Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

NYERJ KÖNYVET írókról!

Olvastál már olyan regényt, amelynek a főszereplője író, irodalmi ügynök vagy szerkesztő, könyvkiadónál dolgozó munkatárs?

Írókról írni ma már klisé, mert az olvasók meglehetősen tájékozottak, mit is csinál ma egy regényíró vagy költő. Mégis néha olyan gyöngyszemekre bukkanunk, amelyeket olvasva felsóhajt az íróember: igen, ez pontosan így van!

Ezért találtam ki, hogy gyűjtsük össze azokat a könyveket, amelyeknek író vagy kézirattal foglalkozó ember a főszereplője (esetleg fontos mellékszereplő), és azt is gyűjtsük ki belőle, milyen jópofa vagy találó dolgokat mondtak az írással, illetve a könyvkiadói munkával kapcsolatban.

Ha te is szeretnél részt venni ebben a játékban, akkor gyere könyvet ajánlani és idézetet gyűjteni a Molyra! Ezen a linken találod a kihívást, ahol már alakul a lista a javasolt könyvekről, valamint itt találod a polcomat az idézetekkel!

Nyereményjáték!

A kihívás végén, azaz egy év múlva a legtöbb idézetet hozónak elküldöm ajándékba A világ legjobb könyvét, szóval érdemes játszani, ha érdekel a könyv!

A nyereményjátékot itt találod!

Kedvcsinálónak mutatok A világ legjobb könyvéből két részletet, ami megihletett engem erre a kihívásra:

– Jól érezted magad?
– Kiválóan. Igazi nyaralás volt. Búvárkodtam, finom ételeket ettem, robogót kölcsönöztem. Tudod. Szerencsére egyetlen kézirat sem volt nálam. Csupa normális könyvet olvastam. Szuper volt!
(mondja a szerkesztő, Astra, amikor hazatér, 158. o.)

Csupán egy dolog létezik, amelyben a kiadók, kéziratszerkesztők és a kritikusok megegyeznek. A könyv végének reményt kell ébresztenie. Akkor is, ha történet sötét és szomorú, kell lennie egy apró szikrának, ami az optimistáknak is kedvez. A happy end nélküli könyvek természetes halállal halnak meg. Nem lesznek sem recenzálva, sem elolvasva, sem eladva. A Lex Happy End egy ősrégi igazság, amit nem ajánlatos provokálni.
(234. o.)

Gyere olvasni és játszani!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .