Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Milyen érzés írónak lenni?

A mai posztban valódi írók valódi könyveiből mutatok részleteket, amelyek kifejezetten az írói élet pillanatairól szólnak. Mennyire ismersz magadra ezekben az idézetekben?

„Csupán egy dolog létezik, amelyben a kiadók, kéziratszerkesztők és a kritikusok megegyeznek. A könyv végének reményt kell ébresztenie. Akkor is, ha történet sötét és szomorú, kell lennie egy apró szikrának, ami az optimistáknak is kedvez. A happy end nélküli könyvek természetes halállal halnak meg. Nem lesznek sem recenzálva, sem elolvasva, sem eladva. A Lex Happy End egy ősrégi igazság, amit nem ajánlatos provokálni.”

Peter Stjernström: A világ legjobb könyve

Részéről soha nem ismerte az unalmat, mikor csendesebb életszakaszba ért, bevetette a „titkos” fegyverét, és írt kedve szerint. Egyetlen film sem ért a nyomába azoknak a képeknek, melyek a fejében születtek. Biztosan nem egyszerű az élet egy ilyen társsal, mint ő, aki a fantáziájából építkezik, és úgy színesíti a világukat, sokszor tudomást sem véve a zordabb valóságról.

Cornelie C. G.: Talán mindörökké

Visszavonult és a könyvekbe temetkezett, beleásta magát mások életébe, így menekülve a sajátjából. Így utólag természetesnek tűnt, hogy egy nap majd felfedezi az alkotás örömét, és megteszi az egyszerű lépést, ahogy a szavak megfogalmazása – mindegy, hogy az vers, novella, egy rím vagy egy megfigyelés – még messzebb viszi őt a valóságtól.

Erica James: Hidden Talents
Sok könyv szól írókról

Már csak a gondolat is, hogy egy írói csoportban komolyan vennék… Hogy nyíltan beszélhetne a fogalmazásairól és nem nevetné ki senki – éles ellentétben van ez azzal a fogadtatással, amire itthon számíthatna, ha kiderülne, mivel foglalkozik!

Erica James: Hidden Talents

A regény róluk szólt, és minél többet írt, annál jobban felszabadult. Sosem tartotta magát bosszúszomjasnak, de minden leszólás, amit tőlük kapott, minden kis tüske, amikor kinevették, ellenük fordult ebben a regényben. Ó, de édes is a megtorlás!

Erica James: Hidden Talents

Igen – bólintott Dulcie -, az írás felszabadít. Csak te létezel, meg az a darab papír, és amikor kitöltötted, tudod, hogy senki másnak nincs köze hozzá, ez csakis a te érdemed.

Erica James: Hidden Talents

– Kik azok az emberek?

– Hát, írónak kellene lenniük, vagy mi.

– Én is azt hittem, de tíz perce figyelem őket, de ott az a kettő, na, még egyikük sem írt egy sort sem.

F. Scott Fitzgerald: The Last Tycoon
Ha neked is van írós idézeted, küldd el nekem!

Gyerekkoromban azt hittem, hogy az író és a titkárnő ugyanaz, csak az író koktéltól bűzlik és potyavacsorákra jár.

F. Scott Fitzgerald: The Last Tycoon

– Tessék, ilyen egy író – mondta -, mindent tud, aztán persze kiderül, hogy tulajdonképpen nem tud semmit.


F. Scott Fitzgerald: The Last Tycoon

Amikor elhatároztam, hogy írni fogok – folytatta a lány, kezét beletartva a szökőkútba – és összeállt a történet a fejemben, elvonultam. Szükségem volt az egyedüllétre. Legalább néhány órára. Az alkotás magányos sport. Remeteélet. Jerome sem értette. Csak azt látta, hogy bezárkózom. Nem fizikálisan, hanem a lelkemmel. Nem tetszett neki.

Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély

Neked is van találó idézeted írókról? Könyvcímmel együtt várom hozzászólásban!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .