Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Könyvkiadás támogatása

Szeretnéd a könyvedet kiadni te magad?

Akár tőlem kérted a szerkesztést, akár mástól, segítek neked abban, hogy a kéziratból könyv legyen, és eljusson az olvasókhoz. Ez az alábbi lépésekből áll – támogatlak mindegyikben, amelyikben szükséged van rám:

Tördelés

A tördelés avagy műszaki szerkesztés, nyomdai előkészítés több, mint a Word dokumentum pdf-fé konvertálása. Fontos, milyen betűtípust választunk, mekkora a margó, hol van az oldalszám, milyenek a fejezetcímek, hol kezdődnek és érnek véget a sorok, bekezdések, hány sor van egy oldalon. A kéziratodat szívesen betördelem, de választhatod azt is, tanítsam meg, hogyan tördeld be a kéziratot Wordben úgy, hogy abból nyomdába leadható minőségű állomány legyen.

Borítótervezés

Nem vagyok grafikus, így borítótervezést nem vállalok, de ismerek néhány megbízható kollégát, akihez be tudlak ajánlani. Ha pedig van borítód, abban tudok segíteni, hogy véleményt mondok róla. Erről itt olvashatsz!

Nyomdakeresés

Ajánlok neked legalább három nyomdát, aki azt a típusú könyvet, amely neked lesz, jó minőségben gyártja. Ez függ a példányszámtól, papírminőségtől, hogy keményfedeles vagy puhaborítós könyvet szeretnél, és hogy hol élsz. Kikérem neked az árajánlatot, vagy megmutatom, hogyan kérj ilyet, milyen adatokra lesz szüksége a nyomdának.

E-könyv készítése

E-könyvet konvertálok neked, ha elküldöd a borítóképet és a doc vagy odt formátumú szöveget. Ha használtad a dokumentumszerkesztő beépített stílusait, a konvertálás díja fix (érdeklődj levélben), kivéve, ha nem egységes a formátum és/vagy képek, táblázatok vannak a szövegben (akkor óradjías alapon végzem ezt a munkát is).

Az e-könyvkészítés egyébként nem bonyolult munka, ha van affinitásod a szoftverekhez, műszaki dolgokhoz, és esetleg tudsz is angolul, te magad is elvégezheted: a Könyvkiadók kíméljenek!-ben leírtam a pontos módszert. E könyvem alapján már több mint ezer könyvet készítettek és töltöttek fel szerzők az internetre, neked is menni fog!

Bolti kiajánlás

Ha szeretnéd a könyvedet boltokban látni, nyomtatott könyv esetében, ha azt én szerkesztettem vagy megfelelő a minősége, beajánllak nagykernek, aki intézi a terjesztést. E-könyv esetében te magad is intézheted a terjesztést, erről egy teljes könyvem szól.

A fenti munkákat óradíjas alapon vállalom: a számítógépen történő munkákat nettó 3500 Ft-os díjon, a konzultációs, tréning feladatokat nettó 15.000 Ft-os óradíjon. Ha a szerkesztést nem tőlem kéred, akkor is igaz az apróbetű, amit a szerkesztési oldalon írtam: egyrészt nem adom ki a kéziratodat harmadik félnek, hacsak nem kapok rá megbízást, másrészt minden szerzői és terjesztői jog nálad marad, én csupán szakértőként, mentorként veszek részt a kiadási folyamatban.

Kérdésed van? Megbízást szeretnél adni? Írj nekem!

Leave this field blank