Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

13 könyves terv 2021-re

Mit tervezel idén? Mit fogsz olvasni és írni? Mutatok egy jó kis kérdéslistát, ha van kedved, kommentben válaszold meg őket!
Az én válaszaimat a cikk alján olvashatod.

1. Ha egy könyvet kellene mondanod, amit idén mindenképp elolvasol, melyik lenne az?
2. Melyik az az író, akitől még soha nem olvastál, de idén szeretnél?
3. Van olyan könyv, amit idén szeretnél újraolvasni?
4. Ki a kedvenc íród? Mit fogsz tőle idén olvasni?
5. Kaptál könyvet karácsonyra? Mit? El fogod olvasni?
6. Fogsz idén verset olvasni? Kitől?
7. És novellát tervezel? Kitől?
8. Előfizetsz bármilyen irodalmi folyóiratra? Olvasni vagy vásárolni szoktál? Melyik a kedvenced?
9. Fogsz idegen nyelven olvasni? Milyen nyelven?
10. Milyen nemzetiségű szerzőtől szeretnél olvasni? Van olyan egzotikus táj, amelyet idén regényben meglátogatsz?
11. Tervezel idén klasszikust? Kitől olvasnál?
12. Hány könyvet tervezel idén elolvasni?
13. Mi az írói célod 2021-re? Regény folytatása, elkezdése? Novellák, versek? Kiadókeresés? Kiadás?

Idén regényt írsz? Van egy jó hírem!

Minden hónapban segítek néhány cikkötlettel, hogy év végére összeálljon a kézirat, és elindulhasson a kiadókeresés, kiadás! Az első cikk a tervezésről, vázlatolásról tartalmaz majd sok információt, és január 8-án, pénteken jelenik meg!

2021-ben minden hónapban olvashatsz a blogon egy cikket, mely ahhoz segít hozzá, hogy év végére elkészüljön a regényed!

Krisz könyves tervei

  1. Ha egy könyvet kellene mondanod, amit idén mindenképp elolvasol, melyik lenne az? — A. O’Connor: The Legacy of Armstrong House, azaz az Armstrong-ház öröksége. Ez egy ír könyv, egy sorozat 3. darabja, amiből az első kettőt imádtam.
  2. Melyik az az író, akitől még soha nem olvastál, de idén szeretnél? — Mario Vargas Llosa idén kerül fel az olvasási listámra.
  3. Van olyan könyv, amit idén szeretnél újraolvasni? — Nagyon régen szeretném újraolvasni Mark Helprintől a Téli mesét, ami kamaszkorom kedvence volt. Remélem, lesz á időm és most is fog tetszeni!
  4. Ki a kedvenc íród? Mit fogsz tőle idén olvasni? — Sok kedvenc íróm van, mondjuk Joseph Conrad, kinek ikonikus művét, A titkosügynököt szeretném idén behabzsolni.
  5. Kaptál könyvet karácsonyra? Mit? El fogod olvasni? — Egy új Kindle olvasót kaptam, de a tavalyi ajándékaimból Wallace Végtelen tréfája még várat magára.
  6. Fogsz idén verset olvasni? Kitől? — Irodalmi folyóiratokban szoktam verset olvasni.
  7. És novellát tervezel? Kitől? — Szintén a folyóiratokat nevezem meg, illetve a Magyar Napló Az év novellái c. kötetét idén is beszerzem. Ircsik Vilmos novelláskötete is tervben van.
  8. Előfizetsz bármilyen irodalmi folyóiratra? Olvasni vagy vásárolni szoktál? Melyik a kedvenced? — Nem nevezek meg kedvencet, mert mindegyiket olvasom, hol ezt, hol azt. Minden hónapra jut 1-2 folyóirat, amit elolvasok.
  9. Fogsz idegen nyelven olvasni? Milyen nyelven? — Sokat olvasok angolul, keveset németül, de idén cél, hogy a holland-, és orosztudásomat is feltámasszam hamvaiból olvasás révén.
  10. Milyen nemzetiségű szerzőtől szeretnél olvasni? Van olyan egzotikus táj, amelyet idén regényben meglátogatsz? — Jelentkeztem a Molyon egy finn írós olvasásra, izgalmas lesz, főleg, ha a könyvtárak is kinyitnak és sok mű közül válogathatok! Addig is egy Mika Waltari könyv vár a polcon.
  11. Tervezel idén klasszikust? Kitől olvasnál? — Idén folytatom a Tolsztoj- és Woolf-életművet. Imádom mindkettejüket.
  12. Hány könyvet tervezel idén elolvasni? — A Goodreads-kihívásban 150 a vállalásom, ez idén is fog menni, de szeretnék ennél többet. Az az igazság, hogy 2020-ban rengeteget dolgoztam, kevés idő maradt minden másra…
  13. Mi az írói célod 2021-re? Regény folytatása, elkezdése? Novellák, versek? Kiadókeresés? Kiadás? — A novellaírás és -megjelenés idén is cél lesz, havonta egy, mondjuk. Jó lenne a két éve írt regényemet is kicsinosítani… Szakmai könyvet is tervezek, egyelőre az Instagram-marketingről!

Kíváncsi vagyok a te válaszaidra is! Kommentben írd meg őket: vagy magukat a válaszokat, vagy a blogposztod linkjét másold be!
Jó szórakozást, és persze jó olvasást idénre, rengeteg új kedvenc könyvvel!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .