Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Van még mit tanulni a regényírásról?

Van már egy befejezett kéziratod, amit egy ideje javítgatsz? Sok írástechnikai tippet olvastál és ezek szerint is alakítottad, esetleg teljesen újraírtad? 
Azt sem tudod, ebben a folyamatban hol vagy benne te magad?

Regényíró tanfolyam

Mára gyakorlatilag kialakult a sikerkönyv képlete. Olyan sokan olyan sokféle módszerrel kutatták a titkot, hogy mondjuk A szürke ötven árnyalata miért lehetett ekkora siker, hogy sok igazságra rádöbbentünk. Én magam rengeteg elemzést, tudományos cikkeket olvastam sikerkönyvekről, tanfolyamokon, nemzetközi kiadóktól hallgattam analíziseket, következtetéseket, így ebben nem kételkedem. Ahogy a filmek dramaturgiájára van pontos recept, úgy a regények, történetek esetében is látjuk, melyek azok az ötletek, amelyek valószínűleg nyerővé tesznek egy könyvet, és melyek alkalmazása vezet kevésbé ismert könyvhöz.

Úgy vélem, a regényírásban továbbra sincsenek szabályok. Arról van szó, hogy a mai olvasók mit szeretnek és mit nem, milyen témák, szereplők, fordulatok, bonyodalmak és megoldások, írástechnikai jellemzők segítenek hozzá egy könyvet a minél szélesebb rétegben való ismertséghez.
Ha már sok ilyen tanácsot ismersz, ha többször átírtad a történetedet, úgy érezheted, elvesztél benne. Hogy annyira alkalmazkodtál mindenhez, hogy már a lényeg hiányzik belőle: önmagad.

Regényíró tanfolyam a KNW irodában, Budapesten

Mindig is úgy gondoltam, hogy ezeket a tippeket, amiket hallunk, rakjuk el. Tudjunk róluk. És döntsünk, mikor melyiket vesszük figyelembe, legyen ez szándékos. Tudjuk, milyen hatást akarunk elérni az olvasóban!
Te mennyire írsz úgy, ahogy te valóban szeretnél? Tudod, milyen az, ahogy te írni szeretnél? És tudod, hogy ez mikor párhuzamos a regényírói tanácsokkal, és mikor nem?

Összeállítottam egy komplex, ötnapos haladó regényíró kurzust – kizárólag azoknak, akiknek van már kész kéziratuk. Azaz egy olyan, minimum 30 oldalas szövegük, amelynek van íve is, azaz első fejezete, közepe és ki van írva a legvégére, hogy: VÉGE.

Ha tehát van kész kéziratod, javítgattad vagy a fiókban hever évek óta, és szeretnéd tudni, milyen, gyere!
Ha szeretnéd tudni, mennyiben esélyes a regényed a sikerkönyv címkére, gyere!
Ha szeretnéd jobban megismerni önmagad íróként, gyere!

Az öt nap alatt olyan mélyen megismered majd a szöveged és az írói énedet, hogy utána soha többé nem leszel képes ugyanúgy látni magad. Elsőre olyan jeleneteket írsz majd, hogy elámulsz rajta, mennyire jó. Kevesebb dolgod lesz a szerkesztéssel, logikusabbá válnak a gondolataid, feszesebbé a párbeszédeid, beszippantja az olvasókat a leírásod.

Regényíró tanfolyam

Fontos, hogy ez a képzés valóban haladó regényíró kurzus. Semmiképp ne gyere el, ha nem jelent neked semmit a dramaturgia vagy a jellemfejlődés, ha nem bámultad még soha a párbeszédedet, azon lamentálva, jó-e. Itt nem beszélgetünk arról, mit jelentenek az alapdefiníciók, nem mondok el semmi olyat, amiről a KNW Novel School tanfolyamon beszélünk.

Ha érdekel, mi ez, gyere, 2020-ban augusztus 7-11. között tartom a képzést!

Ha úgy érzed, előbb az alapfogalmakkal kerülnél tisztába, akkor pedig szeretettel várlak a KNW Novel School regényíró tanfolyamon, melyet akkor ajánlok, ha még nem vettél részt regényíró tanfolyamon – függetlenül attól, van-e kész regényed. 

A borítókép a KÖNYV 2019. konferencián készült, fotós: Milassin Tamás.

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .