Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Hamarosan Könyvhét!

A Könyvhét egy olyan, évente megrendezésre kerülő esemény, amire az írók, olvasók és kiadók egyaránt várakozással tekintenek. Én már alig várom, hogy újra érezhessem azt a hangulatot, amely ilyenkor belengi a Vörösmarty teret!

93. Ünnepi Könyvhét

“A résztvevők igényeit és a változékony körülményeket figyelembe véve, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) Elnökségének döntése alapján a 93. Ünnepi Könyvhetet 2022. június 9-12. között tartjuk meg a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.”

Eszerint végre van egy időpont, amit be lehet vésni a naptárba! Az MKKE a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál időpontját is kitűzte, így érdemes ezt a pár napot is már előre megjelölni! (A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2022. szeptember 29. – 2022. október 2. között kerül megrendezésre.)

Miért éri meg íróként ellátogatni?

Írói szemmel igazán izgalmas végignézni a standokat! Egyrészt meg tudod figyelni, az emberek mi alapján vesznek könyvet: lecsekkolhatod a legfrissebb borítóterveket, megfigyelheted, melyik kiadók a legforgalmasabbak, és meglesheted azt is, milyen műfajú könyvekből fogy éppen több.

Ha írói babérokra vágysz, a Könyvhét kitűnő alkalom kiadókeresésre is. Több mint 100 stand áll fel, mind egy-egy kiadó képviseletében. Menj oda és ne csak nézelődj, hanem bátran kérdezz is az eladóktól! Megtudhatod, az általad kinézett kiadó tipikusan milyen könyveket ad ki, érdeklődhetsz a kéziratleadásról, és ez tökéletes lehetőség a kapcsolatteremtésre is.

Találkozz velem!

A Könyvhét szervezői meghívtak egy beszélgetésre, Kukorelly Endre és jómagam csevegünk Mirkó Annával az íróvá válás útjáról. Ez az esemény Facebook-linkje, jelöld be, hogy jössz! VÁRUNK SZOMBATON DÉLUTÁN 5-KOR! A beszélgetés a Vörösmarty téren lesz.

Hétfő délután az OIK-ban pedig Kákonyi Lucia könyvbemutatóján leszek moderátor, ennek az eseménynek a linkje itt található. Lucia novelláskötetére különösen büszke vagyok, majdnem mindegyik darabja megjelent irodalmi folyóiratban, az egyikük Az év novellái kötetbe is bekerült. Ha szeretnél te is sikereket elérni a novelláiddal, gyere el és kérdezz tőlünk, beszélgessünk!

Tartalékold a pénzed!

A Könyvhétre idén is készülj tudatosan. Ha több könyvet is szeretnél venni – márpedig a lehetőségek tárháza majdnem végtelen – érdemes előre számolni a pluszkiadással.
Ezért fontos, hogy mától tégy félre egy kisebb összeget a Könyvhétre! Ha amint megkapod a fizetésed, kiveszel pár ezer forintot és beborítékolod magadnak, a maradékból is kigazdálkodod a hónapodat.
Hogy miért?
Mert a Könyvhétre minden kiadó készül: ropogós, új megjelenésekre számíthatsz elképesztően akciós árakon!
Amint pedig eljön a Könyvhét, beveheted magad a kiadók standjai közé, figyeld a programokat és dedikálásokat, mert a Könyvhét nemcsak a vásárlásról szól!

Adj le előrendelést!

Mit tehetsz azért, hogy a kiadók kiadhassák a tervezett könyveket?
A kiadók üzenetét tolmácsolom most neked: adj le előrendelést! Ezzel segíted a kiadót, így bizonyos előrendelési szám után esetleg hamarabb piacra tudják dobni az adott könyvet. Ha egy kiadó nem lenne benne biztos, hogy a Könyvhétre valóban érdemes kijönnie az adott könyvvel, az előrendelés nekik is segít a tervezésben!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .