Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Van kedved írni ma?

Javában tombol a nyár, fagyi, hekk és koktélok a vízparton. Szuper dolog a semmittevés, de úgy látom, sok olyan típusú ember van, mint én, aki szereti ezt a semmittevést is hasznosan tölteni. Például történetek kitalálásával szórakoztatni magunkat. Arra gondoltam, ha már ilyen sok cikkemben adok ötleteket az írásra, akkor most összegyűjtöm őket, hogy egyben is szemezgethess belőlük. Hátha kedvet kapsz egy nyári novella összedobásához a vízparton, vagy a függőágyban heverészve.

Ihletre van szükséged? Néha elég egy jó fotó, hogy egy remek történet szülessen. Írj képről! Ebben a cikkemben összegyűjtöttem neked 10 remek képet.

Ebben a cikkben írom le Benjamin Franklin módszerét. Ő ezzel a gyakorlattal lett kora leghatásosabb írója!

Írtam 10 írói gyakorlatot kifejezetten a bezártság napjaira. Ha úgy érzed, hogy tartanál egy kis önvizsgálatot, vagy elengednéd végre ezt a bezártságérzést, amit az elmúlt egy évben magaddal cipeltél, akkor ez a neked való cikk.

Írtál már novellát kifejezetten valaki más novellájának ihletésével? Ehhez itt adok tippeket!

Hogyan írjunk? – életrajzírás és naplóírás előadás, gyakorlófeladattal! Ebben a cikkemben egy Youtube-videót is találsz.

Nyár

Kifejezetten a meleg napokra kifejezetten sok írós gyakorlatot találtam ki. Neked csak szemezgetned kell köztük:

Írói gyakorlatok a változékony nyárra: 5 ötlet nyaraláshoz vagy otthonra

Kreatív írásgyakorlatok nyárra: 5 nyári témájú sztoriötlet

 Írói gyakorlatok nyárra: még 5 nyári téma!

Tél és karácsony

Tudod, mire jó még a nyár? Hogy megírd a saját karácsonyi történeteidet, akár egy novelláskötetre valót. Ha gyors vagy, még karácsony előtt a boltokba kerülhet, ami pedig a legjobb idő a könyveladásra. Ezekből a blogcikkekből meríthetsz ötletet:

Írói gyakorlatok a karácsonyi szünetre

Szép karácsony, írós karácsony

Az év értékelése, a jövő év tervezése

Tervező és rendszerező alkat vagyok, szeretek tanulni a saját hibáimból és célokat felállítani, feladatlistákat írni (aztán pedig kipipálni őket!). Ez adta az ötletet ehhez a cikksorozathoz, amelynek segítségével kapsz egy kis gondolkodni-, tervezni- és írnivalót.
Azt javaslom, a válaszokat, fogalmazásokat ki-ki a naplójába írja, aki pedig nem szeretné vagy nincs naplója, az nyisson egy új füzetet (vagy dokumentumot) e célra.
Minden felvetésre olyan hosszú fogalmazást vagy listát lehet írni, ami csak kényelmes. Lehet rímekbe is szedni a mondanivalót, vagy lehet akár egyetlenegy szót választani válaszul – csakis az egyéni kreativitástól, kedvtől és igényektől függ. Nem kötelező minden témát megírni. A cikksorozat részeit itt találod:

Írói gyakorlatok: évértékelés és évtervezés 4/1.

Írói gyakorlatok: évértékelés és évtervezés 4/2.

Írói gyakorlatok: évértékelés és évtervezés 4/3.

Írói gyakorlatok: évértékelés és évtervezés 4/4.

Egy kis extra

Szeretsz zenehallgatás közben írni? Vagy még nem is próbáltad? Én ezeket a zenéket ajánlom a különböző történetekhez: Zenék regényíráshoz, könyvíráshoz.

Tetszett a cikk? Akkor, iratkozz fel a hírlevelemre, hogy hozzáférhess az extra kedvezményekhez és tartalmakhoz!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .