Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz

Veled is előfordul, hogy nem tudod, mit olvass legközelebb? Elgondolkodtál már valaha azon, hogy vajon melyik könyvek a legfontosabbak, amiket mindenképpen el kell olvasnod? Esetleg újdonságra vágysz?

Ha a fenti kérdések legalább egyikére is igen a válaszod, akkor szerencséd van! Ugyanis 2006-ban Peter Boxall, a Sussexi Egyetem professzorának szerkesztésében megjelent egy gyűjtemény 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz címen, több mint száz irodalmi szakértő munkájának segítségével.

Mi szerepel a könyvben?

Minden ajánlott könyv röviden bemutatásra kerül, és arról is olvashatunk, hogy miért került ajánlásra az adott mű. A 2006-os megjelenése után a kiadvány 2008-ban, 2010-ben, és 2012-ben is felülvizsgálatra került. Első körben kisebb változtatásokon esett csak át, de 2008-ban megközelítőleg háromszáz ajánlást cseréltek ki, hogy több nemzetközi szerző tollából származó mű legyen a listán.

Melyik könyvet szeretnéd mindenképpen elolvasni életed során?

Mely könyvek szerepelnek a listán?

Természetesen számos klasszikus mű szerepel a listán. Charles Dickensnek tíz regényét is ajánja a gyűjtemény, emellett számos klasszikus, ismert szerzőtől szerepel több mű (például Jane Austentől hat, George Orwelltől pedig öt). Természetesen F. Scott Fitzgerald, és a Bronte-nővérek neve is többször visszaköszön a listán.

Nem csak szépirodalmi remekek szerepelnek azonban a gyűjteményben; több krimi, sci-fi is megtalálható a listán, valamint egy novelláskötet is. Tehát minden műfajban találhatunk könyveket, így mindenki biztosan talál számos olyan regényt, ami illik az ízléséhez.

Az ismert angol vagy amerikai származású írók mellett nemzetközi írók művei is szerepelnek (pélául orosz, cseh, japán és magyar írók könyvei). Bizony, Márai Sándor egyik regénye is felkerült a listára!

Jó, de melyik 1001 könyvet kell elolvasnom?

Ha szeretnéd tudni, melyik könyveket kell elolvasnod az életed során, van egy remek hírem számodra! Ugyanis összeállítottunk egy kinyomtatható, kitölthető listát az ajánlott könyvekből. A lista a könyvek megjelenési éve szerinti sorrendben tartalmazza a műveket, eredeti címükön és magyar címükkel. 

Ez a kiadvány a Sikeres író leszek! (2. e-könyvcsomag) részeként elérhető, de ha csak ezt a listát szeretnéd, akkor e-mailen keresztül külön is megveheted, számlázási adataid megadásával.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .