Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

E-könyvkiadás egyszerűen? PublishDrive!

Hallottál már Jentetics Kingáról? Ő az egyik, aki a Forbes 30 alatti ígéretes tehetség listájára magyarként felkerült. Mégpedig az e-könyvterjesztő platformjával.

Ha te is keresed a legjobb megoldást az e-könyveid terjesztésére, nos, könnyen lehet, hogy megtaláltad!

Mai nap beszéltem Kingával és megkérdeztem tőle a részleteket. Azt kell mondjam, a PublishDrive fantasztikus előnyökkel bír. Íme:

1) Nem kér tőled exkluzivitást.

Egyrészt a könyvedet árulhatod te magad, a PublishDrive nem köti meg a kezed.

Másrészt itt te döntöd el, hogy a PublishDrive-tól kéred-e, hogy kitegye például az Apple boltjába, az iTunes/iBooksba, vagy a Google Playre, vagy a Kobóra stb. Te választod ki az üzleteket, ahol az e-könyvedet elérhetővé akarod tenni. Ami azért jó, mert ha már fent van a kötet a Smashwordsnél, akkor itt a PublishDrive-on csak azokat a boltokat kéred, ahol még nem járt. Például a TookBookot, ami a horvátországi e-könyves webáruház.

Harmadrészt a megbízást bármikor visszavonhatod, ha meggondolod magad. Nem kötöd le magad sem 8, sem 2 évre, de még egy napra sem.

2) Jó az árazási modell.

*** 2020-as frissítés***

A cikk 2017-es megjelenése óta többször és sokat változott a szolgáltatás árazása. 2020-ban átálltak a címenkénti kb. 3000 Ft/hó díjra, ami szerintem magas, elég sokat kell eladnod ahhoz, hogy jó legyen a megtérülés. Ennél kifizetődőbb, ha a Smashre töltöd föl a könyveidet és a hazai terjesztőkkel megállapodsz külön. (Lásd Könyvkiadók kíméljenek!)

Nem fizetsz előre semmit, de semmit a világon. Csak az eladás után fizetsz jutalékot, ami a neked járó pénz 10%-a. De ez még semmi, mert kedvezőbb jutalékot harcoltak ki neked, mint amit a Smash és a többiek! Az Apple-nek például csak 30%-ot fizetnek.

3) Nem kell számlát beadnod.

Ők küldenek igazolást a kifizetésekről, neked nem kell a számlával bíbelődnöd. (Persze attól még adózni kötelességed, akárcsak az Amazonos vagy Smashes bevételed után.)

Cégként (jogi személyként, pl. bt., kft.), egyéni vállalkozóként és adószámos magánszemélyként is tudsz velük szerződni.

4) Nem kell kész epub állomány.

*** 2019-es frissítés***

Korábban a PublishDrive nem konvertálta neked a könyvet, legalábbis ingyen nem, de ezen változtattak. Útmutatót tettek fel az oldalra a szükséges lépésekről, hogyan oldd meg náluk ingyen.

Ha mégis magad konvertálnál, ennek menetéről írtam a Könyvkiadók kíméljenek!-ben.

5) Főképp e-könyvről beszélünk.

A PublishDrive (egyelőre) nem foglalkozik nyomtatott könyvekkel. Kifejezetten e-könyvterjesztőként lépett piacra, ők kezelik a nagyobb magyar kiadók könyveit (Libri, Bookline, Athenaeum stb.), és igen nagy külföldi kiadók is szerződést kötöttek velük.

Tervezik viszont a hangoskönyvek bevezetését!

6) 400 boltba terjesztenek.

Magyar partnereik között szerepel a Libri, Líra, Bookline, Multimédiaplaza, ipubs és az E-letöltés, a DiBook és a Book&Walk is.

A nemzetközi partnerek között megtalálod a nagy amerikai platformokat: Amazon, Kobo, Apple, Scribd, Googe Play, az amerikai könyvtárak – ez semmi, de ott vannak az európai cégek is: a horvát TookBook, a német Tolino és Ciando, a spanyol Casa del Libro vagy az indiai Rockstand… és gondolhatod azt, hogy ez neked fölösleges, mert magyarul úgyis a Librin vásárolnak az olvasóid, de képzeld, hogy Kingáék nemrég elemezték az eladási adataikat, és a magyar könyvek 40%-át külföldön töltik le az olvasók (tényleg külföldön, tehát a Google Play magyarországi eladásait is hazai eladásnak vették). Szóval klikkelj csak rá a külföldi platformokra nyugodtan!

7) Nincsen ingyenes könyv.

Ha ingyen szeretnéd adni a könyvedet, az itt pénzbe kerül. Ingyenesen tehát az ekonyv.hu-n és a DiBooknál közvetlenül leadva tudod árusítani a könyvedet.

8) Angol nyelvű a felület.

*** 2019-es frissítés***

A cég sok dolgozója magyar, korábban magyarul is lehetett nekik levelet írni, de most már az angol nyelven való kommunikációt kérik, és nem fogadnak közvetlenül e-mailt, ezen a felületen hagyhatsz üzenetetet!

Tehát:

Ha tetszik neked a PublishDrive, és örülsz, hogy megírtam ezt a tájékoztatást, akkor kérem, hogy ezen a partnerlinken keresztül regisztrálj az oldalra!

Ha pedig van még kérdésed, megjegyzésed, kommentben jöhet!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

17 hozzászólás “E-könyvkiadás egyszerűen? PublishDrive!”