Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Novellaírás a Balatonon

A Sztorilabor két éve fut; az első novellaíró csapat 2019 őszén állt össze a KNW irodában egy szerda este, és a tagok fele azóta is lelkesen jár. Azóta két újabb Sztorilabor is indult (szerda napközben és hétfő este)!

A hétvégén a szerda esti csapattal Keszthelyre kirándultunk, hogy egy írós hétvége keretében novellázzunk. Péntek este érkeztünk és már együtt vacsoráztunk, majd a sötétben felkerekedtünk, hogy felfedezzük a Balaton-partot. Olyan mélyen belefeledkeztünk a beszélgetésbe, hogy egyikünk a vízpart láttán hitetlenkedve kiáltott fel:

-Az már ott a Balaton?

Hát igen, észre sem vette, hogy átgyalogoltunk egy strandon, büféken és játszótéren a sötétben.

A Sztorilabor szerda esti csapatának egy része a Helka fedélzetén

Másnap délelőtt hajókáztunk, amihez csodás napsütést kaptunk, majd ebéd után a medence mellett olvastuk fel a novelláinkat és mondtunk véleményt a többiekéről. A feladat egyszerű volt: legyen ez egy olyan történet, amiben egy szereplő szájából elhangzik a mondat:

-Te voltál a mindene.

Változatos megoldások születtek, afganisztáni katona poraitól a generációkon keresztül hurcolt sérelmeken át Diogénészig minden volt, még sci-fi is. Kiderült, hogy az André lehet portugál név, és ugyan sokat nevettünk, előkerültek komoly témák is, például alaposan megvitattuk, milyen okokból mondana le egy anya a gyermekéről, ha az apa meghal.

Ha téged is érdekel a Sztorilabor, akkor kattints ide és tudj meg többet róla. Ha szívesen jönnél, de nincs minden héten időd az írásra, akkor válaszd a hétfői Sztorilabort, amely kéthetente van.

A Festetics-kastély galériás könyvtára, Keszthely

Olyan remekül szórakoztunk, hogy a program a vacsorába is belenyúlt. Este játszottunk, hisz egy író este sem unatkozik, másnap reggel pedig ki-ki ment dolgára. Én a Festetics-kastélyt semmi pénzért nem hagytam volna ki!

Könyvhét

A hétvégén zajlott az idei Könyvhét, és péntek délelőtt ki is látogattam. Csodás volt a hangulat, épp annyi látogatóval, hogy az ember sose legyen egyedül egy pultnál sem, de tolongani se kelljen. Mindenki jókedvű volt, éreztem a levegőben a megkönnyebbülést és boldogságot, hogy megint lehet végre könyveket szagolgatni, standok közt bóklászni, és persze vásárolni.

Én az összes készpénzemet elköltöttem, mutatok néhány szerzeményt:

Az egyik könyv kakukktojás: Zarynthia B. Sky ifjúsági regényét ajándékba kaptam, mivel írója az ügyfelem
A Könyvhéten nemcsak szaladgálunk – pihenünk is!

Ha téged is érdekel a Sztorilabor, akkor kattints ide és tudj meg többet róla. Ha szívesen jönnél, de nincs minden héten időd az írásra, akkor válaszd a hétfői Sztorilabort, amely kéthetente van.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .