Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Tarot könyvet szerkesztettem

Már sokszor mondtam, milyen sokféle kézirattal keresnek meg írók, fantasytől szépirodalomig, mesétől visszaemlékezésig, és még a szakkönyvek közt is elképesztő szórás van. A skála egyik vége az adózási szakkönyv, a másik pedig az ezotéria, mint Körös Edit könyve is, a

Lenormand tarot,

amely az AD 99 kiadónál jelent meg pár hete.

Ha érdekel a tarotkártya, szíves figyelmedbe ajánlom Edit könyvét, amely a kilences kirakásokon keresztül mutatja be a Lenormand kártya használatát. A kártyalapok pozíciói alapján elemezi, majd összefoglalja azok jelentését, gondolati, érzelmi és fizikai szinten. Egyedi tankönyv abban az értelemben, hogy megismerteti az olvasóval lépésről lépésre, hogyan kell értelmezni és elemezni pontosan a kártyakirakásokat. Erre a linkre kattintva megvásárolhatod!

A közös munkáról

Edit korrektúrát rendelt a könyvre, ami reális kérésnek tűnt egy ennyire szakmai könyv esetén, amiben sok az ábra és kevés a szöveg. Munka közben azonban belefutottam egy-egy kedvezőtlen szórendű mondatba, így Edittel egyeztetve ezeket is javítottam. A logikai hibákat is jeleztem a könyvben, így néhány kör egyeztetés után már mehetett is tördelőhöz az anyag.

Edit így nyilatkozott a közös munkáról:

Nem volt kétséges számomra, hogy Kriszt kérjem fel könyvem korrektúrázásához, szerkesztéséhez. Jól döntöttem! A közös munka során a precízség jellemezte őt. Kibogozta a szövevényes mondattekervényeket és kíméletlen volt a szószörnyeteggekkel szemben is. Könnyedén varázsolta át a még zörgő mondatokat úgy, hogy abból életteli, lendületes szöveg kerekedjen.

Ajánlom őt mindenkinek, aki komoly és hiteles szerkesztőt szán könyvének! Nagyon megéri!

Ha te is szeretnél felkérni szerkesztőnek, erről itt olvashatsz többet!

Ha a könyv érdekel jobban, olvass bele:


MEGLÁTNI A LÁTHATATLANT

Előszó

Létezik egy olyan képi világ, amely még sokak számára ismeretlen, hiszen a tudattalan mélyén rejtőzik. Álmokban tör fel onnan, hogy kusza történésszövevényeikkel a tudatot megoldásra ösztökélje. Carl Gustav Jung kollektív tudattalannak nevezte el a pszichének ezt az éber állapotban sötétségbe boruló részét. Ezek az álomképek befurakodnak a tudatba és arra kényszerítik a tudatos ént, hogy ébredés után megfejtse és értelmezze az ebből a szürke forrásból érkező álomszereplőket.

Ezekből az álomfigurákból állította össze saját szimbólumrendszerét Marie-Anne Lenormand (1772-1843), korának leghíresebb kártyavetője.

A Lenormand által összeállított jelképrendszeren keresztül a valóságból átlépünk egy másik szellemi világba, ugyanis a kártyalapok kirakásával a tudattalan lakóit szólítjuk meg. Ennek megfejtéséhez a logikus gondolkodáson túl intuíciós és elvonatkoztató képesség is szükséges, mivel a lapokon szereplő szimbólumok többletjelentést hordoznak magukban. Összeolvasásuk közben át kell lépni a racionalitás határát, el kell hagyni az értelmi korlátokat, és olyan fogalmakat kell használni, amelyek túlmutatnak a valóságon. Sokaknak ezért okoz problémát, hogy egy jelképet szavakba öntsenek.

Aki már szerzett némi tapasztalatot e szimbolikus képi világ használatában, könnyebben ismeri fel a kirakott kártyák képei között található összefüggéseket, és fel tudja gombolyítani a múlt azon történéseinek fonalát, amelyek a jövőbe vezetnek.

Miért született meg ez a könyv?

Lenormand szimbólumrendszerének használatáról tartott tanfolyamaimon fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy szükség lenne egy olyan kézikönyvre, amely lépésről lépésre végigvezeti a tudásra vágyót e képi rendszer összefüggésein. Az évek során sok nyitott gondolkodású, a kártya iránt érdeklődő emberrel találkoztam, akik szorgalmazták ennek a tudásnak a papírra vetését. Biztattak, hogy ők örömmel olvasnának egy kártyakombinációk magyarázatával foglalkozó tankönyvet, ami megkönnyítené az otthoni gyakorlást és a kártya mindennapi használatát.

Ebben a könyvben a kártyahasználat kifejezetten gyakorlati fogásait mutatom meg, példákkal együtt, melyeket a saját praxisomból gyűjtöttem össze.

Remélem, te is örömmel és lelkesedéssel fogadod majd!


Megvásárolni itt tudod!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Tarot könyvet szerkesztettem”