Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Új novellám a Szófán

Érdekel, hogyan írok én? Olvasd el a legfrissebb megjelenésemet, a Szófa oldalán megjelent “Rotterdamból Hágába” című novellámat!

Itt találod! (Regisztrációra lehet szükség az elolvasáshoz.)

Kedvcsináló

A hatos vágányról megyünk, mondja Betti. A vonatút is vörös, utána kellene néznem, miért nem vakolják a házaikat a hollandok, mert úgy tudom, így kevésbé áll ellen a fal az időjárás viszontagságainak, márpedig egy ilyen párás, viszonylag esős, tengerparti klíma bizonyára jobban amortizál, mint az otthoni, mérsékelt égöv levegője. Az új társasházak, irodaházak is téglából épülnek. Vagy az csak díszburkolat? Percek kérdése, és a következő városba érünk. A vonatból ez is épp úgy néz ki, mint Rotterdam, mezőnek, erdőnek se híre, se hamva, egymásra épülnek a helységek, a város szélét építkezés jelzi, egy gyár telegrafitizett falakkal, a családi házak egyforma kis gyufásskatulyák. Vagy inkább hűtőmágnes-szuvenírek.

A lányom keksszel kínál, ő sütötte. Mindent maga főz. Egy főétel kijön úgy három euróból, az éttermi árakat meg láttad. Láttam, magamban el is könyveltem, a legjobb mindent átszámítani forintba, négyszázzal szorozva, aztán elosztani kettővel, ha úgy jó ára van, akkor ide vele. Felolvasom a cikkem végét, jó?, mondja közben, büszkén.

Folytatás itt.

Te is szeretnél publikált író lenni?

Küldj bátran folyóiratnak novellát, verset. Fontos, hogy jó legyen a történet, illeszkedjen az adott laphoz, és ügyelj a helyesírásra is. Ha szeretnél velem fejlődni novellaírásban, iratkozz be a Sztorilaborba, jelenleg a szerda esti csoportban van hely!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .