Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Szerkesztenéd a könyved? Új segédlet!

Új termék a webshopban!

Amikor leírtad, hogy “vége”, még egyáltalán nincs kész a kéziratod, de te, aki rendszeres olvasója vagy a blognak, ezt tudod.

Ilyenkor első izgatottságodban elolvasod még egyszer az egész könyvet, javítgatod itt és ott, észreveszel egy logikai hibát és beleírsz egy plusz jelenetet, elvagy vele még egy ideig. Aztán általában eljutsz oda, hogy úgy érzed, nem tudsz rajta javítani, és keresel néhány próbaolvasót, általában családtagok, barátok közt.

Ők visszajeleznek esetleg pár apróságot, de valószínűleg inkább csak dicséretet kapsz, így még javítgatsz kicsit a kéziraton és elküldöd kiadónak, vagy kiadod magánkiadásban.

Ha így jársz el, az nem rossz – de lehetne jobb is.

A “Hogyan írjunk könyvet?”-ben leírtam azt a

szerkesztési módszertant, amit én fejlesztettem ki a saját könyveim javítására.

(Főleg regényeknél nagyon hasznos, de novellára, verseskötetre és szakkönyvre is alkalmazható.) Ez a módszertan két körre osztja fel a szerkesztési műveletet, és több mint 100 kérdésen keresztül vezet el egy lehető legjobban megírt kézirathoz.

Ebből készítettem egy kitölthető szerkesztési segédletet.

Érdekel?

Kétféleképpen is megkaphatod:

  • Egyrészt ez a módszertan szerepel a nyomtatott könyvként kapható “Írói jegyzetek”-ben (1200 Ft-ért megrendelheted). Ebben a könyvben a Szerkesztési segédlet mellett szerepel sok más kérdőív és táblázat, ami hozzásegít történeted tervezéséhez, megírásához, egy komplett kötet, amiben összeáll a könyved.
  • Másrészt a segédletet letöltheted 19 oldalas pdf formájában is, aminek előnye, hogy a letöltés után annyiszor nyomtathatod és töltheted ki, ahányszor csak akarod (ennek az ára 600 Ft). Ha minden igaz, akkor PayPallal fizetve egyből meg is kapod a pdf-et!

Akármelyik formátumot is választod, a segítségedre lesz; meglátod, sokkal könnyebben megy majd a saját kéziratod átírása, mint bármikor előtte!

Jó szerkesztést!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .