Akció!

– KÖNYVTITKOK Regényíró workshop

17000 Ft

Leírás

Jelentkezz a szombati történetíró workshopra!

Regényíróknak és novellistáknak is érdekes módszertanokról, ötletekről és szövegekről van szó ezeken a szombatokon.

Havonta egy szombaton adott témában gyakorolhatsz, tanulhatsz tőlem és kaphatsz véleményt másoktól. Nézzük a saját szövegünket is, híres írókét is, vannak játékok és házi feladat is!

2024. február 10. Megbízhatatlan narrátor gyakorlónap

A megbízhatatlan narrátort már érintettük, most megnézzük alaposabban, milyen is ez az írói nézőpont.

Homérosztól az Odüsszeuszt fogjuk alaposabban vizsgálni, megnézünk benne bizonyos részeket, és megígérem, olyan eredeti rétegeket fogsz felfedezni ebben a műben, hogy ez után a nap után el akarod majd olvasni újra az egészet!

Megnézünk technikákat, példákat és eseteket a megbízhatatlan narrátorra, további híres irodalmi példákat elemzünk, és a saját írásunkra is rávetítjük a tanultakat.

A SZÜRKE munkafüzetből tanulunk, a mellékletben olvasd el az Odüsszeusz-részeket, mielőtt jössz! Ha írtál már valaha megbízhatatlan narrátoros történetet, hozd el, illetve ha van ilyen ötleted, jegyezd le, hogy ne felejtsd el. (Érdemes gondolkodni rajta, és ötletcsírával érkezni!) Hozd el a SÁRGA munkafüzetet is, a Poe-novellát is elemezzük majd.

2024. március 9. Felnőttmese (A Selyem olvasásával)

A Könyvtitkok Klub következő alkalma félig könyvklub: elolvassuk a Selyem című (nagyon rövid!) regényt, és erről beszélgetve vesszük végig a felnőttmese ismérveit.
Gyere, ha nem tudod, mi a felnőttmese!
Gyere, ha tudod, és te is írnál!
Gyere, ha felnőtteknek van mondanivalód, és ezt egyszerűen szeretnéd átvinni, úgy, hogy valóban a mondanivalót értsék, és ne csak egy könnyed, szórakoztató történetet lássak a művedben – miközben könnyed és szórakoztató sztorit olvasnak!
Novella-, és regényírókat várok, mert a felnőttmese lehet akármilyen hosszú!

2024. április 13. Krimi – azaz rejtély és bűnügyi történet írása, információadagolás

A Könyvtitkok Klub következő alkalma a krimiírásról szól: hogyan írjunk bűnügyi esetet, rejtélyt?
A legfontosabb a tervezés és az információadagolás. Azt is kell tudnod, hogyan keverj gyanúba valakit – egyáltalán hány szereplőt?
Ajánlott olvasmány lesz Agatha Christie-től Az órák, mert ennek példáján mutatom be a nyomokat és zajokat, azaz az infóadagolás művészetét.
Számíts egy igazi krimire is – csak a nyomokat kapod meg, össze tudod rakni, mi történt?
Novella-, és regényírókat várok, kifejezetten tipikus whodunit iránt érdeklődőket, akik szeretnének olyan krimit írni, amiben adott a gyanúsítottak köre, de elárulok egy titkot:a tervezés szempontjából igazából minden krimi és rejtély ilyen. Gyere tehát akkor is, ha rejtélyt vagy thrillert írsz!

2024. május 11. Hogyan fogalmaz egy férfi?

Megnézzük, milyen a férfiak gondolkodása, hogyan írjuk le regényben a férfi szereplő viselkedését, gondolatait, lelkivilágát!

  • Nőként írjunk-e férfi szemszöget E/1. személyben?
  • Hogyan gondolkodnak a férfiak? Miben más egy férfi és egy nő gondolkodása?
  • Hogyan fogalmaznak a férfiak? Miért? Szavak szintjén pontosan mi ez a különbség?
  • Hogyan észlelik a férfiak a világot? Másképp, mint a nők?

A workshop kifejezetten női íróknak szól, de férfiként is szívesen látunk, itt elmondhatod a véleményed!

A foglalkozást Soós Tibor író, szerkesztő vezényli majd. Tibor a Szegedi Tudományegyetemen végzett,  2011-ben napvilágot látott első regénye, a Bellum Atlantis. Azóta rendszeresen publikál, a Galaktika Magazin állandó, a WMN Magazin vendégszerzője. Sokféle zsánerben alkot: sci-fi, thriller, krimi, történelmi regény. 2012 óta dolgozik irodalmi szerkesztőként, így jó sok tapasztalatot gyűjtött női szerzőkkel!

2024. június 15. Szereplőalkotás workshop

Egy kifejezetten gyakorlatias szombat, amikor párban és egyénileg dolgozunk. Megmutatom, hogyan találj ki annyira élő szereplőt, hogy már egy novella lapjairól is lelépjen!

Egy olyan módszertant mutatok, melyet kifejezetten arra fejlesztettem ki, hogy hamar, különböző kérdések, kártyák, szavak, ötletek segítségével azonnal megelevenedjen előtted egy szereplő, és máris alaposan ismerd.

 

A workshopokon mindig készülök egy rövid gyakorlattal vagy írói játékkal, másrészt érdekességgel kisebb témákban, pl. nyelvtan, stilisztika, mikrokonfliktusok. Hozok részleteket regényekből, novellákat, klasszikusokat és kortársakat is – mindenkitől tanulunk!

Ha még nincs meg az adott munkafüzetet, a helyszínen megkapod, a kurzus ára ezt tartalmazza!

Helyszín

A workshop helyszíne a KNW iroda a XI. kerületben (1119, Etele út 12.). Ha szükséged van szállásra, jó áron ajánlok neked ezt is! Ha online veszel részt, a Skype alkalmazáson keresztül beszélgetünk.

A workshopon részt vehetsz személyesen vagy online, de egyszerre legfeljebb 12 írót várok, különben nem hatékony a beszélgetés, nem jut idő mindenkire, minden szövegre. Minden nap 9-kor kezdünk, 5-kor végzünk, az ebédidő egy óra.

Jelentkezz időben, hogy ne maradj le róla!

A KÖNYVTITKOK WORKSHOP díja

Egy workshop ára 18.000 Ft, amely tartalmazza a nyomtatott munkafüzetet és segédanyagot (szövegrészletek, kérdések, feladatok stb.)!

A megrendelésnél a MEGJEGYZÉSBE írd bele, melyik alkalomra veszed a jegyet!

Ha van kérdésed, írj nekünk még ma!

Mit hozz magaddal?

A kéziratodra, illetve vázlatodra lesz szükség. Az a lényeg, hogy fel is olvashass belőle, de bele is írhass. Tökéletes, ha papíron van nálad a kézirat vagy egy része, de jobb, ha a számítógépedet is hozod, rajta a kézirattal.

Egyszerre több foglalkozásra is vennél jegyet?

Válts bérletet, mert megéri! Ide kattints.

A háromnapos alapozó regényíró tanfolyam érdekel?

Ha most kezded az írást, vagy nem olvastál még regényírásról, nem vettél részt tanfolyamon, akkor elsőre a KNW NOVEL SCHOOL-t ajánlom! Ez egyben három olyan nap, amikor az alapokat beszéljük meg, a definíciókat: mi is egyáltalán az, hogy párbeszéd vagy dramaturgia. Javaslom, hogy előbb a NOVEL SCHOOL-ra gyere el 🙂

Inkább a könyvkiadás érdekel?

Válaszd a könyvkiadás-könyvmarketing tréninget/hanganyagot!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„– KÖNYVTITKOK Regényíró workshop” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .