Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

A könyved eleje – Ezt írd az impresszumba!

Az impresszum az az oldal, ami nem az olvasónak készül – a kész, nyomtatott könyved NEGYEDIK oldala. Itt írod le a könyvvel kapcsolatos jogokat, listázod a közreműködőket. Mivel sok kérdést kapok róla, mi is szerepeljen ezen az oldalon, összegyűjtöttem az adatokat, illetve néhány példát. Neked csak ki kell emelned innen a neked tetszőt, és már mehet is a nyomdába a kéziratod!

Adok néhány példát az impresszum azon részére is, ahol a szerzői joggal és a közreműködők listájával kapcsolatosan kommunikálsz. Adok néhány ötletet arra a részre is, ahol azt írod le, a sztori mennyire fiktív vagy igaz. És külön blokkban szedtem össze néhány szöveget, ami a könyv egyes részeinek további felhasználásával kapcsolatos. Jó csemegézést!

Szerzői jog, a könyvvel kapcsolatos közreműködők

(c) [író neve], [évszám, pont nélkül]
Kiadja a [kiadó neve]
Szerkesztette:
Korrektúrázta:
Tördelte:
A borítót tervezte:
A szerző fotóját készítette:
Készült a [nyomda neve] nyomdában, felelős vezető:
ISBN-szám:

Copyright (c) [író neve], [évszám, pont nélkül]
Felelős kiadó: [kiadó neve]
Szerkesztő:
Korrektor:
Műszaki szerkesztő:
Borítótervező:
Illusztrátor:
A szerző fotóját készítette:
Nyomdai kivitelezés:
Felelős vezető:
ISBN [szám]

(c) [író neve], [évszám, pont nélkül], minden jog fenntartva!
All rights reserved
[kiadó neve, címe, honlapja]
A szöveget gondozta:
Tördelés, műszaki tervezés::
Borító, grafika:
[nyomda neve, címe]
ISBN:

A szereplők kitalált személyek

A cselekmény fiktív történeten alapul. A szereplők kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.

A cselekmény elképzelt történeten alapul. A szereplők nem létező személyek, esetleges egyezésük a valósággal a véletlen műve.

A cselekményt igaz történet ihlette, ám az egyes szereplők jelleme, sorsa fiktív.

A cselekmény igaz történeten alapul, egyes szereplői különböző valós személyek jellemvonásainak és élethelyzeteinek felhasználásával lettek megalkotva.

A szerzői jogaidat védi az impresszum

Sokszorosítási jogok

A kiadvány sokszorosítása mind részben, mind egészében a kiadótól kapott írásos engedélyhez kötött, beleértve a mű digitális és analóg tárolását és reprodukcióját, lefényképezését. A szöveg idézése kizárólag a szerzői jogi törvényben lefektetett elvek mentén lehetséges.

Minden jog fenntartva.
Utánnyomás, továbbá bármiféle optikai, akusztikai és elektronikus feljegyzés, tárolás és közreadás, valamint tananyagként történő felhasználás, egészben vagy részleteiben, kizárólag a kiadó beleegyezésével, szerződéskötést követően lehetséges.

Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítást, a mű bővített, illetve rövidített változata kiadásának jogát is. A kiadó írásbeli engedélye nélkül sem a teljes mű, sem annak része semmilyen formában – akár elektronikusan vagy mechanikusan, beleértve a fénymásolást és bármilyen adattárolást – nem sokszorosítható. 

A könyvben szereplő történet és karakterek felhasználása, alternatív cselekményszálú történetek (spin-off) készítéshez csak a jogutódok, illetve a szerző írásos engedélyével lehetséges. Jogtulajdonos: [szerző neve]

Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, a nyomtatott és elektronikus közreadás,, az átdolgozás, továbbá a fordítás jogát, a könyv egészét, valamint annak részeit illetően is. Jelen könyvet, a benne található illusztrációkat, a szerző előzetes írásos engedélye nélkül tilos bármilyen formában vagy eszközzel közölni. A történet fiktív, szereplői kitalált alakok, nem célja hitében bárkit megsérteni. 

A könyv bármely részletének közléséhez a kiadó előzetes hozzájárulása szükséges. 

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .