Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Mit mondanak az írók az írásról?

Te is szereted azt az érzést, amikor olvasol egy regényt, és a lapokon megelevenedő író épp úgy gondolkodik, mint te? Én kifejezetten imádom ezeket a pillanatokat, ezért gondoltam úgy, hogy ma ebből a gyűjtésemből osztok meg egy csokorral!

A törölt jelenet

A fotóautomatás üzletbeli jeleneten – ezen a való életből lopott epizódon – kívül semmi más emléke nem volt az első könyvéről. Egyedül a regény első húsz oldalára emlékezett, amelyet később kivett a kéziratból. Eleinte úgy képzelte, hogy ez lesz a könyv eleje, de aztán meggondolta magát.

Alessandro Baricco: Mr. Gwyn

A siker jó dolog, na de a marketing?

– Mit jelentsen az, hogy ez a szerző úgy irtózik a nyilvánosságtól, mint a pestistől?
Monsignac úr felugrott a helyéről.
Terebélyes pocakja rengett a felindulástól, és mennydörgéssé erősödő hangja hallatán a szerkesztőségi értekezlet résztvevői megpróbáltak mélyebbre süppedni a székükben.
– Mostanáig majdnem ötvenezer példányt adtunk el ebből az idióta könyvből. Ez a Miller egykettőre a sikerlista élére fog ugrani.

Nicolas Barreau: A nő mosolya

A második könyvem nem lesz sikeres…

Ó, látom magam előtt az egészet: a könyveimet senki sem veszi meg, én pedig szamárfüles, olvashatatlan kéziratokkal bombázom Sidneyt, aki legföljebb szánalomból nyugtatgat, hogy majd kiadja valamelyiket. Csoszogva és magamban motyogva rovom majd az utcákat, spárgaszatyorban cipelem magammal ócska cókmókomat, és a cipőm újságpapírral lesz kitömve.

Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Sokat olvasunk, aztán kedvünk támad az íráshoz is

Visszavonult és a könyvekbe temetkezett, beleásta magát mások életébe, így menekülve a sajátjából. Így utólag természetesnek tűnt, hogy egy nap majd felfedezi az alkotás örömét, és megteszi az egyszerű lépést, ahogy a szavak megfogalmazása – mindegy, hogy az vers, novella, egy rím vagy egy megfigyelés – még messzebb viszi őt a valóságtól.

Erica James: Hidden Talents

A többi íróval írásról beszélni? felüdülés!

Már csak a gondolat is, hogy egy írói csoportban komolyan vennék… Hogy nyíltan beszélhetne a fogalmazásairól és nem nevetné ki senki – éles ellentétben van ez azzal a fogadtatással, amire itthon számíthatna, ha kiderülne, mivel foglalkozik!

Erica James: Hidden Talents

Te is kiírtál magadnak hasonló idézetet? Hozzászólásban várom!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Mit mondanak az írók az írásról?”