Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Kell egy kis pihenés!

Fontosnak tartom, hogy minden héten legalább egy blogposzttal megjelenjek az életedben, de az utóbbi időben ez egyszerűen nem ment. Biztos te is vagy úgy vele néha, hogy annyira átcsapnak a hullámok a fejed felett, hogy csak a túlélésre koncentrálsz. Nos, így volt ez velem mostanában. A szeptembert annyi munkával töltöttem, amennyit előre el sem tudtam volna képzelni. Minden nap 10-16 órát dolgoztam, hétvégén írtam a cikkeket, október első hetében már a főzést-mosást is elhanyagoltam… hiába, a határidő!

Ezt a cikket azért írom, hogy te is fogadd el, ha vannak olyan időszakok az életedben, amikbe szinte belehalsz, annyira gáz, és nem rázhatod le magadról a feladatot – de aztán vége lesz, eljön a határidő és hátradőlhetsz, igen, megcsináltad, lehet végre pihenni.

Én most a pihenős létformámban vagyok. Már csak kisebb határidőim vannak, nem egyszerre 8000 oldalról beszélünk, hanem csak 80-ról, van időm élni, aludni, olvasni – és, bevallom, rögtön el is folytam. Kedvetlen vagyok, ma reggel sem igazi örömmel ültem le a szerkesztendő kézirat mellé. De tudom, hogy mindez csak a fáradtság következménye, hogy most semmihez sincs kedvem, ellébecolok a lakásban, rendet rakok, hónapok óta elhúzódó elintéznivalókhoz nyúlok hozzá.

Amikor valóban kihajtod magad, amikor igazán stresszes az életed, ne kínozd magad azzal, hogy „már megint nincs időm x-re”. Például az írásra. Olyankor dolgozz azon, hogy mihamarabb visszatérj a normális kerékvágásba, majd pihend ki magad, utána pedig fogadd el az időszakos fásultságot – aztán keress valamit, ami feldob, amitől visszatér az életkedved. Ha van egy üres órád, fogj egy jegyzetfüzetet és ülj ki egy padra a parkba, a játszótérre, a tópartra, és firkálj. Írj le ötleteket, kezdj el egy új novellát, készíts vázlatot, vagy akár rajzolj.

Én még a fásult időszakomban tengődöm, de már attól, hogy megírtam neked ezt az üzenetet, jobban érzem magam, és megjelent bennem egy halvány motivációs csíra. Szerintem megiszom a kávét, ami itt vár a billentyűzetem mellett, aztán felteszem ezt a cikket a blogra. Hátha te is éppen ebben az időszakodban vagy, és hátha neked is segít, hogy nem vagy egyedül.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Kell egy kis pihenés!”