyen – meg fogsz lepődni – az újévi lencsefőzelék volt. Újévkor lencsét enni kötelező, ezt nem kell túlmagyaráznom. És nálunk a lencsefőzelék a szokásos lencseétel, nem tudom, el lehet-e rontani, én remek lencsefőzeléket főzök.

Na de. És itt jön a kunkor. Idén lencsesalátát is ettünk, amihez főztünk rahedli lencsét, és az a vad ötletünk támadt, hogy a megfőtt lencséből teljesen jó lencsefőzelék készül.

Hát nem.

Ha kipróbálnád, most szólok. Ne. Ne tedd.

Utólag az Istennek sem sikerült lencsefőzelék ízű lencsefőzeléket gyártani a lencséből. Pocsék lett. Szörnyű. Undorító. Pedig csak kicsit besűrítettem, adtam hozzá némi pirospaprikát, mustárt, ecetet – a szokásos cuccot. A családból mindenki megette, amit a tányérjára szedett, ami azt bizonyítja, a családom jó fej.

Nos, térjünk vissza a GRAFOMÁN ÖTLETTÁRra. A lényeg, hogy valószínűleg te is szívesen leírod a naplódba – vagy meséled el a barátaidnak -, hogy mi volt az utóbbi ilyen sztorid, és tök jól fogsz szórakozni. Ez az egyik.

De hogyan lesz ebből novella vagy regény?

A másik – és itt jön a varázslat -, hogy ezt a sztorit egy novelládba vagy regényedbe is beleírhatod, megeshet ez egy szereplőddel is. Elronthatja a kaját ő maga, vagy lehet az elszenvedő fél, akinek meg kell ennie. Hogyan viseli ezt a helyzetet? Miképp áll hozzá? Hogyan alakul ennek következtében a kapcsolata az asztal körül ülő többiekkel?

Nos, így fogod tudni felhasználni ezt a rengeteg kérdést, felvetést a naplódban és a történeteidben!

Ha az a típus vagy, aki az önismereti játékokat is szereti, és hobbija a novellázás vagy regényírás, akkor mindenképp ajánlom neked ezt a kötetet!

Ha naplót nem írsz, és az önismereti oldal nem vonz, de sztorikat igenis szeretsz írni, akkor ihlettárként javaslom!

Ha csak az önismeret és a naplózás érdekel, akkor az új könyvem egy része nem lesz neked releváns, de az önismereti kérdéseket imádni fogod, és biztos találsz köztük olyat, amire még nem írtál naplóbejegyzésben választ. Remélem, olyan sokat, hogy a következő naptári éved Grafomán ötlettáras naplózással telik majd!

A kiadvány még nincsen kész. Ha előrendeled, az árának csupán a felét fizeted, és amint én készen vagyok vele, már landol is a postaládádban.

Az e-könyvnek még borítója sincs, majd figyeld a hírlevelet és a Facebookot, Instát, mert a közösségi médiában kérem a véleményed, melyik borító a kedvenced!

Rendeld elő a GRAFOMÁN ÖTLETTÁRat itt:

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .