Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Regényíró pályázatok

Van egy kész vagy félkész regényed talonban?

Az idén két regénypályázat is megjelent, melynek kiíróit ismerem, és ezért bátran ajánlom, hogy nevezzetek!

1) KMTG

A KMTG idén igen sok pályázatot írt ki. Augusztus végéig küldhettek novellát, verset, mesét, fejenként egyet! Óriási pénzjutalommal jár itt a nyerés: egymillió forintot kaphatsz! Téma nincsen, arról írhatsz, amiről csak szeretnél. Figyelem: papíron, nyomtatva is be kell adni a szöveget!

A regénypályázat határideje: 2018. május 3.

A regény témája is szabad, és ötmillió forintot kap a nyertes!

Ami külön izgalmas, hogy a zsűri nem csak felkent irodalmi szentekből áll, hanem könyvtárosok és magyartanárok is fognak szavazni, tehát nem feltétlenül a magas irodalom a nyerő. Pályázzatok nyugodtan fantasy és sci-fi művekkel, ifjúsági regényekkel!

Kattints ide, ha a regénypályázat érdekel!

Csabai Márkkal a KMTG-nél

2) Jelen vagyok

A Jelen vagyok egyesület többek közt Csabai Márk gondozásában működik. Ha segítséget szeretnél kapni az írásban és ambíciózus is vagy, az egyesülethez is jelentkezhetsz tehetséggondozásra. Nincsen havi díj vagy ilyesmi, de írni, azt tényleg kell, és a kritikát megfogadni, azt is.

Az egyesület idén regénypályázatot hirdetett. Van nevezési díj (ami szerintem fair kérés, mert a zsűrizés rengeteg munkát jelent), 3000 forint. (Meg egyébként minden nevező kap egy példányt a nyertes könyvből, tehát legrosszabb esetben viszonylag drágán vettél egy kortárs könyvet.) A legjobb 50 regényt választják ki, melynek részletét Facebookon közzéteszik, és lehet gyűjteni a szavazatokat, de nem ez lesz a végső döntés alapja, csupán figyelembe veszik.

A nyertes szerződést köthet az Álomgyár Kiadóval, s a regény februárban meg is jelenik!

Csabai Márk és az Álomgyár portfolióját elnézve ide romantikus, erotikus, humoros és krimi-kalandregényeket érdemes küldeni.

Nem kérnek teljes kéziratot, de legalább 300.000 leütést (azaz minden betű és szóköz stb. számít). A formátum kötött, mindenképp ellenőrizd a pályázati feltételeket!

Leadási határidő: 2017. október 31.

A pályázatról itt olvashatsz többet!

Ha szeretnél minél jobb szöveget leadni a pályázatokra, ajánlom figyelmedbe a pdf-ként letölthető Könyvszerkesztési segédletet!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .