Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Ezzel foglalkoztam

Ha észrevetted, hogy kimaradt mostanában néhány cikk, akkor azt most ebben a blogposztban jól megmagyarázom!

Nos, két hete Szigligeten voltam az Alkotótáborban, ahol az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tartotta meg a tanévzáró hétvégéjét.

Szigligeti alkotótábor, Mohácsi Árpád László képe

Ezt követően Szerbiába, majd tovább, Makedóniába utaztam,

és találkoztam a Magyar nagykövetség kultúrattaséival. Irodalmi programokról beszéltünk, mi érdekelné a szerbiai és makedón közösséget, akár a helyit, akár a magyar diaszpórát. Szerbiában valami fantasztikus program van kialakulóban, csodálatos lenne, ha megvalósulna – be fogok számolni róla!

Krisz Szkopjében, a Kőhíd alatt

Szkopjében meghívást kaptam a Robert Capa Központ fotókiállítására is, olyan képeket hoztak el a Városi Múzeumba, amelyek mai konfliktusokat mutatnak párhuzamban az első világháborús fényképekkel, illetve a Fortepan archívumából kifejezetten a mai Makedónia területén készített első világháborús fotókat hoztak – amiket a helyiek még sosem láttak.

Amikor hazaérkeztem, először is kipihentem magam.

Aztán elkezdtem írni egy új (kis)regényt,

ami kormányzati, politikai témával foglalkozik, no meg

lektoráltam egy egyetemi tankönyvet

a Széchenyi István Egyetemre (nagyon izgalmas feladat volt, és nagyon nehéz, tehát imádtam). Ha megírom ezt a rövid élménybeszámolót, akkor pedig egy futással kapcsolatos motivációs könyv lektorálásával fogok foglalkozni, nagyon kíváncsi vagyok rá!

Ha már a lektori véleményekről mesélek, akkor felsorolok néhány kéziratot, melyet véleményeztem vagy szerkesztettem. Ebből is látni fogod, milyen sokszínű anyagokat kapok, te is küldd hát nyugodtan a tiédet, akármit is írtál:

  • mese egy kisfiúról és egy jegesmedvéről
  • görögországi helyszínű novellák
  • írországi ikertalálkozón történő nyomozás
  • abszurd hangvételű kalandregény
  • egészségmegőrzéssel kapcsolatos szakkönyv
  • modern romantikus regény, magyar katonák főszereplésével

Ha a véleményemre vagy kíváncsi vagy szerkesztést kérnél, itt olvashatsz több infót a folyamatról. Nagyjából két hónap most a várakozási idő, tehát ha a következő pár napban megkeresel, augusztusra még tudok adni neked időpontot!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .