Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Novellám a Prózamaratonon

Idén az a megtiszteltetés ért, hogy egy novellámat, a Moszkva címűt a Magyar Napló kiadó, a Magyar Írószövetség kiadója beválasztotta az év novellái közé, és megjelentette külön antológiakötetben.

Az év novellái 2023 – benne Nádasi Krisztina

A kötetnek egy külön könyvbemutatót is rendeztek Prózamaraton címmel, ahol a kötet szerzői közül huszonheten felléptek, és olvastak fel a művükből, illetve beszélgettünk az életpályánkról, műveinkről.

Az eseményen készült képeket megnézheted itt (Facebook-galéria)!

A Prózamaratont az MTVA közvetítette, ha újranéznéd, akkor az első órát, melyben én is szerepeltem, a YouTube-on a Magyar Napló csatornáján találod, kattints ide!

Immár huszonkettedik éve jelennek meg a népszerű antológiák – Az év novellái és Az év versei –, amelyek a magyar irodalmi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények – hagyományhoz híven – mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből nyújtanak színvonalas, sokoldalú válogatást.
A Magyar Széppróza Napja, 2023. február 18. alkalmából megjelenő novellaantológiában olyan nevekkel szerepelek együtt, mint például Marosi Gyula, Zöldy Pál, Majoros Sándor, Száraz Miklós György, Kötter Tamás, Mátyus Melinda, Burns Katalin, Zsidó Ferenc, Gerzsenyi Gabriella, Szilágyi-Nagy Ildikó, Jánoki-Kis Viktória, Regős Mátyás.

Az én kedvenc novellám a kötetben Majoros Sándoré, akinek abszurd krimije egy asztalgyilkosságot göngyölít fel. Szenzációs!

Prózamaraton 2023, Az év novellái 2023 kötet felolvasónapja ( a képen Bíró Gergely szerkesztő, Majoros Sándor, Nádasi Krisztina, Zöldy Pál, Jánoki-Kis Viktória)

Az én novellám, a “Moszkva, 2022. március 4.” egy Moszkvában élő magyar család életét mutatja be az orosz-ukrán háború kitörése után öt nappal. Eredetileg a Kortárs folyóiratban jelent meg, és Thimár Attilával még beszéltünk is arról, vajon elég aktuális-e az októberi lapszámba, így került bele a novella címébe a dátum – biztos, ami biztos alapon. Bíró Gergely pedig épp az adott évi aktualitása miatt válogatta be azután az antológiába.

A kötetet megvásárolhatod a kiadótól, akár Könyvfesztiválon is, szeptember 28-31-én – vagy a honlapon, itt.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .