Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

A jövő izgalmas – kártyát szerkesztettünk!

dr. Antalfi Eszter: A jövő izgalmas – Pályaválasztási kártyacsomag fiataloknak

Ha tizenéves gyermeked nem tudja még, mi legyen, ha nagy lesz, vagy ilyen korú fiatalokkal dolgozol, hasznos lesz neked Antalfi Eszter pályaválasztási kártyája!

A kártyacsomag 50 darab praktikus, egyszerűen használható pályaválasztási gyakorlatot kínál a fiataloknak, olyan témákban, mint például hogy számítógépnél, asztal mellett érzik inkább jól magukat, vagy a szabad ég alatt. A témák négy csoportra lettek osztva: a munkamód, munkastílus, érdeklődési terület, a munkaérték és az egyéni kompetenciák felfedezéséhez járulnak hozzá.

A kártya újdonsága abban rejlik, hogy nem szegez rögtön kérdést a diákoknak, hanem segít nekik elképzelni a azt a témakört, amire majd válaszolniuk kell. A kérdések nyitott jellegűek, mellyel szabadon utat engednek a gyerekek őszinte válaszaihoz.

Ha szívesen beszereznéd, ide kattintva tudod megrendelni!

A közös munka

Mivel én magam is szívesen használok kártyát a munkámban, különösen a kreatív írói foglalkozásokon, kifejezetten örültem, amikor Antalfi Eszter egy kártyaprojekttel keresett meg. Azt gondolta végig, milyen munkahelyek léteznek, milyen kompetenciák és egyéb feltételek fűződnek a betöltésükhöz, és ezt szedte rendszerbe. Izgalmas munka volt végiggondolni vele, milyen munkaterület maradt ki, átszámolni a neveket, hogy ugyanannyi a lány-, mint a fiúpélda, elég különbözőek-e a nevek. Javasoltuk például Eszternek, hogy a vállalkozói létet és a közigazgatási karriert is vegye bele a csomagba, valamint ne csak a nyelvtudást, hanem a mobilitást is.

Eszter pályázaton nyert pénzt a kártyák szerkesztésére, így a termék a Soproni Egyetem „2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00023” Proof of Concept pályázat keretében készült.

dr Antalfi Eszter

A szerző így élte meg a közös munkát

Nagyon jó volt Krisszel és a csapatával együtt dolgozni. Mivel meghatározott karakterszám kerülhetett egy-egy kártyára, különösen fontos volt, hogy frappáns, lényegre törő és érthető is legyen a szövege. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítanunk. 

Ha te is elküldenéd a kéziratodat véleményezésre, erről itt olvashatsz többet!

Nézz bele!

Megmutatom, milyen lett a kész kártyacsomag. A négy csoportot külön szín jelzi, de a kártyák használatakor erre nem kell ügyelned, abban segít, hogy könnyebben megtalálj egy-egy témát, amikor keresel.

dr. Antalfi Eszter: A jövő izgalmas – Pályaválasztási kártyacsomag fiataloknak
dr. Antalfi Eszter: A jövő izgalmas – így néz ki egy kártya

Tetszik a kártya? Ha szívesen használnád, ide kattintva tudod megrendelni! A csomag a Libri könyvesboltokban is kapható.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .