Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Családi programkalauzt szerkesztettem

Kisgyerekes szülőknek gondot okozhat, hová menjenek, mit játszanak hétvégén vagy akár egy szép napsütéses délután. Kovács-Kilvády Móni blogja ezzel kapcsolatos, könyvét a blogolvasók kérésére állította össze, a napokban jelent meg az Urbis kiadónál!

Kovács-Kilvády Móni: Hú, mama, ez nagyon jó!

A HÚ, MAMA, EZ NAGYON JÓ! c. programajánló könyv a kisgyermekes családokat kalauzolja el izgalmas helyekre Magyarországon, és ad pompás tippeket az egész évre, hogy a lurkók és kísérőik is jól szórakozzanak. A hosszú bezártság után épp jókor jön a könyv, hogy belföldön utazgassunk, és felfedezzük a hazai csodákat.

Kovács-Kilvády Móni: Hú, mama, ez nagyon jó!

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni!

A szerkesztésről

Móni és Krisz a KÖNYV 2019. konferencián, fotó: Milassin Tamás

Móni a KÖNYV 2019. konferencia után jött oda hozzám azzal, hogy megírta ezt a könyvet és szeretne tanácsot kérni a kiadással kapcsolatban, illetve a szöveget is nézzem meg. Gyakorlatilag csak korrektúrára volt szükség, illetve írtunk egy új előszót és javasoltam, hogy Móni jelölje a könyvben, az egyes programok mennyire pénztárcabarátok. A szerkesztés után is kapcsolatban maradtunk, Móni folyamatosan jelezte a híreket a kiadókeresésről, illetve a könyvajánlók beérkezéséről, majd a könyv megjelenéséről.

A szerző így élte meg a közös munkát

„2019 tavaszán, amikor kijöttem a nyomdából a könyvem mintapéldányával a kezemben, megkérdeztem magamtól, hogy na, most hogyan tovább? Két napra rá óriási szerencsémre a Facebookon szembejött velem egy hirdetés (mintha tudták volna, hogy szükségem van rá!) a KIADOM A KÖNYVEMET – Könyv 2019 konferenciáról. El is mentem, és ott találkoztam Krisszel először. Ő tartotta számomra a legérdekesebb, egyben leghasznosabb előadást, aminek a végén rá is pillantott a könyvre, és készségesen felajánlotta, hogy keressem és megbeszélünk egy konzultációs időpontot. BINGÓ! Sínen voltam, pont rá volt szükségem!

Mindamellett, hogy hozzáértésével kijavította a temérdek helyesírási hibámat, és szerkesztésével helyre rakta a könyvet, sok-sok jó tanáccsal látott el a könyv kiadásával kapcsolatosan is. Nagyon örülök, hogy összehozott minket a sors! Vigyázz, Krisz! Nemsokára hozom a következő könyvemet hozzád! „

Ha téged is érdekel a lektori véleményezés, szerkesztés, itt olvashatsz róla többet! Ha a kiadással, kiadók megkeresésével kapcsolatban szeretnél beszélni velem, kérj konzultációt!

Olvass bele!

Gyere, szórakozzunk együtt!
Hát, hogy én mennyire szeretem a két kis csoda fiamat! És milyen nagyszerű érzés csillogó szemmel, elégedetten mosolyogva látni őket! De azt is be kell vallanom, marha nagy meló minden délután, hétvégén vagy nyaraláson megtalálni a legjobb programot, hogy a lurkók jól szórakozzanak – és közben én is jól érezzem magam. Biztos te is gyakran törted rajta a fejedet, hogy hová menj az óvoda után az energikus csemetével! Hiszen rettentő unalmas huszonhatodszorra is a helyi játszón kikötni!
Velem számtalanszor megesett, hogy elvesztem a hatalmas világhálón újdonságok után kutatva, kagylóztam erőteljesen a homokozónál, hogy a mellettem ülő anyukák beszélgetéséből elcsípjek egy-egy izgalmasnak ígérkező információt, vagy próbáltam villámgyorsan lejegyzetelni egy papírfecnire a rádióban hallott hirdetést, amit aztán sohasem találtam. És ugye megtörtént már veled is, hogy egy várva várt hétvégi programot az utolsó pillanatban lemondtak, és helyette ki kellett találnod valamit, de íziben, hogy a gyerkőc csalódottságát spontán orvosold? Ugyanis az embernek ilyenkor már mehetnékje van, nem szeretne otthon ülni, bizony kell egy B-terv! Vagy hányszor volt olyan, hogy az időjárás-előrejelzés csődöt mondott, és a ragyogó napsütés helyett egy jó kis zivatar keresztbe tett a megtervezett családi kiruccanásnak? Ilyenkor hirtelen mihez kezdesz? Hol keresgélsz? Hiszen a semmiből kellene új programot szervezned! És akkor még ott vannak a könyvek meg a játékok is.

Kovács-Kilvády Móni és egyik kisfia

Amikor a könyvesboltban órákon át nézegeted a szebbnél szebb mesekönyveket, és nem tudod eldönteni, vajon melyik történet fogná meg a nagyot, és melyik ringatná álomba a kisebbik gyereket!
A játékboltban is olyan játékot szeretnél venni, amit a gyerkőc nem tesz félre tíz perc után, de képtelenség előre megmondani, mi foglalja le. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha volna egy útmutató – akkor nem kellene ezeken annyit gondolkodni, és annyi fölösleges játékot és könyvet a lakásban felhalmozni! Ismerősek ezek az élethelyzetek? Ha te is küzdesz mindezzel, akkor jó helyen vagy, ezt a könyvet neked írtam!

Hű, de jól jött volna nekem kezdő anyukaként egy ilyen iromány, amiben egy jó fej mama a tapasztalatai alapján, inspiráló illusztrációkkal fűszerezve bemutat szuper programokat, helyeket és ajánlásokat, és elmeséli, hogyan tölti az időt a gyerekeivel… Mivel eddig ezt senki nem tette meg, így
összegyűjtöttem én a legjobb dolgokat, melyeket fiaimmal felfedeztünk, melyek nekünk nagyon bejöttek és örömöt, sokszor eufórikus érzést okoztak. Először blogot indítottam erről, de az olvasóim egyre gyakrabban kérték, hogy kézzel fogható kötet legyen mindebből, én pedig engedelmeskedtem – így született meg ez a könyv. Két tüneményes kisfiam – a hatéves Erik és a négyéves Huba – érkezésével ugyanis egy csodás új világ kapui nyíltak meg előttem, és azóta ragyogó tapasztalatokkal gazdagodva, folyamatos élményáradatban élek. Az utóbbi négy év alatt váltak a kis dolgok is igazán érdekessé és izgalmassá, hiszen a fiúk szemszögéből nézve ezek is nagyszerűek. Hálás vagyok, hogy két vidám, egészséges, örökmozgó csodalénnyel tölthetem az időmet, és hogy minden egyes nap újdonsággal kecsegtet. Ha
őket boldognak látom, én is az vagyok… és gondolom, hogy nálad ugyanez a helyzet. Hadd mutassam be hát neked a kedvenc helyeinket, játszótereinket, várainkat – mindent, ahová gyakran visszajárunk.

Kovács-Kilvády Móni: Hú, mama, ez nagyon jó!

Elárulom neked a kedvenc kiránduló-útvonalainkat, amelyeket még egy négyéves is vidáman kibír, felsorolom a kedvenc könyveinket, amiket esténként érdeklődve lapozgatunk ismét és ismét, és megmutatom, hogy zuhogó esőben is milyen jól telhet el a nap. Leghátul, a címjegyzékben megtalálod a helyszínek pontos címét és weboldalát, valamint hogy milyen mélyre kell nyúlni a pénztárcádban, ha meglátogatjátok őket. Mi Budapesten élünk, de sokat járunk vidékre, hogy új helyeket ismerjünk meg. Így a könyvet ajánlom minden Budapesten és Magyarországon élő, vagy idelátogató kisgyermekes családnak, szülőnek, nagyszülőnek, rokonnak!
Az élet egy nagyszerű kaland, amit mi alakítunk olyanná amilyenné szeretnénk. Úgyhogy kalandra fel!
Induljon hát a szórakozás, tarts velünk!

Ha tetszett a részlet, itt is megtudod rendelni a könyvet!

Hogy egy cikkemről se maradj le, iratkozz fel a hírlevelemre!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .