Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!
Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Lesz könyvhét szeptemberben!

A járványhelyzet nem csak a tavalyi, hanem az idei könyves eseményeket is korlátozza. Mind a könyvkiadók, mind a könyvszerető emberek számára nehéz helyzet ez, de úgy látszik, van remény arra, hogy idén csak tolódnak és nem törlődnek ezek az események.

92. Ünnepi Könyvhét

“A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége úgy döntött, hogy figyelembe véve a jelenleg hatályos járványügyi előírásokat, valamint a Könyvhéten előzetesen részvételét jelző könyvkiadók többségének véleményét, a 92. Ünnepi Könyvhetet 2021. szeptember 2-5. között rendezi meg a tervek szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.”

Bár az időzítés a tanévkezdés idejére esik, mégsem panaszkodhatunk, hiszen végre van egy időpont, amit be lehet vésni a naptárba! Én már alig várom, hogy újra érezhessem azt a hangulatot, amely ilyenkor belengi a Vörösmarty teret. A szervezők külön felhívták rá a figyelmet, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel minden óvintézkedést meg fognak tenni annak érdekében, hogy az esemény biztonságos legyen.

Tartalékold a pénzed!

Iskolakezdés dátuma ide vagy oda, a Könyvhétre minden évben készülj tudatosan! Ha iskolás vagy, illetve ha a gyermeked az, a tanszerek és tankönyvek beszerzése nem kevés pénzbe kerül, sok a kiadásod augusztus végén és szeptemberben.
Ezért fontos, hogy mától tégy félre minden hónapban néhány ezer forintot a Könyvhétre! Ha amint megkapod a fizetésed, kiveszed ezt az összeget és beborítékolod magadnak, a maradékból is kigazdálkodod a hónapodat. Mérlegeld, hogy mi az, amiről le tudsz mondani a nyár folyamán, hogy spórolhass egy kicsit.
Hogy miért?
Mert a Könyvhétre minden kiadó készül: ropogós, új megjelenésekre számíthatsz elképesztően akciós árakon!
Amint pedig eljön a Könyvhét, beveheted magad a kiadók standjai közé, figyeld a programokat és dedikálásokat, mert a Könyvhét nem csak a vásárlásról szól!

Adj le előrendelést!

Azok a kiadók, akik a Könyvhét idejére ütemezték a megjelenéseiket, most ismét nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a könyvek kiadását az eladási szempontból egyik legjobb hónapnak számító júniusra tervezték. Sokuknál bizonytalanná vált így a nyári megjelenések, ami senkinek sem kedvez.
Mit tehetsz azért, hogy a kiadók kiadhassák a tervezett könyveket?
A kiadók üzenetét tolmácsolom most neked: adj le előrendelést! Ezzel segíted a kiadót, így bizonyos előrendelési szám után esetleg hamarabb piacra tudják dobni az adott könyvet. Ha egy kiadó nem lenne benne biztos, hogy a Könyvhétre valóban érdemes kijönnie az adott könyvvel, az előrendelés nekik is segít a tervezésben!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .