Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Mit is ír a pénzügyes? – KNW Novel School regényíró tanfolyam, 2023. szeptember

Minden regényíró csapat más és más. Ezen a hétvégén azonban meglepődtünk, amikor kiderült, hogy a teremben csupa pénzügyes és mérnök tartózkodik. Még szerencse, hogy volt köztünk például ápolónő, postás és hotelrecepciós is – ám megvallom, ők is sokszor inkább racionálisan álltak az íráshoz, mint álmodozva!

A menetrend elvileg a szokásos volt, de soha egy tréningem sem olyan, mint bármelyik előző. És nemcsak amiatt, mert más példákat mondok vagy más regény szerkezetét elemezzük (ezúttal az Anna Kareninát boncoltuk, de megnyugtatlak, vér nem folyt). A résztvevők igényei mindig eltérőek.

Ebben a három napban olyan sokan gondolták át a regényük alapötletét és felépítését, hogy lényegében ehhez igazítottam a hangsúlyokat. (Meglepő volt, hogy többen is úgy érezték, az alapoktól gondolják újra a sztorijukat, ez nem jellemző!) Ki nem maradt semmi, legfeljebb azt mondtam: ezt olvassátok el a munkafüzetben, és ha van kérdés, szóljatok!

KNW Novel School – garantált a jó hangulat!

A csoport annyira összehangolódott, hogy az írók már a helyszínen megállapodtak, hogy havonta összeülnek, és megbeszélik, ki hogyan haladt a regényével. Rájuk is fogok kérdezni, hogyan haladnak. Szoktam. Ha te már voltál Novel Schoolon, tudod, hogy nem felejtettem el a sztoridat, és néha írok, mi újság.

No de mutatom, hogy érezték magukat a résztvevők!

KNW Novel School – Bius éppen Andi regényötletére figyel

“Szeptember 21-e a nemzetközi hálanap, így itt az alkalom, hogy hálás legyek ezért a 3 napért. Sokat tanultam és megismertem egy remek csapatot. Köszönöm, KNW, az újbóli élményt!” – Rápolti Iza

“Amit eddig a könyvemről gondoltam, gyökeresen megváltozott. Minden összezavarodott, majd kitisztult. A puzzledarabok a helyükre kerültek. Még sok munka áll előttem, ez nélküled el sem kezdődhetett volna. Rengeteg segítséget, inspirációt kaptam, a csapat támogató, felemelő ennyi értékes íróval találkozni. Külön hála a finom kávékért, és Krisz, sokszor fogunk még találkozni! (Ezt kérlek ne vedd fenyegetésnek… végül is krimit írok!)” – Hatt Andrea

“Majd 2 évbe telt, mire ideértem, mert XY dolog mindig megakadályozott. Bár úgy gondolom, hogy meg sem közelítem az “írót” mint fogalom, és úgy éreztem a tanfolyam előtti este, hogy nekem ez mégsem kell. Aztán jött a 22-e, majd a 23-a és 24-e. Tényleg boldogan vallom, hogy iszonyat nagyot tévedtem 21-én este! Nagyon hasznos volt, és örülök, hogy eljöttem!” – Sági Csabi

KNW Novel School – együtt írunk az online résztvevőkkel is!

“Hiszek a nem véletlenekben. Az sem véletlen, hogy most itt vagyok, és hogy most vagyok itt! Krisz tanfolyamai, programjai mindig nagyon intenzívek. Nem is tudom, hogy fér bele ennyi minden 3 napba! Mint egy puzzle közben, szépen összeálltak a dolgok, az összkép, sok apró részlet a helyére került. Rengeteg ötletet, inspirációt kaptam.
Kikapcsolt, feltöltött, flow-ba rakott.
Nagyon jó csapat jött össze ismét. Imádtam a közös ötletelést, egymás segítését. Hihetetlen ereje van. Szuper volt, köszönöm!” – Bakács Gabi

“Biztos voltam benne, hogy sok támpontot fogok kapni a hétvége során, és akárcsak tavaly, most is többel távozom. Örülök, hogy ezt csináljátok, mindig ajándék az itteni embereket megismerni.
Ami a legfontosabb vagy érdekesebb volt, hogy bár tavaly is voltam és hasonló dolgok kerültek szóba, mégis másképp vonatkoztak a mostani sztorimra. Sejtettem, hogy ehhez megkapom azt az alapot, ami az induláshoz kell, de emellett még egy csomó dolog lecsiszolódott, amit éreztem hogy nem biztos hogy úgy kellene megoldanom. Szóval teljes mértékben megérte elmennem! 🙂
Elég sok váratlan dolgot tanultam, mindet most hirtelen nem is tudnám felsorolni. A leghasznosabbak egyike az “ami”. Hogy én mennyiszer használom, holott lehet másképp is!” – Toldi Anna (másodjára vett részt a tréningen)

Gyere te is, minden február, május és szeptember végén Novel School!

KNW Novel School – a regényíró tanfolyamon mindig így néz ki az asztal: tele van jegyzetekkel, vázlatokkal, füzetekkel – no és enni-innivalóval. És persze van, hogy én beszélek hosszan!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .