Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Havonta 1 nap a regényedről!

Lezajlott augusztus elején a haladó regényíró tanfolyam, azonban meg kell mondanom, elégedetlen voltam. Kiderült ugyanis, hogy túl sok anyagot szedtem össze, öt napba se fért bele az, amit szerettem volna megmutatni. A résztvevőkkel beszélgetve jött az ötlet:

Klubot hozunk létre!

Azaz havonta egyszer találkozunk, és bizonyos szempontokat nézünk meg a saját regényünkben – tulajdonképpen úgy, mint a haladó regényíró tanfolyamon, de mégsem úgy. Bár rengeteget fogsz tanulni, mégsem úgy, mint az iskolapadban. Magadat ismered meg jobban, és persze a szövegedet, a többiek segítségével meglátsz a fogalmazásodban olyan részleteket, melyekről eddig nem is tudtál, és eldöntheted, tetszik-e neked, hogy így írsz, vagy változtatni szeretnél rajta.

Mondok egy példát: az egyik klubnapon például téma lesz, mennyire férfias vagy nőies az írásunk, honnan lehet tudni, férfi vagy nő írt-e egy szöveget. Vagy kiválasztod azt a jelenetedet, amiről azt gondolod, no ebben van feszültség rendesen, aztán elhozod, és megnézzük, a feszültségkeltő technikák közül te melyiket alkalmazod – és szeretnél-e másokat is belevinni az írásodba?

Szeretnél egy amatőr íróközösség tagja lenni, mások támogatását élvezve magad is segíteni véleményeddel az ő szövegüket?

A KÖNYVTITKOK Klub nemcsak havi egyszeri esemény.

A Facebookon is van egy csoportunk, ahol megosztjuk egymással a kérdéseinket, az írásainkat, ahol készülünk a következő klubnapra s feldolgozzuk az előzőt.

Folyamatosan fejlődsz majd, pusztán azáltal, hogy fogalmakról és felismerésekről beszélgetünk. Nem elméletről lesz szó, hogy mondjuk mitől jó az első jelenet. Megnézzük, hogy mondjuk milyen zsánerben írunk, azaz odaadjuk az első jelenetünket a mellettünk ülőnek, azzal, hogy húzza alá a szövegben azokat a szavakat, ami alapján ő műfajba sorolná az így kezdődő regényt.

Rengeteg visszacsatolást kapsz majd – szimplán azáltal, hogy tele vagyok kérdésekkel.

Igen, rengeteg kérdésem van. Ezeket gyűjtögetem, hiszen én is ezek alapján írom a lektori véleményeket, ezek alapján szerkesztek. Olyan mélyen belemegyünk bizonyos dolgokba, hogy még a megjelent könyved górcső alá vett fejezeteit is jobbá tudod majd tenni, annak ellenére, hogy szerkesztő is foglalkozott vele!

A KÖNYVTITKOK Klubba féléves tagságot vásárolhatsz!

Ez azt jelenti, részt vehetsz 5 klubnapon és közben végig támogatást kapsz a Facebook-csoportban. A klubnapokon online is részt vehetsz, ha éppen nem tudsz eljönni – bár személyesen jobb, majd meglátod! Ezen kívül az egyes klubnapok témájához kapcsolódóan hosszabb szakmai anyagokat, elemzéseket is adok minden hónapban, amelyek szintén segítenek téged a regényírásban. Tervezek még egyéb kedvezményeket, vannak ötleteim, majd meglátod!

Rengeteg téma lesz, első jelenet, gyors jelenet, lassú jelenet, párbeszéd és leírás, közeg és téma, dramaturgiai modellek, információadagolás, szóhasználat, stílus, konfliktus, romantika és gyilkosság.

A klubnapokon mindig lesz egy rövid játék vagy gyakorlat is. Az első klubnapot 2020. szeptember 12-én tartjuk (ez egy szombati nap, mindig szombaton találkozunk majd), akkor a szereplőiddel foglalkozunk majd. Ehhez hozd el a főhősöd részletes jellemrajzát (például azt, amit a honlapra feliratkozva letöltöttél), és a többi szereplő átfogó jellemrajzát is. A további kérdéseket hozom a klubnapra!

A KÖNYVTITKOK Klubba jelentkezhetsz akkor is, ha még csak ötleted és szövegrészleteid vannak, akkor is, ha félkész a regényed, és akkor is, ha teljesen kész van, akár annyira, hogy már ki is adták!

Ha máris belépnél a klubba, tedd a kosárba, ha pedig kérdésed van, írj nekünk! Várunk szeretettel!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .